به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ ترزا مي، نخست وزیر انگلیس در نشست با رهبران حزب محافظه کار هشدار داد بحران درباره مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند، ممکن است به اتحاد ایرلندی ها و نیز استقلال اسکاتلند منجر شود.
روزنامه دیلی میل نوشت: نخست وزیر بریتانیا در نشست اخیر با مقامات ارشد حزبش هشدار داده است خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا یا خروج کامل، معروف به سخت، ممکن است یکپارچگی این کشور را از هم بپاشاند.
به نوشته دیلی میل، "ترزا می" از اعضای حزب محافظه کار خواست از توافق وی با اتحادیه اروپا، بر سر خروج این کشور از این اتحادیه حمایت کنند.
به نوشته این روزنامه، نخست وزیر بریتانیا تاکید کرده است توافق موجود با اتحادیه اروپا بر سر خروج، به منظور پیشگیری از تنش در مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند انجام شده است در حالی که هواداران خروج کامل از اتحادیه اروپا، از جمله هواداران خروج بدون توافق، به پیامدهای سخنانشان توجه نمی کنند.
دوشنبه شب، نمایندگان مجلس عوام انگلیس پس از ساعت ها بحث و گفتگو بر سر چگونگی اجرای برگزیت با 329 رای موافق در برابر 302 رای مخالف، طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن مهار چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت از دولت به مجلس این کشور منتقل می شود.
"ترزا می" نخست وزیر انگلیس پیشتر از این طرح که تقریبا اختیار دولت را در این باره سلب می کند، انتقاد و آن را نوعی دخالت در امور دولت و بدعتی نادرست توصیف کرد.
شماری از نمایندگان مجلس عوام انگلیس که دولت را به بی کفایتی در مدیریت بحران برگزیت و نداشتن جایگزینی برای توافق مردودش متهم کرده بودند، هدف از این اقدام را یافتن راهی برای خروج از بحران موجود اعلام کردند.
در پی رای گیری دوشنبه شب در مجلس بریتانیا، اعضای این مجلس امروز چهارشنبه پیشنهادهای خود را درباره چگونگی پیشبرد روند برگزیت و ترسیم راه آینده یا آرای نشانگر (indicative votes) به رای خواهند گذارد. منظور از آرای نشانگری، آرایی است که آرای اکثریت نمایندگان مجلس را نشان می دهد و لذا ضمانت اجرایی ندارد و فقط در صورت تمایل دولت، اجرایی می شود. آخرین بار در سال 2003 میلادی، مجلس عوام در زمان بررسی اصلاحات در مجلس اعیان، به رای گیری به صورت نشانگری، پیشنهادهای نمایندگان را به رای گذارد که هیچ یک از آن ها مورد تایید اکثریت نمایندگان قرار نگرفت.
همزمان حدود شش میلیون نفر با امضای توماری، توقف روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، مشهور به برگزیت (Brexit) را خواستار شدند که دولت آن را رد کرد و روز شنبه نیز بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات و راهپیمایی در لندن، مخالفت خود را با خروج کشورشان از این اتحادیه اعلام کردند.
در همه پرسی سوم تیرماه 1395 ( 23 ژوئن 2016) 51.9 درصد مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد نیز به ماندن در این اتحادیه رأی دادند. بر اساس ضوابط اتحادیه اروپا، بریتانیا باید پس از پایان مهلت دو ساله که نهم فروردین به پایان می رسد اتحادیه اروپا را ترک می کرد اما به علت دست نیافتن به توافق مورد قبول اکثریت، این زمان سه هفته تمدید شد.
"ژان کلود یونکر" رئیس کمیسیون اروپا با بیان اینکه چیزی به پایان مهلت خروج انگليس از اتحادیه اروپا باقی نمانده است، گفت: هنوز نظر انگلیسی ها معلوم نشده و ماجرای برگزیت از مجسمه ابوالهول هم پیچیده تر شده است.
يونکر که بارها انگلیس را به علت سردرگمی در اجرای برگزیت تمسخر کرده است، گفت: انگلیس باید هرچه سریعتر موضع خود را در این باره شفاف اعلام کند.
همزمان، رئیس شورای اروپا با اشاره به لغو درخواست حدود شش میلیون نفری که در توماری لغو برگزیت یا برگزاری همه پرسی دوم برسر برگزیت را خواستار شده اند، آن را خیانت به رای و درخواست مردم دانست و نسبت به این موضع دولت انگلیس انتقاد کرد. "دونالد توسک" همچنین بر ضروت تضمین حقوق سه میلیون اروپایی ساکن انگلیس در روند برگزیت تاکید کرد.
مهلت دو ساله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نهم فروردین به پایان می رسد. پارلمان انگلیس که در یک رای گیری سکان برگزیت را بدست گرفته در نشست امروز قرار است با بررسی و رای گیری درباره پیشنهادهای نمایندگان راهی برای خارج کردن برگزیت از بن بست ایجاد شده بیابد.