رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد
تورم ۳۵ درصدی کالاهای اساسی
اگرچه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی اختصاص مییابد، اما تورم ۳۵ درصدی این اقلام را در مناطق کمتر توسعه یافته مشاهده میکنیم
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مسعود خوانساری در آخرین نشست هیئت نمایندگان دور هشتم اتاق بازرگانی تهران افزود: برای جلوگیری از رانت و فساد ناشی از چند نرخی بودن ارز که اقتصاد را دچار مشکل میکند تقاضای ما از دولت و بانک مرکزی این است که تک نرخی کردن ارز را انجام دهند.
وی اضافه کرد: اکنون که مجلس مصوب کرده ۱۴ میلیارد دلار به تامین کالاهای اساسی اختصاص یابد انتظار داریم دولت به نحوی مدیریت کند که قیمت ارز با واقعیتهای بازار تامین شود و یارانه نقدی با تقسیم بندی به دهکهای پایین اختصاص یابد.
خوانساری گفت: تقاضای دیگر ما از دولت این است که درباره حاملهای انرژی و به ویژه بنزین تصمیمگیری و از هدر رفت منابع جلوگیری کند.
رئیس اتاق تهران با اشاره به تصمیم بانک مرکزی برای ادغام ۵ بانک در بانک سپه گفت: انتظار ما این است بانک مرکزی به صورت شفاف اعلام کند که این بانکها سودده بوده اند یا ضررده و اگر سودده نبودند و قرار است دولت، ضرر و زیان این بانکها را تامین کند از چه منابعی قرار است تامین شود؟ آیا مانند موسسات اعتباری این ضرر و زیان از پول مردم تامین میشود؟
وی افزود: شنیده شده دولت قرار است ۳۰ هزار میلیارد تومان به خودروسازها برای تولید خودروی ارزان قیمت بدهد درخواست ما این است که دولت اعلام کند بر چه اساسی و از چه محلی قرار است این منابع تامین شود؟
خوانساری با اشاره به انتخابات دور دوم انتخاب اتاق بازرگانی گفت: در انتخاب اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیش از ۳۴۰۰ نفر شرکت کردند که با توجه به شرایط اقتصادی کشور این میزان، نوعی رکورد محسوب میشود.
وی افزود: اتاق بازرگانی در دوره هشتم کارنامه قابل قبولی داشت اگرچه باید نقایص موجود را رفع کنیم، به نظر من یکی از مهمترین دلایل موفقیت اتاق وجود هیئت نمایندگان آن بود که با هماهنگی، همسو بودن و جو کارشناسی، امورات را به خوبی پیش بردند همچنین اتاق توانست به خوبی صدای فعالان اقتصادی را به گوش مسئولان برساند.
وی با تشکر از رسانهها در انعکاس اخبار بخش خصوصی و دغدغههای فعالان اقتصادی گفت: تشکر ویژه ما از رسانه ملی است که کارنامه بسیار موفقی در انعکاس اخبار فعالان اقتصادی، هیئت نمایندگان اتاقهای بازرگانی و دغدغههای تولید داشت و در همه برنامههای اقتصادی و حضور هیئتهای خارجی اتاق بازرگانی را همراهی کرد.