به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما از بیشکک؛ سفیر ایران در قرقیزستان گفت: ایران به عنوان اقتصاد مکمل برای کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیاست و بهترین مسیر ترانزیتی و امن را به منظور دسترسی این کشورها به آبهای آزاد بین المللی دارد.
"مجتبی روزبهانی" در "همایش بین المللی اورآسیا تجاری، چشم انداز توسعه کسب و کار" در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان گفت: حدود چهار سال از تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا می گذرد و در طول این چند سال اتحادیه دستاوردها و تجربیات نسبتا خوبی را در زمینه همکاریهای اقتصادی و تجاری بین اعضای خود و نیز در ارتباط با سایر کشورها از جمله همسایگان پیرامونی خود داشته است.
سفیر ایران در قرقیزستان افزود: منطقه کشورهای حوزه اورآسیا همواره جایگاه ویژه و اولویت دار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و در دسته بندی سیاست خارجی ایران در تعریف حوزه همسایگی ما قرار می گیرد و این به آن معنا است که همواره اولویت های خاصی را برای همکاری با این منطقه مدنظر داریم.
"روزبهانی" گفت: تاسیس شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط کشورهای عضو در نشست آستانه در سال ۲۰۱۵ گام مهم دیگری بود که موجب تقویت و توسعه تجارت, سرمایه گذاری و ایجاد فضای کسب و کار در بخش های خصوصی کشورهای عضو اتحادیه شد و بی شک تقویت این نهاد مهم موجب تحرک بخشی بیشتر اقتصادهای منطقه آسیای مرکزی و قفقاز و نیز کشورهای پیرامونی آن خواهد شد.
سفیر ایران در قرقیزستان گفت: همانگونه که می دانید، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم در زمینه تولید انرژی و پیشرو در تکنولوژی های نوین در منطقه غرب آسیا با داشتن جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر, دارای مزیت ها و فرصت های بسیاری جهت همکاری در زمینه های گوناگون اقتصادی- تجاری, علمی و حمل و نقل در بخش خصوصی است و در همین راستا جهت تعامل بین بخش های خصوصی ایران و قرقیزستان در مرحله اول در سال گذشته ما نمایشگاه دائمی کالاهای دانش بنیان ایرانی را با حضور ۸۰ شرکت دانش بنیان و بیش از ۳۰۰ نوع محصول در بیشکک افتتاح کردیم.
"روزبهانی" افزود: جمهوری اسلامی ایران با نگاهی کلان نسبت به منطقه آسیای مرکزی و قفقاز در زمینه تامین کالاهای مورد نیاز و نیز صادرات محصولات خود در سال گذشته موافقت نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری را با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو به امضا رساند و هم اکنون تصویب این موافقت نامه در طی مراحل پایانی خود در مجلس شورای اسلامی ایران و نیز پارلمان های کشورهای عضو است.
سفیر ایران در قرقیزستان با اشاره به مزیت های ترانزیتی ایران برای کالاهای کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا، به ظرفیت های بنادر جنوبی ایران از جمله بندر عباس و بندر تازه تاسیس چابهار اشاره کرد.
اتحادیه اقتصادی اورآسیا در سال ۲۰۱۴ توسط سه کشور روسیه، قزاقستان و بلاروس در ابتدا با هدف حذف قوانین و تشریفات گمرکات شکل گرفت و بعدها کشورهای ارمنستان و قرقیزستان هم به آن پیوستند و جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته موافقت نامه همکاری با این اتحادیه را امضا کرد.
این اتحادیه در مدت کوتاه توانست کشورهای متعدد دیگری را هم به عنوان همکار جذب کند.
"همایش بین المللی اورآسیا تجاری، چشم انداز توسعه کسب و کار" با حضور نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا و بخش های خصوصی به ابتکار شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد.