پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با تلاش واشنگتن برای ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق ، برخی جریانهای طرفدار و هم پیمان واشنگتن و ارتش سایبری داخلی در عراق و در خارج در تلاشند چنین القا کنند مأموریت بسیج مردمی با شکست داعش در عراق به اتمام رسیده است و این گروه باید منحل شود.
پایگاه خبری اینترنتی العهد لبنان با اشاره به روند تکمیل طرح اخراج نیروهای بیگانه از عراق برای ارائه در مجلس این کشور در یادداشتی به قلم عادل الجبوری نوشت: چند ماهی است که برخی نیروها و فراکسیون های سیاسی مجلس عراق در حال آماده سازی فرمول پیش نویس قانونی هستند که موضوع آن اخراج همه نیروهای بیگانه، به ویژه نیروهای آمریکایی از عراق است که تحرکات پارلمانی و تحرکات سیاسی، رسانه ای و مردمی متعددی در این راستا صورت گرفته است.
با توجه به ماهیت اتفاقات و آثار ناشی از موضع گیری ها و رویکردها به نظر می رسد اکنون راه بیش از پیش هموار شده است. خبرهای منتشر شده از پشت پرده برخی گروه های سیاسی حاکی است پیش نویس قانون پیشنهادی، بر اخراج همه نیروهای بیگانه از عراق و منطقه کردستان و نیز حمایت از نیروهای عراقی، تشکلات نظامی وزارت کشور و زیر مجموعه های بسیج مردمی، تقویت توانمندی های نیروی هوایی و ایجاد سامانه های قدرتمند دفاع هوایی برای تأمین امنیت کشور و نیز امضای توافقنامه های نظامی برای دفاع از کشورهای دوست و همسایه، تأکید دارد.
آمریکا در سه ماه گذشته و با تداوم تلاشها و تحرکاتی که هدف از آن تکمیل پیش نویس این قانون و ارائه آن به مجلس است ، برای به شکست کشاندن این تلاشها به تکاپو افتاده است. این در حالی است که مقامات آمریکایی در مناسبت های مختلف بارها بر تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق، حتی با وجود پایان جنگ علیه گروه داعش، تأکید کرده اند و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز تأکید کرده است با از بین رفتن خطر تروریسم در سوریه ، نیروهای آمریکایی از این کشور عقب نشینی خواهند کرد.
برخی ناظران پیش بینی می کنند اگر واشنگتن نتواند عراق را از تصویب قانون پایان دادن به حضور نیروهای بیگانه در خاک این کشور منصرف کند، نیروهای خود را از برخی مناطق مختلف عراق از جمله اربیل و مناطق کردنشین نزدیک به آن در منطقه کردستان جمع آوری خواهد کرد.
این گزینه می تواند مشکلات و بحرانی را از یک سو بین طرف های سیاسی حاضر در بغداد با دولت مرکزی و از سوی دیگر بین منطقه کردستان و دولت عراق ایجاد کند و موجب تشدید اختلافات بین برخی گروه های کرد نیز شود.
به نظر می رسد در مرحله کنونی بیش از هر زمان دیگری، شرایط برای تصویب قانون اخراج نیروهای بیگانه از عراق مناسب باشد چرا که دو فراکسیون بزرگ نماینده ائتلاف البناء و ائتلاف اصلاح و سازندگی یعنی اکثریت پارلمان به توافق رسیده اند این اقدام مهم هر چه سریعتر اجرایی شود.
در عین حال افزایش اقبال کشورهای منطقه و دیگر کشورها به عراق به ویژه پس از شکست گروه تروریستی "داعش" و نیز برقراری امنیت در سرتاسر کشور و کاهش قابل ملاحظه تهدیدات و چالش های تروریستی می تواند انگیزه لازم را برای شتاب در بستن پرونده حضور نظامی بیگانگان و شرکت در تقویت ساختار و عملکرد نیروهای امنیتی و نظامی عراق ایجاد کند.
مسئله قابل توجه همزمانی تلاش های آمریکا برای ادامه حضور نظامی اش در عراق با تکاپوهای مجدّانه ای است که برای انحلال بسیج مردمی صورت می گیرد، امری که برخی محافل سیاسی، رسانه های مختلف و ارتش های سایبری در داخل و خارج از عراق برای تحقق آن و نیز به منظور تخریب وجهه بسیج مردمی از یکسو و از سوی دیگر با تلاش برای ذهنیت بخشیدن به اذهان عمومی مبنی بر پایان کار این سازمان با شکست داعش، بسیج شده اند.
حقیقتی که که در اینجا لازم به یادآوری است آن است که اگر واشنگتن و هم پیمانان و طرفداران آن می توانستند نقشه سیاسی عراق و روند و رویکردهای آن را به دلخواه خود مشخص کنند، تصویری که آنان از عراق به نمایش می گذاشتند دیگر شباهتی به تصویر کنونی آن نداشت.