حجت الاسلام سید ناصرالدین نوری زاده در گفتگوی قرآنی در خصوص آمادگی مساجد برای ایام اعتکاف افزود: اکنون مساجد در حال آماده سازی برای حضور معتکفانی هستند که برای این امر مستحب الهی ثبت نام کردند و قرار است از بین سه هزار مسجد در بیش از سیصد مسجد، مراسم اعتکاف را به جا آورند.
وی با اشاره به این که مساجد باید به لحاظ زیرساختی آمادگی لازم برای حضور معتکفان را داشته باشند، گفت: جلساتی برای هماهنگ شدن نهادهای فرهنگی مرتبط برای آماده سازی فضای مساجدی که به اعتکاف اختصاص می یابد، برگزار کردیم و با توجه به ظرفیت حضور مردم و این که حتماً همه مساجد جامع، ظرفیت گنجاندن معتکفان را ندارند، در مساجد دیگر هم آمادگی لازم برای اعتکاف فراهم شده است.
حجت الاسلام نوری زاده افزود: اعتکاف از اعمال مستحبی است که در ایام البیض (13 تا 15 رجب) ماه رجب به آن سفارش شده است و در ادیان دیگر نیز به گونه های مختلف وجود داشته است؛ از جمله از حضرت سلیمان نبی و حضرت عیسی (س) نیز نقل شده است که پیامی را برای مواظبت بر نسل خویش وگوشه نشینی و عزلت اختصاص می دادند و در اسلام نیز پیامبر اکرم (ص) در دهه پایانی ماه مبارک رمضان در مسجد به عبادت می پرداختند.
وی با اشاره به این که ثمره همه عبادات و سِرّ همه آنان این است که انسان از خلق، منقطع و به پروردگار الهی متصل شود، گفت: بسیاری از عبادات مانند روزه، حج و نماز به معنای باطنی یعنی جداشدن از تعلقات و در اعتکاف این وجهه جداشدن از تعلقات مادی بیشتر مشهود است؛ چون سه روز افراد به طور کامل از خانه و کاشانه خود جدا می شوند و در خانه خدا متعکف می شوند.
رئیس رسیدگی به امور مساجد کشور همچنین تصریح کرد: مساجد در طول سال، برنامه های مدونی در مناسبت های مختلف مانند انس با قرآن، برپایی مراسم ادعیه برگزار می کنند و البته این مراسم ها متناسب با ظرفیت علمی و معرفتی و همچنین فضای مساجد است و سعی می شود درهای خانه خدا در همه اوقات به روی نمازگزاران و مراجعه کنندگان باز باشد.
وی تاکید کرد: دوره هایی نیز برای ائمه جماعات و خادمان مساجد برای عرضه بهتر خدمات به مردم در طول سال برگزار می شود و عمده فعالیت مساجد بیشتر برای زمینه سازی برپایی و اقامه نماز و موضوعات مرتبط با مساجد است و ما به عنوان خادم مردم در این زمینه تلاش می کنیم.