در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور
ضرورت الکترونیک شدن خدمات نظام سلامت
معاون وزیر بهداشت: الکترونیک شدن خدمات بیمارستانی در دستور کار سال آینده است
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛
قاسم جان بابایی در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بر ضرورت الکترونیک شدن خدمات نظام سلامت شامل دستورالعمل ها، راهنماهای (رهنمودهای) بالینی، استانداردهای ابلاغ شده، فرآیند نظارتها و مدیریت منابع و مصارف تأکید کرد.
وی افزود: دانشگاهها امسال برای مدیریت منابع، مصارف و کاهش هزینهها تلاش کردند و تا حدودی موفق شدند.
جان بابایی با اشاره به تلاشها برای الکترونیک شدن ساختار مدیریت منابع و مصارف، افزود: در سال آینده باید تلاش کنیم اقدامات تکمیل و نقایص حوزه نظام ارجاع برطرف شود.
وی با اشاره به مطرح شدن بحث نظام ارجاع در دهه ۷۰ و موفق نشدن آن خاطرنشان کرد: در آن زمان نظام ارجاع در حد ارجاع کاغذی و از سطح یک به دو بود؛ درحالی که کشورهایی که در زمینه نظام ارجاع موفقیت کسب کردند، اقدامات را الکترونیکی انجام دادند.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر بخواهیم در حوزه سطح بندی خدمات در نظام ارجاع موفق عمل کنیم، باید برای جز به جز خدمات سلامت، ساختار الکترونیک در نظر بگیریم.
وی مهمترین نقطه ارجاع را استحقاق سنجی دانست و افزود: براساس استحقاق سنجی، پزشکان خانواده در سطح یک باید اولویتهای درمان و روند ارجاع را در نظر بگیرند و فقط در مواقع ضرورت بیماران را به سطح دو و سه ارجاع دهند.
جان بابایی گفت: شاید در گذشته بیمار را در موارد غیرضروری و به اصرار وی به سطح بعدی ارجاع میدادند، اما در بستر استحقاق سنجی، این اجازه داده نمیشود.
وی افزود: در استحقاق سنجی اجازه تجویز دارو خارج از استاندارد هم داده نمیشود.
جان بابایی با بیان اینکه معاونان درمان و مسؤولان IT دانشگاه ها، مدیر طرح استقرار نظام ارجاع الکترونیک در استان خود هستند، افزود: مرحله اول استحقاق سنجی در قالب استحقاق سنجی هویت در بیمارستانها انجام شده است و مرحله بعدی در درمانگاههای ویژه انجام خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: الکترونیک شدن تمام خدمات بیمارستانی در دستور کار در سال آینده قرار دارد.
آغاز طرح سلامت نوروزی از ۲۵ اسفند؛ ارائه خدمات اورژانسی دندانپزشکی در ایام تعطیلات نوروز
معاون وزیر بهداشت: طرح سلامت نوروزی تا ۱۷ فروردین ادامه دارد و مراکز هدایت عملیات بحران، دانشگاهها و وزارت بهداشت شبانه روزی فعال هستند.
دکتر قاسم جان بابایی با اعلام این مطلب افزود: در طرح سلامت نوروزی همانند سالهای گذشته، ایستگاههای سلامت در سطح کشور و دانشگاههای علوم پزشکی برپا میشود و نقشه ارجاع در دانشگاهها مشخص شده که مصدومان و بیماران بر اساس اعلام مرکز هدایت عملیات اورژانس به مراکز درمانی منتقل شوند.
وی با اشاره به انجام هماهنگیهای لازم با سازمان نظام پزشکی، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر برای ارائه خدمات بهتر به مسافران نوروزی، گفت: یکی از مشکلاتی که هر سال داریم، کمبود پزشک عمومی است که میتوان از نیروهای درمانی و حتی مدیران بیمارستانها و شبکههای بهداشتی و درمانی به بهترین نحو استفاده کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تأکید بر لزوم بازدیدهای مستمر مدیران و مسؤولان دانشگاهها از مراکز بهداشتی و درمانی، افزود: همه معاونان وزارت بهداشت در ایام نوروز از استانهای مختلف بازدید میکنند و انتظار داریم که اعضای هیأت رئیسه دانشگاههای علوم پزشکی نیز از این مراکز بازدید کنند.
دکتر جان بابایی تاکید کرد: در ایام نوروز، بیمارستانهای بخش خصوصی باید تمام ظرفیت اورژانس و ۵۰ درصد از ظرفیت بخشهای بیمارستانی را فعال نگه داشته باشند و تمام درمانگاههای شبانه روزی مکلف هستند که در طول ایام تعطیلات نوروز فعال باشند.
وی یادآور شد: امسال نیز همانند پارسال برنامه ریزیهای لازم برای ارائه خدمات اورژانسی دندانپزشکی در ایام تعطیلات نوروزی انجام شده است و در هر استان و دانشگاه علوم پزشکی یک یا دو بیمارستان باید خدمات دندانپزشکی شبانه ارائه دهد.
معاون درمان وزارت بهداشت تأکید کرد: آمبولانسهای اورژانس زمانی که بیماران و مصدومان را به بیمارستانها و مراکز درمانی تحویل میدهند باید به سرعت ترخیص شوند و هر بیمارستانی که اقدام به نگه داشتن آمبولانس کند، در اعتباربخشی دچار مشکل میشود. همه مؤسساتی که از دانشگاههای علوم پزشکی مجوز گرفته اند، باید بخشهای تصویربرداری شبانه روزی فعال داشته باشند.