پخش زنده
امروز: -
هفت گزینه برای تعیین سرنوشت برگزیت و آینده انگلیس مطرح است که پارلمان این کشور باید درباره آنها تصمیم گیری کند.
به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن؛ هفت گزینه برای تعیین سرنوشت برگزیت و آینده انگلیس مطرح است که پارلمان این کشور باید درباره آنها تصمیم گیری کند.
در واپسین روزهای منتهی به پایان مهلت دو ساله اتحادیه اروپا برای خروج انگلیس از این اتحادیه که نهم فروردین است، خبرها از هفت طرح و لایحه برای رهایی انگلیس از بن بست برگزیت حکایت دارد.
1 ) رای گیری سه باره بر سر توافق دولت با اتحادیه اروپا؛ اگر تمام نمایندگان حزب محافظه کار و حزب اتحاد گرای ایرلند شمالی به توافق خانم می رای دهند؛ اين طرح تصویب خواهد شد که در این صورت تا 22 ماه مه روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آغاز می شود و اگر رد شود احتمالا مهار برگزیت به دست مجلس خواهد افتاد.
توافق نخست وزیر انگلیس با مقامات اتحادیه اروپا دو بار در پارلمان این کشور رد شده است.
2 ) لغو برگزیت؛ دولت انگلیس می تواند با ارائه درخواست به اتحادیه اروپا ماده 50 را لغو کند که در این صورت همچون گذشته انگلیس عضو اتحادیه اروپا خواهد ماند اما مشکل قانون اساسی پیش خواهد آمد، چراکه رای اکثریت مردم مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا نادیده گرفته شده است. (نزدیک به 52 درصد مردم انگلیس تیر ماه 1395 در یک همه پرسی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند.)
3 ) همه پرسی جدید بر سر برگزیت؛ طرحی که هاموند وزیر خزانه داری انگلیس تلویحاً از ان حمایت کرد که البته سازکار اجرایی آن ماه ها به طول خواهد انجامید. طرحی که ترزا می نخست وزیر انگلیس آنرا موجب تداوم تنش ها و سلب اعتماد باقیمانده مردم نسبت به سیاستمداران دانسته است.
4 ) خروج نرم به مانند نروژ؛ براساس این طرح انگلیس اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد اما در بازار مشترک اروپا باقی خواهد ماند و تردد شهروندان دو طرف نیز آزاد خواهد بود که البته اجرای آن نیز علاوه بر پارلمان انگلیس نیازمند موافقت اتحادیه اروپاست.
5 ) خروج سخت به روش کانادا؛ در این صورت دولت باید دوباره با اتحادیه اروپا به گفتگو بنشیند و روند طولانی و پر فراز و نشیبی را برای تعیین چگونگی اجرای آن سپری کند.
6 ) خروج بدون توافق؛ در صورت رای آوردن این گزینه انگلیس باید 12 اوریل اتحادیه اروپا را بدون توافق ترک کند، گزینه ای که بنا به گفته مقامات اقتصادی انگلیس خسارت بار ترین شیوه برای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپاست و بیشتر احزاب از جمله حزب کارگر و رهبرش جرمی کوربین به شدت با آن مخالف است.
طرحی که یک بار نیز در پارلمان رد شده است.
7 ) تداوم حضور انگلیس در اتحادیه مشترک گمرکی اروپا به صورت دائم؛ این طرح نیز نیازمند گفت و گو با مقامات اتحادیه اروپا برای تعیین چارچوب آن است و چالش ایرلند نیز مانعی در اجرای آن محسوب می شود.
هفته پیش سران اتحادیه اروپا در پاسخ به درخواست دولت انگلیس تاخیر یا مهلت دو مرحله ای را برای این کشور تصویب کردند. مهلت دوهفته ای برای ارائه طرحش برای خروج و دیگر اینکه اگر توافق دولت با اتحادیه در پارلمان تصویب شود انگلیس بتواند تا 22 ماه مه در اتحادیه اروپا باقی بماند.
واکنش اتحادیه اروپا به درخواست دولت انگلیس موجب شد شماری از سیاستمداران با انتقاد شدید از دولت؛ آنرا تحقیرآمیز ترین رفتار با یک نخست وزیر انگلیس توصیف کنند.
همزمان با کشمکش های دولت و پارلمان انگلیس مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند آمادگی های این اتحادیه برای خروج بدون توافق انگلیس از آن کامل شده است.