به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، موسس سازمان امریکایی " جهان عاری از جنگ " گفت: مردم آمریکا در حال بیدار شدن از خواب غفلتند و فکر میکنم اکثر قاطع مردم امریکا از سیاستهای تبعیض آمیز علیه فقرا و به نفع ثروتمندان حمایت نمیکنند و در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به رقیب ترامپ رأی خواهند داد و او را از دفترش در کاخ سفید بیرون خواهند کرد.
دیوید هارتساو در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: در دوره ریاست جمهوری ترامپ، شرایط فقر در جامعه امریکا در حال بدتر شدن است. آنان در حال گرفتن پول از قشرهای فقیر و حتی طبقه متوسط هستند تا به میلیاردرها باز هم میلیاردها دلار، بیشتر بدهند.
وی ابراز امیدواری کرد که مردم امریکا به رئیس جمهور و دولتی رأی دهند که بهتر از دولت ترامپ باشد، زیرا ما دولتی مردمی میخواهیم که از سوی مردم و برای همه مردم باشد.
هارتساو همچنین درباره این که چرا اکثر محکومان در نظام قضایی امریکا از اقلیتهای نژادی و مذهبی هستند گفت: مارتین لوتر کینگ، رهبر اخلاقی بسیار مهم در امریکا بود که درباره شرارتهای سه گانه نظامی گری، نژادپرستی و بهره کشی اقتصادی صحبت میکرد.
وی تصریح کرد: نژادپرستی در امریکا عمیقاً نهادینه شده است چنانکه رفتار ما با بومیان یا بردههای آفریقایی که به امریکا آمده بودند نژادپرستانه بود بسیاری از مردم رنگین پوست امریکا، مردمی فقیرند که برای ادامه بقای خود و فراهم کردن غذای کافی برای خانواده هایشان با مشکل مواجه اند از اینرو آنان به هر دری میزنند تا بتوانند پولی برای تغذیه خانواده هایشان بیابند. بسیاری از این افراد یا دست کم، برخی از آن افراد، مسلمانند.
این فعال سیاسی - اجتماعی امریکایی، نژادپرستی را به اقدام علیه پیروان مذاهب مختلف دینی مرتبط دانست و افزود: مثلاً ممنوعیت سفر مسلمانان به امریکا که ترامپ فرمانش را صادر کرد یکی از همین موارد نژادپرستی علیه مسلمانان است. البته بسیاری افراد در کنگره و مردم امریکا با آن مخالفند و قویاً مخالفت شان را ابراز کردند.
هارتساو تاکید کرد: این بسیار مشابه همان کاری است که در خلال جنگ جهانی دوم با ژاپنیهای ساکن امریکا شد. ما با دیگر ملتها بدرفتاری کردیم و این باید متوقف شود. اکنون نهضتی رو به رشد در امریکا به وجود آمده که با این نوع سیاستهای نژادپرستانه مخالف است و به آن اعتراض میکند.
وی همچنین درباره بحران فقر در امریکا گفت: شخصاً در نهضتی که آن را " کمپین مردم فقیر " میخوانیم، بسیار دخیل بوده ام. در این کمپین، افراد بسیاری دور هم جمع میشوند که شامل تمام نژادها و رنگهای مختلف اعم از سفیدپوستان، پیروان ادیان متفاوت، اعضای اتحادیههای کارگری، مردم فقیر مناطق روستایی و شهری، افراد باوجدان و افرادی که به هر علت دیگر در رنج و مصیبت به سر میبرند میشود.
هارتساو افزود: این افراد میگویند دیگر این شرایط را تحمل نخواهند کرد؛ آنان در حال ایجاد جنبش بسیار قدرتمند غیرخشونت آمیز در امریکا هستند تا این بی عدالتیها و فقر گسترده را به چالش بکشند.
وی گفت: مارتین لوتر کینگ پیش از مرگش، کمپین مردم فقیر را آغاز کرد. من خودم در سال ۱۹۶۸ میلادی به علت حمایت از این جنبش، مدت دو هفته را در زندان گذراندم.
موسس سازمان امریکایی " جهان عاری از جنگ " همچنین درباره علل وقوع بیشترین جنایات در امریکا گفت:: نابرابریهای شدیدی در امریکا میان افراد بسیار ثروتمند و قشرهای فقیر وجود دارد. بسیاری از مردم در شرایطی بسیار سخت زندگی میکنند و برخی از آنان بی خانمان هستند.
هارتساو افزود: برخی دیگر حتی نمیتوانند غذای کافی برای تغذیه خانواده خود فراهم کنند از اینرو بسیاری افراد، ناامید و مستأصل میشوند. این نابرابری ها، دست کم بخشی از علت افزایش خشونتها در امریکاست.
وی گفت: در امریکا، پولدارها در حال ثروتمندتر شدن و فقرا در حال فقیرتر شدن هستند. فکر میکنم همین هفته پیش بود که در مقالهای خواندم که سه خانواده بسیار ثروتمند امریکایی که از تمام خانوادهها مرفه ترند، ثروت بیشتری از ۵۰ درصد مردم در قشرهای پایین جامعه در اختیار دارند. البته اگر خواستار جامعهای عادلانه و آزاد باشید، وجود چنین نابرابریهای شدید ثروت بین قشرهای فقیر و مرفه جامعه اصلاً معقول نیست.
هارتساو همچنین با اشاره به اذیت و آزار گسترده جنسی علیه زنان در امریکا، این خشونتها را کاملاً مردود دانست و افزود: البته مایه امیدواری است که بانوان به تدریج در حال درک این مطلب هستند که این مسئلهای غیرقابل قبول است. این روند، مدتی است که آغاز شده و زنان میگویند دیگر اذیت و آزار جنسی را تحمل نخواهند کرد. این سبب ترغیب و تشویق دیگر زنان شده است که بگویند این وضع را تحمل نمیکنند.
این فعال اجتماعی - سیاسی امریکایی همچنین درباره این که چرا سازمان ملل برای جلوگیری از خشونت جنسی علیه زنان در امریکا مداخله نمیکند، تصریح کرد: باید بگویم که متأسفانه سازمان ملل تا حد زیادی از این که امریکا را در زمینه نقض حقوق بشر به چالش بکشد، میترسد.