پخش زنده
امروز: -
افزایش افسار گسیخته قیمت گوشت، کاهش ۴۰درصدی مصرف این محصول را در استان اصفهان در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛نایب رییس اتحادیه صنف گوشت قرمز اصفهان مصرف روزانه این محصول دامی را درسال گذشته 100تن بیان کرد و گفت: این میزان مصرف در حال حاضر در اصفهان به 60تا70 تن رسیده که عمده این کاهش عرضه ناشی از افزایش قیمت گوشت و کاهش قدرت خرید مردم است.
عبدالرزاق آقاجانی با بیان اینکه در زمینه گوشت دام سنگین کمبودی در استان وجود ندارد افزود: این در حالیست که شهر اصفهان روزانه با کمبود 20تا30 تنی گوشت دام سبک مواجه است.
وی قاچاق دام به کشورهای همسایه، خشکسالی های چند سال اخیر و وجود دلالان را از جمله دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و گفت: تا قبل از خشکسالی ها، 30درصد از دام مصرفی استان از سایر استان ها تامین می شد ولی در چند سال اخیر این میزان به 60درصد رسیده و استان اصفهان تنها 40درصد از دام مصرفی را در داخل استان تولید کرده است.
نایب رییس اتحادیه صنف گوشت قرمز اصفهان گفت: از 60درصد دام وارداتی به استان، 40درصد آن از استان های کردستان، همدان، آذربایجان غربی و شرقی و 20درصد نیز با گوشت های وارداتی تامین می شود.
آقاجانی توزیع ناعادلانه گوشت دولتی در فروشگاه های بزرگ را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه گوشت گوسفندی در همه محله ها متوازن توزیع نمی شود این امر باعث به راه افتادن بازار سیاه شده و راهکار آن نیز توزیع گوشت دولتی با نظارت این اتحادیه است.
وی نظارت دامپزشکی و جلوگیری از قاچاق با جابجایی دام از استانی به استان دیگر را راهکار دیگر جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز بیان کرد و گفت: افزایش دو برابری قیمت آذوقه دام از جمله سویا، جو، یونجه خشک و تفاله باعث شده در سه ماه گذشته دام زنده از 28به38 هزار تومان افزایش قیمت داشته باشد.
آقاجانی صادرات دام مولد را از معضلات کنونی کشور بیان کرد و گفت: این امر در آینده خسارات جبران ناپذیری را به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.