پخش زنده
امروز: -
نمایندگان انگلیس روز سه شنبه با هدف یافتن راه برون رفتی از بن بستی که برای توافقنامه رد شده مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به وجود آمده است چندین اصلاحیه را به رای می گذارند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی سناریوهای ممکنی که پیش روی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا قرار دارد بررسی و اعلام کرد نمایندگان انگلیس روز سه شنبه با هدف یافتن راه برون رفتی از بن بستی که برای توافقنامه رد شده مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به وجود آمده است چندین اصلاحیه را به رای می گذارند. به هر حال با توجه به اینکه تا تاریخ 29 ماه مارس زمان زیادی باقی نمانده است سناریو های اصلی که در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح است به شرح زیر است:
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق:
اقدام پارلمان انگلیس در رد توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که ترزا می ، نخست وزیر انگلیس در گفتگو با بروکسل به دست آورده بود، باعث شده است که فعلا خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح باشد.
محافل اقتصادی و تجاری از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا به شدت نگران هستند . زیرا این حالت نابسامانی های زیادی را بین دو طرف ایجاد خواهد کرد. شماری از نمایندگان انگلیس از همین حالا مخالفت خود را با چنین طرحی اعلام کرده اند. اما نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است این احتمال نیز وجود دارد که انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.
میشل بارنیه مذاکره کننده اتحادیه اروپا در امور خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعلام کرد به نظر می رسد که بخش زیادی از نمایندگان در پارلمان انگلیس با خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مخالف باشند. اما مخالفت با خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مانع از وقوع آن در آخر ماه مارس نخواهد شد. بنابراین لازم است که اکثریتی از نمایندگان در پارلمان انگلیس به فکر راه حل دیگری باشند.
تدوین یک توافقنامه:
نخست وزیر انگلیس رایزنی های خود با مخالفان را آغاز کرد اما خیلی زود به پایان رسید. وی قرار است با مخالفانش درباره محتوای توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به ویژه درباره مرزهای ایرلند مذاکرات و رایزنی های جدیدی را آغاز کند. ترزا می اعلام کرد نتایج این مذاکرات را به زودی در اختیار همتایان اروپایی اش قرار خواهد داد.
اگر نخست وزیر انگلیس بتواند با اکثریت مخالف در پارلمان کشورش موقعیت و موضع جدیدی پیدا کند باید 27 کشور عضو اتحادیه اروپا آن را تایید کنند. این در حالی است که کشورهای اروپایی اعلام کرده اند فقط با توافقنامه اولیه ای که در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به دست آمد موافق هستند.
فیلیپ هاموند وزیر دارایی انگلیس اعلام کرد اتحادیه اروپا ممکن است برای برون رفت از بن بستی که سر راه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به وجود آمده است به مصالحه تن دهد.
به تعویق انداخته شدن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا:
این سناریو تاکنون توسط ترزا می رد شده است اما پارلمان انگلیس این قدرت را دارد که نخست وزیر را مجبور کند تا چنین درخواستی را با اتکا به بند اصلاحی ایوت کوپر Yvette Cooper که روز سه شنبه این هفته در پارلمان انگلیس به بحث گذاشته خواهد شد از اتحادیه اروپا مطرح کند.
اگر این بند اصلاحی تصویب شود بحث درباره رای گیری درباره قانونی که از دولت می خواهد از بروکسل برای به تعویق انداختن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رسما درخواست کند در دستور کار پارلمان قرار خواهد گرفت. اما هر گونه تصمیم در خصوص به تعویق افتادن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز باید به تایید همه کشورهای عضو این اتحادیه قرار گیرد.
اما با توجه به اینکه انتخابات پارلمانی اروپا قرار است در آخر ماه مه امسال انجام گیرد این مسئله اوضاع را تا حد زیادی دشوار خواهد کرد. چون در این حالت اگر انگلیس در این تاریخ همچنان عضو اتحادیه اروپا باشد مردم انگلیس نیز باید نمایندگان خود را در این نهاد اروپایی انتخاب کنند.
یک منبع دیپلماتیک در این باره می گوید هر گونه به تعویق افتادن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باید به تایید 27 کشور عضو اتحادیه اروپا قرار گیرد. از سوی دیگر تمدید مهلت برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به تاریخی بعد از 29 ماه مارس ممکن است اما به تاریخی بعد از 30 ژوئن ممکن نیست . زیرا در این تاریخ پارلمان جدید اروپا تشکیل خواهد شد.
همه پرسی دوم:
برگزاری همه پرسی دوم نیز سناریویی است که درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح است اما ترزا می از همین حالا مخالفت خود را با آن اعلام کرده است. نمایندگان طرفدار اروپا در پارلمان انگلیس برای برون رفت از بن بست کنونی خواستار برگزاری همه پرسی دومی درباره این موضوع شده اند. اما این سناریو در بندهای اصلاحی که به پارلمان ارائه شده است در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
انتخابات عمومی:
در دو حالت انتخابات پارلمانی ممکن است در انگلیس برگزار شود. یک حالت این است که پارلمان به دولت و نخست وزیر انگلیس رای عدم اعتماد بدهد که بعید به نظر می رسد. چون جرمی کوربین رهبر حزب مخالف دولت یک بار این کار را انجام داد اما نتیجه نگرفت. حالت دوم تصمیم خود ترزا می برای برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود. اگر انتخابات زود هنگام پارلمانی نیز در کشور برگزار شود این احتمال قوی وجود دارد که ترزا می جایگاه خود را از دست بدهد. اما اگر وی خواهان آن باشد که از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کند و از آن سو با برگزاری همه پرسی دوم نیز به شدت مخالف باشد،این یکی از نادر ابتکار عمل هایی است برای وی جهت خروج از بن بست کنونی باقی مانده است.برگزاری انتخابات زودهنگام نیز به معنای آن است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باید به تعویق افتد.