پخش زنده
امروز: -
در ۴۰سال انقلاب اسلامی اماکن و زیرساختهای ورزشی استان اصفهان به شکل قابل توجهی توسعه یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ ورزش در زمان حکومت پهلوی هرگز گستردگی امروز را نداشت، مردم در آن زمان حتی از امکانات اولیه بی بهره بودند، با این وجود جایگاهی برای ورزش باقی نمی ماند.
امروزه با افزایش جمعیت در شهرها وجود فضاهایی برای پر کردن ایام فراغت به ویژه برای کودکان و نوجوانان و حتی کهنسالان، اهمیت بسیاری یافته است.
یادش بخیر چهار و پنج دهه گذشته برای ورزش کردن زمین مناسبی نداشتیم و متکی به زمین های خاکی بودیم این در حالی بود که در شهر زمین ورزش به ندرت یافت می شد اما در شهر و روستاهای استان اصفهان اماکن ورزشی وجود نداشت.
پس از انقلاب اسلامی کشور درگیر جنگ تحمیلی شد؛ با عبور کشور از جنگ تحمیلی و در دهه 70و80 سازندگی در کشور آغاز شد که استان اصفهان نیز دراین زمینه بی بهره نبود و زیرساخت های مناسب در دورترین نقاط اصفهان به وجود آمد.
قبل از انقلاب اسلامی مساحت سالن های سرپوشیده در استان 51هزار و 785مترمربع بود که این میزان هم اکنون به 452هزار و 488مترمربع رسیده است.
در ساخت سالن های روباز هم قبل از انقلاب اسلامی 115هزار و 535مجموعه ورزشی در استان وجود داشته که این تعداد به یک میلیون و 736هزار و 964مجموعه افزایش یافته است.
مجموع اماکن ورزشی هم از 167هزار و 320مکان ورزشی قبل انقلاب به 2میلیون و 189هزار و 452مکان رسیده است.
پیش از انقلاب سرانه سالن سرپوشیده برای هر نفر 1سانتی متر، روباز 2 سانتی متر و در مجموع 3سانتی متر بود.
بعد از انقلاب اسلامی این میزان سرانه 9سانتی متر برای هر نفر در سرپوشیده و روباز 34سانتی متر و در مجموع 43سانتی متر افزایش یافت.
به برکت انقلاب اسلامی اماکن ورزشی در طول 40سال گذشته 8تا10برابر افزایش یافته است.
به گفته مسئولان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان در حال حاضر 50سانتی متر نیاز داریم ولی این میزان نسبت به قبل از انقلاب که 3سانتی متر بوده مطلوب تر بوده است.
حدود 3هزار مکان ورزشی را آموزش و پرورش در نظر گرفته و کارگران نیز از فضای ورزشی مربوط به خود بهرهمند هستند، همچنین شهرداریهای کشور و دانشگاهها نیز اقدام به ساخت مجموعههای ورزشی کردهاند.
2هزار فضای ورزشی از سوی بسیج نیروهای مسلح برای شهرها و روستاها احداث شده است.
سیاست وزارت و ورزش و جوانان بنا به گفته وزیر ورزش وجوانان تامین منابع استانی و ملی برای اتمام بسیاری از این طرح های ورزشی در کشور و استان است.
البته کمک خیران ورزشیار و مشارکت بخش خصوصی گامی موثربرای رفاه و آسایش مردم و پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان. علاقه مند به ورزش است.
استان اصفهان علاوه بر ساخت مکان های ورزشی برای ورزش همگانی عملکرد مطلوبی نیز در ساخت مکان های ورزشی بزرگ همچون ورزشگاه بزرگ نقش جهان داشته است.
پس از انقلاب اسلامی این طرح بزرگ هر چند با تاخیرمورد بهره برداری قرار گرفت اما یکی از بزرگترین طرح های ملی پس از انقلاب در حوزه ورزش کشور و استان بود.
طرح ورزشگاه نقش جهان در ابتدا به ورزشگاه بزرگ یا دهکده المپیک معروف بود عملیات احداث آن پس از ایجاد مؤسسهای به نام ورزشگاه بزرگ در سال۱۳۶۸ آغاز شد.
فعالیتهای آغازین ساخت این ورزشگاه از سال۱۳۷۲ شروع و با خاکبرداری در سال۱۳۷۴ ادامه پیدا کرد و در ۲۹مرداد ۱۳۷۵ عملیات اجرایی این ورزشگاه آغاز شد.
مشکلات زیادی پیش راه این طرح قرار گرفت و سرانجام واگذاری این طرح بزرگ به فولاد مبارکه سبب شد تا این استادیوم در آبان95 افتتاح شود و در بازی های حساس لیگ برتر جمعیتی حدود 40هزار نفر در طبقه اول خود جای داد.
البته طبقه دوم ورزشگاه ومسقف شدن آن نیز بر اساس قول مسوولان ورزش و جوانان تا پایان خرداد ماه به پایان می رسد و این ورزشگاه یکی از بزرگترین ورزشگاه های اصفهان در رشته های فوتبال، فوتسال، دومیدانی و دوچرخه سواری پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است.
همواره در طول دهه های اخیر مسابقات ورزشی آسیایی و جهانی در رشته های مختلف در اصفهان برگزار شد که این موضوع نشان از وجود زیرساخت های ورزشی به روز و استاندار در اصفهان است.
ساخت مجموعه ورزشی ناتمام و توسعه ورزشگاه ها علاوه بر کشف استعدادهای موجب افزایش روحیه ورزشکاران و کاهش افسردگی و اضطراب میشود؛ هر چه قدر ورزشگاه های بزرگ نیز در استان افزایش یابدموجب کسب موفقیت آسیایی و جهانی می شود.
از طرفی برای میزبانی مسابقات آسیایی و جهانی دارا بودن ورزشگاه با گنجایش بالای 70هزار نفر می تواند شرایطی برای میزبانی مسابقات مختلف فراهم کند.