به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، احمد مسجد جامعی در یکصد و سیزدهمین جلسه شورا با اشاره به موضوع انتشار بوی نامطبوع در تهران گفت: بیش از ۱۰ روز از انتشار غیر منتظره بوی نامطبوع در وسعت شهر تهران و تشکیل کمیته پیگیری و ریشه یابی میگذرد، اما متاسفانه تاکنون هیچ گزارش رسمی به منظور روشن سازی افکار عمومی از متولیان رسیدگی به موضوع ارائه نشده است.
وی ادامه داد: نبود مدیریت واحد و یکپارچگی در کنترل شرایط موجود و پوشش اخبار موجب شد تا در همان ساعات اولیه مواجهه با این پدیده نوظهور، طبق روال مرسوم گروهی پیشرو در فضای مجازی شروع به خبر سازی و گمانه زنی پی در پی کردند. از موضوع ترکیدگی لوله فاضلاب گرفته تا احتمال فعالیتهای آتشفشانی و بالا آمدن گاز از چاه فاضلاب پلاسکو و بوی فاضلاب ناشی از شیرابههای آراد کوه و فعالیت صنایع لبنی و کشتارگاههای تهران.
مسجد جامعی اظهار داشت: اگر خاطرمان باشد زمانیکه برای نخستین بار پدیده ریز گرد را تجربه کردیم، آنطور که میبایست به آن توجه نشد و گمانه زنیهای غیر اصولی و غیر مسئولانه موجب شد تا اصل و ریشه مشکل در زمان خود شناسایی نشود و امروز نیز شاهد آن هستیم که این مشکل در صدر چالشهای محیط زیستی قرار گرفته و هر سال به وسعت آن اضافه میشود.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: موضوع بوی نامطبوع گرچه با چهره بحران محیط زیستی در اخبار مطرح شده است، اما در واقع به دلیل سبک اطلاع رسانی نادرست به احساس عدم امنیت شهروندان به ویژه در حوزه سلامت شان دامن زده و در واکنش ذهنی مردم به عدم اعتماد به مدیران شهری خواهد انجامید.
مسجد جامعی افزود: بنابراین در واکنش به انتشار ناگهانی بوی نامطبوع در چنین وسعتی که به نوبه خود پدیدهای نوظهور میباشد لازم است تا شهرداری تهران به عنوان متولی مدیریت بحران منشا و منبع انتشار بوی نامطبوع و گزارش اقدامات انجام شده را برای جلوگیری از تکرار آن و رفع نگرانی شهروندان تهرانی به شورای شهر ارائه نماید.
مسجد جامعی در ادامه اظهارات خود و با اشاره به موضوع اخذ عوارض از تونلهای شهری نیز گفت: این موضوع به شورای چهارم باز میگردد و آن موقع نیز روزنامهها و اعضای اصلاح طلب شورا مانع تصویب این امر شدند. کسانی که آن روز با این مصوبه مخالفت کردند امروز اکثریت شورای پنجم را تشکیل میدهند لذا شهروندان نگرانی از این بابت نداشته باشند.
انتقاد سالاری به عدم بررسی کارشناسی ایجاد ۱۳ ساختار جدید در برنامه سوم محمد سالاری نسبت به اضافه شدن ۱۳ ساختار سازمانی جدید به شهرداری تهران در قالب برنامه سوم توسعه انتقاد کرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران گفت: معاونت برنامه ریزی شهر تهران و کمیسیونهای تخصصی شورای شهر در فرایند تدوین برنامه سوم زحمات زیادی کشیدند و مبتنی بر نظرات کارشناسان و دیده بانهای شهری اقداماتی را انجام دادند، اما مشکلی که وجود دارد این است که برخی سرفصل ها، ماموریتها و احکام در کمیسیونهای تخصصی دیگر مطرح نشده از جمله احکام مرتبط با کمیسیون برنامه و بودجه، که اصلا تضارب آرا در خصوص آن شکل نگرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به ضرورت اصلاح ساختار سازمانی و چابک سازی سازمان شهرداری، اکنون مشاهده میکنیم که در این برنامه ایجاد ۱۳ ساختار سازمانی جدید شامل تشکیل دیوان محاسبات شهر، شکل گیری دبیرخانه تهران هوشمند، تشکیل ستاد پشتیبانی سرمایه گذاری اقتصادی، تاسیس صندوق توسعه شهری، تاسیس صندوق محیط زیست، شکل گیری مدیریت بدهیهای شهرداری، تشکیل کارگروههای توسعه مشارکت، تاسیس صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان، تاسیس صندوق سرمایه گذاری پروژهها و پروژههای مشارکتی، تشکیل صندوق املاک و مستغلات، راه اندازی بازار الکترونیک منابع غیر نقد، تشکیل سازمان گردشگری آمده است در حالیکه در این خصوص هیچ تضارب آرایی در مراحل بررسی برنامه شکل نگرفته است.
سالاری افزود: باید بگوییم ما یک نگاه جامع به این موضوع نداشتیم در حالیکه یکی از رویکردهای شورای پنجم، اصلاح ساختارسازمانی و چابک سازی است.
ساکنان محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران میگویند طرح دستوری را ابطال کنیدعضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران که در خصوص احقاق حقوق ساکنان ساکنان محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران مکاتباتی داشته است ضمن بررسی مجدد طرح اظهار داشت: طرح توسعه دانشگاه تهران در حال اجراست، اما همسایگان دانشگاه تهران که به اجبار باید ملک خود را به دانشگاه واگذار کنند از این طرح رضایت ندارند و خواستار ابطال آن هستند.
زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، در خصوص رسیدگی به خواسته ساکنان محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران گفت: جلسهای ویژه در شورا برگزار و نتیجه آن منتج به نامهای شد که در آن پیشنهاداتی برای حل مشکل مردم به وزارت راه داده شد. آقای آشنا گزارشی ارسال کرد و مشکلات مردم را به اطلاع رئیس جمهور رساند و رئیس جمهور دستور تشکیل جلسهای برای بررسی موضوع داد که متأسفانه هنوز این جلسه تشکیل نشده است. آقای توکلی هم نامهای به آقای جهانگیری نوشت و در دفاع از حقوق مردم محدوده خواستار توقف این طرح در اطراف دانشگاه تهران شد.