پخش زنده
امروز: -
نمایندگان پارلمان انگلیس (DRP) : مقامات عربستان سعودی " در عالی ترین سطح " برای ارتکاب شکنجه مجرم شناخته شده و بر اساس اصول صلاحیت قضایی جهانی مي توانند، تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس در گزارشی به قلم کیم سنگوپا با عنوان " هشدار قانونگذاران انگلیس به سعودی ها درباره پیگرد قانونی آنها برای شکنجه فعالان زن زندانی" نوشت:
گروهی از قانونگذاران انگلیس ، دولت عربستان را به شکنجه فعالان زن زندانی متهم کرده اند و هشدار داده اند چنانچه برای این بازداشت شدگان امکان مراقبت های درمانی فوری فراهم نشود؛ سلامت آنها ممکن است با مشکلات طولانی مدت مواجه شود.
نمایندگان هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان انگلیس (DRP) و گروه های مدافع حقوق بشر در گزارشی بسیار انتقادی اعلام کردند مقامات عربستان سعودی " در عالی ترین سطح " برای ارتکاب شکنجه بر اساس قوانین عربستان سعودی و قوانین بین الملل می توانند مجرم شناخته شوند و بر اساس اصول صلاحیت قضایی جهانی تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
این نمایندگان در ادامه اعلام کردند که بازداشت شدگان مورد رفتارهای غیرانسانی و بی رحمانه از جمله حمله ، محرومیت از خواب، تهدید به زندگی و سلول انفرادی قرار گرفته اند.
این قانونگذاران انگلیس گزارش خود را به دفتر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد با درخواست رسمی برای انجام تحقیقات کامل درباره این سوء رفتارها ارائه می دهند.
هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان انگلیس (DRP) در این گزارش همچنین از دولت عربستان سعودی خواست تا به این بدرفتاری ها پایان دهد ، فورا زنان بازداشتی را آزاد کند و مقامات ریاض ، تحقیقاتی را در خصوص این اتهامات بدرفتاری انجام دهند.
کریسپین بلانت Crispin Blunt از نمایندگان حزب محافظه کار پارلمان انگلیس و رئیس هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان این کشور (DRP) در این خصوص گفت :« نتیجه گیری های ما بی کم و کاست است. با فعالان زن بازداشتی سعودی به قدری بد رفتار شده است که باید تحقیقات بین المللی درباره شکنجه آنها صورت گیرد.»
وی گفت :« رد امکان دسترسی مناسب به مراقبت های درمانی ، مشاور حقوقی یا دیدار با خانواده های آنها ، حضور آنها در سلول های انفرادی و بدرفتاری با آنها به اندازه ای است که با تعریف بین المللی از شکنجه انطباق دارد. سلسه مراتب نظارتی تا بالاترین سطوح مقامات سعودی مسئول این امر خواهند بود.
لیلا موران Layla Moran از نمایندگان حزب لیبرال انگلیس نیز در این خصوص گفت :« زمانی که ما خبر این بازداشت ها را شنیدم همانند بسیاری دیگر از آن چه که اتفاق افتاده است، شوکه شدم. شکنجه به طور اخص اتهامات تعرض جنسی و تهدید به تجاوز نابخشودنی است.
پائول ویلیامز Paul Williams از نمایندگان حزب کارگر انگلیس در این خصوص گفت اتهامات مربوط به بدرفتاری هایی که بازداشت شدگان با آن مواجه هستند ، جامعه بین الملل را شوکه کرده است. ما آماده گفتگو درباره گزارشمان با مقامات عربستان سعودی و دریافت هر گونه مدرکی هستیم که آنها در اختیار دارند تا بتوانیم نتیجه گیری هایمان را بر اساس کامل ترین اطلاعات در دسترس ارزیابی کنیم.»
طیب علی Tayab Ali که به عنوان گزارشگر و عضو دبیر خانه حقوقی هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان انگلیس (DRP) فعالیت می کند نیز در اظهاراتی گفت :« با توجه به اتهامات جدی ارتکاب شکنجه که ما شنیده ایم و ناتوانی مقامات سعودی برای پاسخگویی به ما ، موکل من اکنون با جامعه بین المللی همکاری خواهد کرد تا این اطمینان حاصل شود که بدرفتاری با بازداشت شدگان ادامه نمی یابد.»
موکل من یافته های هیئت حقوقی هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان انگلیس (DRP) را به همراه یک شکایت به سازمان ملل متحد ارجاع خواهد داد تا از گزارشگر ویژه در امور شکنجه و کار گروه بازداشت های خودسرانه بخواهد به طور کامل درباره شرایط بازداشتی که زنان بازداشتی فعال سعودی با آن مواجه هستند ، تحقیق کنند.
هیئت حقوقی هیئت نظارت بر بازداشت ها در پارلمان انگلیس (DRP) در این خصوص درخواست داده و دولت عربستان سعودی امکان دسترسی به این بازداشت شدگان را رد کرده است.
به ریاض گفته شده است که گزارش آنها بر اساس گزارش های گردآوری شده از سوی فعالان و نهادهای حقوق بشری منتشر خواهد شد مگر آن که نمایندگان پارلمان انگلیس برای انجام تحقیقات خود امکان حضور در این کشور را داشته باشند.
کریسپین بلانت در گذشته برای حمایت از فروش تسلیحات انگلیس به عربستان سعودی و حمایت از جنگ در یمن که از سوی ائتلاف تحت فرماندهی عربستان سعودی به راه انداخته شد، با انتقاد مواجه شده بود. وی همچنین اعلام کرده است که انگلیس حق داشت برای دیدار سال گذشته محمد بن سلمان ولیعهد عربیستان سعودی از این کشور فرش قرمز پهن کند.
وی ماه گذشته ضمن درخواست از مقامات عربستان سعودی برای فراهم آوردن امکان دسترسی و حضور در این کشور گفت :« می توان گفت حمایت من از فروش تسلیحات به عربستان سعودی به قیمت انتخاب مجدد به عنوان رئیس کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس تمام شد. دولت عربستان باید اطمینان داشته باشد که کسی شبیه من در این هیئت حضور دارد. این کشور باید نشان دهد که آنها گزارش های عادلانه ای دریافت خواهند کرد.»
بلانت همچنین به دنبال انتشار این گزارش گفت :« عربستان سعودی در لب پرتگاه قرار دارد. هنوز برای تغییر مسیر و جلوگیری از سقوط این کشور در سراشیبی فاجعه ای که بازداشت این فعالان به وجود آورده ، خیلی دیر نشده است.»
وی افزود :« ما همچنان امیدواریم که مقامات عربستان سعودی این فرصت را دریابند و به تناقضات در رفتار با این بازداشت شدگان رسیدگی کنند و به آرمان های ادعایی برای آینده عربستان سعودی جامه عمل پوشاند. چشم انداز 2030 عربستان هرگز محقق نخواهد شد اگر با افرادی که می توانند به تحقق آن کمک کنند به این شیوه مخوف رفتار شود.»
سند چشم انداز 2030 را که ولیعهد عربستان سعودی سه سال قبل به عنوان برنامه ای برای کاهش وابستگی این کشور به نفت ، تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و در عین حال اجرای اصلاحات فراگیر سیاست های دولت مطرح کرد ؛ به عنوان گام بزرگ اصلاحی تلقی می شد.
دولت عربستان سعودی بارها این موضوع را تکذیب کرده است که فعالان زن این کشور در زندان مورد سوء استفاده قرار می گیرند.