پخش زنده
امروز: -
فرآیند علمی تولید و تکثیر آناناس در گلخانه در بازه زمانی یک و نیم ساله با نتایج موفقیت آمیز میوه دهی در محلات به بار نشست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاه زینتی گفت: نمونه اولیه گیاه آناناس در رقم «ام دی 2 »از کشور هندوستان وارد شد و سپس فرآیند تحقیقی آن زیر نظر موسسه تحقیقات علوم باغبانی در مرکز تحقیقات سیستان و بلوچستان و پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی کلید خورد.
شفیعی افزود: تعیین بستر کشت و شرایط محیطی در گلخانه به پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات سپرده شد که با گذر از مراحل پژوهشی اکنون به مرحله میوه دهی رسیده است.
محصول آناناس در زمره میوه های گران قیمت محسوب می شود و کشت و پرورش آن علاوه بر مناطق جنوبی کشور در گلخانه ها نیز می تواند از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار باشد.
او گفت: در دانش فنی کشت این محصول در هر متر مربع 6 بوته گیاه آناناس کاشته می شود و هر بوته 10 تا 12 عدد میوه می دهد که درآمد خوبی عاید گلخانه داران می کند.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاه زینتی افزود: به ویژه در مناطقی نظیر محلات تکثیر این گیاه به روش پاجوش و فروش آن به عنوان گل زینتی ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند.
شفیعی گفت: کشت آناناس در گلخانه با استفاده از دانش فنی و ارقام مناسب و سازگار با اقلیم منطقه می تواند سالانه یک میلیارد و 500 تا 2 میلیارد ریال درآمد عاید بهره برداران کند.
آناناس میوه ای است گرمسیری از خانواده برومیلیاس که تا کنون هزار و 800 گونه از آن در 46 جنس شناسایی شده است و تکثیر این گیاه به 2 روش تکثیر بافت و پاجوش و پژوهش های مربوطه در پژوهشکده در حال انجام است.
آناناس سرشار از ویتأمین ها و مواد مغذی مثل کلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین ث است.
پژوهشکده ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات شامل بخش های اصلاح، تکثیر و پرورش، گیاه پزشکی، تحقیقات خاک و آب، بیوتکنولوژی و تحقیقات اقتصادی و بازاریابی در سال 1375 راه اندازی شده است.