پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به نزدیک بودن فصل زراعی برنج، بر لزوم ضدعفونی کردن بذر شالی برای کنترل بیماری های رایج محصول تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سید حسین اسلامی با اعلام این خبر گفت: به دلیل تنوع کشت و کار در زراعت برنج، احتمال بیماری هایی مانند پوسیدگی طوقه، لکه قهوه ای، بلاست، ژیبرلا و شیت بلایت وجود داشته که در صورت کنترل نکردن موجب کاهش محصول خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با توصیه به شالیکاران درزمينه دقت در انتخاب بذر سالم و استفاده از محلول آب و نمک 1.5 درصد برای جداسازی دانه های کوچک و سالم افزود: دانه های سالم باید به سرعت از محلول آب و نمک خارج شود و با آب معمولی شستشو تا اثر نمک بر روی بذر برطرف شود.
اسلامی با بیان اینکه برای جذب رطوبت لازم بذر آماده شده، قبل از عملیات ضدعفونی به مدت 24 ساعت در آب معمولی بین 30 تا 40 درجه سانتیگراد قرار داده شود درباره سموم قارچ کش برای ضدعفونی بذر شالی گفت: تریفومیزول با نام تجاری (تریفیمین) به میزان 3.3 میلی لیتر برای هر کیلوگرم بذر، فلودیوکسونیل با نام تجاری (سلست) به میزان دو میلی لیتر برای هر کیلوگرم بذر، کاربوکسین تیرام با نام تجاری (ویتاواکس تیرام) به میزان دو گرم برای هر کیلوگرم بذر، تیوفنات متیل به اضافه تیرام با نام تجاری (هومای کت) به میزان سه گرم برای هر کیلوگرم بذر از جمله سموم توصیه شده برای ضدعفونی کردن بذر شالی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از شالیکاران خواست: در تهیه محلول سمی و عملیات ضدعفونی، بذر شالی را به مدت 18 تا 24 ساعت در محلول تهیه شده سمی قرار دهند و در این مدت 2 تا 3 بار به هم زده شود و پس از زمان معین بذرها را از محلول سمی خارج کرده، بدون شستشو در محل مناسب برای جوانه دار شدن قرار گرفته و روزانه با آب ولرم رطوبت مورد نیاز آن تأمین شود به بطوریه همه بذرها بدون شستشو کاملا مرطوب و در هنگام تأمین رطوبت که با زیر و رو کردن بذرها همراه است، به جوانه ها آسیب وارد نشود.
اسلامی افزود: کشاورزان سموم مورد نظر را با دریافت نسخه از مراکز جهاد کشاورزی، کلینیک های گیاهپزشکی و فروشگاه های مجاز تهیه و از سموم پلمپ شده دارای مشخصات فنی، نام سازنده، تاریخ تولید و انقضا و شماره پچ و پارت استفاده کرده و در زمان ضدعفونی تا جوانه دار شدن بذر و حتی زمان پاشیدن آن در خزانه، نکات ایمنی شامل نیآشامیدن، نخوردن و سیگار کشیدن را رعایت و قسمت های آلوده بدن به محلول سمی را بطور کامل با آب و صابون شستشو دهند. همچنین تا 20 اسفند امسال 7 هزار هکتار بذرپاشی انجام شده است.