به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان، علی اکبر رضایی با بیان اینکه "دمانس" یا آلزایمر در سطح جهان فراگیر شده است، گفت: در هر ۳ثانیه یک نفر مبتلا میشود از ابتلا بسیاری از سالمندان به این بیماری در ایران خبر داد.
وی افزود: وزن طبیعی مغز انسان ۱۴۰۰گرم است که با افزایش سن وزن آن کاهش یافته وفرد در سنین بالا دچار فراموشی زوال عقل میشود.
تقریبا ۱۰درصد افراد بالای ۶۰سال زوال عقل دارند و ۱۰تا۱۵ درصد افراد بالای ۶۰سال به آلزایمر خفیف مبتلا هستند.
فراموش کردن آدرسها و نام افراد و حواس پرتی از علائم اولیه بیماری آلزایمر است.
آلویز آلزایمر روانپزشک آلمانی در سال۱۹۰۶ نخستین بار بیماری آلزایمر را معرفی کرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن آلزایمر استان همدان تغذیه سالم و ورزش کردن را در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر دانست و افزود: منابع غذایی امگا ۳مثل ماهیهای پرچرب – گردو-روغن زیتون به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک میکند.
دکتر رضایی با بیان اینکه سن بیماری آلزایمر از ۶۰تا۶۵ سال است افزود: علایم بیماری به تدریج ظاهر میشوند بنابراین نمیتوان زمان دقیق شروع این مرحله از بیماری را مشخص نمود.
شهریار عبدالمالکی روانشناس هم به آسیبهای اجتماعی بیماری آلزایمر از بعد روانشناسی پرداخت و اظهار کرد: احتمالاً ۶۰۰هزار نفر در کشور به آلزایمر مبتلا هستند و بیماران آلزایمری در دنیا به ثانیه و در کشور به دقیقه اضافه میشوند.
وی با اشاره به نگرانیهای موجود در خصوص بیماران مبتلا به آلزایمر گفت: متاسفانه در کشور ظرفیت لازم برای نگهداری بیماران مبتلا به آلزایمر وجود ندارد
شهریار عبدالمالکی افزود شرایط مراقبت از افراد مبتلا به آلزایمر شبیه کودکان است و باید علاوه بر پرهیز از تنها ماندن این افراد در منزل از دسترسی بیماران به اشیاء تیز و برنده مثل چاقو جلوگیری کرد.
یک مشاور اصلاح و تربیت در همدان با بیان اینکه مسائل دینی، اعتقادی و اقتصادی باعث شده بیماران مبتلا به آلزایمر در خانواده نگهداری شوند، افزود: مراقبت از یک بیمار مبتلا به آلزایمر مستلزم داشتن اطلاع از ماهیت بیماری و روشهای مراقبت از بیمار است.
وی با تاکید به اینکه آلزایمر یک بیماری پیشرونده بوده و هر اندازه که سن افزایش پیدا کند اختلالات نیز بیشتر خواهد شد، گفت:: معمولا در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، حافظه دور خوب کار میکند و حافظه آنی دچار اختلال است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تولید خاطرات خوشایند در آینده و محبت و عشق ورزی اطرافیان در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آلزایمر موثر است گف:. یکی از اشتباهات خانوادههای دارای فرد مبتلا به آلزایمر این است که به شدت در کارهایی که او میتواند انجام دهد دخالت میکنند در حالی که بیمار دارای ادراک است و استقلال او را نباید گرفت.
وی با بیان اینکه باید تمام روابط اجتماعی و تفریحات برای مبتلایان به آلزایمر در خانواده حفظ شود تاکید کرد: بیمار را به مهمانی ببرید و وقتی مهمانی دعوت میکنید او را پنهان نکنید.