پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت تولید و بهره برداری از سد و نیروگاه دز ، زراعت و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه دز را از مهمترین عوامل بروز مشکلات رها سازی آب از این سد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، سعید رئوفی نسب گفت: بعد از رهاسازی آب دریاچه سد دز، ارتفاع آب در پشت دریاچه به 345 و نیم متر رسیده و تا سرریز شدن 6 و نیم متر فاصله دارد.
وی افزود: این میزان فاصله احتیاطی برای جلوگیری از سرریز کردن سد است و در حالی که باید رهاسازی آب سد یکهزار و 500 متر مکعب بر ثانیه باشد ، اما جهت خسارت ندیدن کسانیکه در حریم رودخانه در پایین دست سد ساخت و ساز کرده اند یا اقدام به کشت محصول کرده اند این میزان را به یک هزار و 50 متر مکعب بر ثانیه کاهش داده ایم.
مدیر عامل شرکت تولید و بهره برداری از سد و نیروگاه دز با توجه به اینکه طبق محاسبات انجام شده باید تا 6 بهمن ماه که سیلاب بعدی وارد سد دز می شود، ارتفاع دریاچه 5 و نیم متر دیگر کاهش یابد گفت : با این میزان خروجی تحقق آن مشکل به نظر می رسد.
وی ادامه داد : از ابتدای سال آبی(اول مهرماه) تاکنون دو میلیارد و 800 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سد دز شده که از این میزان یک و سه دهم میلیارد متر مکعب ذخیره سازی شده و یک و نیم میلیارد متر مکعب رهاسازی شده است.
رئوفی نسب افزود : از یک و نیم میلیارد متر مکعب آب رهاسازی شده، یک میلیارد و 50 میلیون متر مکعب برای تولید برق و 450 میلیون متر مکعب هم در رودخانه رهاسازی شده است.
میانگین بارش های شهرستان اندیمشک ۳۵۲ میلیمتر بوده که بیش از میانگین بلند مدت بوده است.
سد دز نخستین سد از رشته سدهای چند منظوره است که بر روی رودخانه دز و سازه آن در فاصله 23 کیلومتری شمال شرقی شهرستان اندیمشک ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفته است.