چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده دومان؛
صدور حکم متهمان پرونده در مهلت قانونی
در جلسه امروز بعد از رسیدگی به اتهامات متهمان، آخرین دفاعيات اخذ و ختم رسیدگی به پرونده اعلام شد
اخذ پرونده دفاعیات از متهمان
۱۳:۲۷ || ختم رسیدگی به پرونده دومان توکانختم رسیدگی به پرونده متهمان شرکت سرمایه گذاری دومان توکان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی اعلام شد.به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در جلسه امروز بعد از رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم، سوم و چهارم پرونده دفاعیات از متهمان اخذ شد و وکلای متهمان نیز دفاع کردند و در نهایت آخرین دفاع از متهمان پرونده اخذ و ختم رسیدگی به پرونده اعلام شد.
قاضی صلواتی گفت: حکم متهمان پرونده در مهلت قانونی صادر و اعلام خواهد شد.
متهم ردیف چهارم شرکت دومان توکان
۱۷:۱۶ || زمان من سودها به درستی و سر موعد پرداخت میشد
متهم ردیف چهارم شرکت سرمایه گذاری دومان توکان: زمانی که در شرکت بودم سودهای سرمایه گذاران به درستی و سر موعد پرداخت میشد.
پس از تنفس ۱۵ دقیقهای قاضی صلواتی در ادامه جلسه دادگاه متهمان پرونده دومان توکان از متهم ردیف چهارم خواست در جایگاه حاضر شود و از خود دفاع کند.
متهم ردیف چهارم پس از حضور در جایگاه خود را احسان حدیدساز و متولد سال ۶۳ معرفی کرد و گفت: مدرک تحصیلی من لیسانس مکانیک و ارشد مدیریت صنعتی است و سابقه کیفری ندارم.
متهم افزود: من از طریق آگهی سایت دیوار وارد شرکت آژانس هواپیمایی شدم و، چون به زبان انگلیسی مسلط بودم در بخش فروش تورهای خارجی مشغول به کار شدم.
وی گفت: پس از حضور دو ماهه در این آژانس متوجه شدم که این آژانس زیرمجموعه شرکت بزرگتری به اسم دومان توکان است و آگاه شدم که این شرکت چندین رستوران، هتل، روزنامه، مجله و کارخانه دارد.
حدیدساز ادامه داد: این فعالیتها باعث شد که به این شرکت اعتماد کنم و حتی چندین نفر از دوستان و آشنایان خود را برای سرمایه گذاری و اشتغال در این شرکت ترغیب کردم.
متهم گفت: بنده حدود دو سال پیش از این شرکت خارج شدم و زمانی که در آنجا بودم سودهای سرمایه گذاران به درستی و سر موعد پرداخت میشد. اما چون اسناد مالی محرمانه بود و بنده از آنها اطلاعی نداشتم، به کارهای شرکت مشکوک شدم و پس از مدتی از آنجا استعفا دادم که با عدم قبولی استعفا مواجه شدم.
وی افزود: در کیفرخواست به خروج اینجانب از مجموعه و اینکه موارد فساد را اطلاع رسانی کرده ام هیچ اشارهای نشده است. من حتی به دادستان تهران نامهای در رابطه با وضعیت این شرکت نوشتم. هیچ قراردادی از زمان حضور اینجانب در شرکت باقی نمانده است. سه ماه پس از دستگیری سایر متهمان با بنده تماس گرفته شد و ۹ ماه است که در زندان به سر میبرم.
متهم ردیف چهارم پرونده دومان توکان در پاسخ به این سوال که چه سمتی در شرکت دومان توکان داشتید، پاسخ داد: کارمند اجرایی بودم. با توجه به رشته تحصیلی اینجانب آقای دومان کارهای اجرایی را بر عهده من گذاشت و ارتباط مستقیم با سرمایه گذاران نداشتم.
قاضی صلواتی در واکنش به این سخنان خطاب به وی گفت: سمت خود را پایین نیاورید، چون شما جانشین مدیرعامل و مسئول واحد جذب سرمایه بودهاید که متهم در دفاع از خود گفت: بنده این موضوع را اصلا قبول ندارم، چون حق امضایی نداشتم. یک عنوان صرفا اسمی تحت عنوان جانشینی به بنده داده شده بود و بر سر این موضوع اختلافاتی را با مجموعه پیدا کردم.
وی ادامه داد: بنده در طی فعالیت خود در این شرکت بارها درباره نحوه سرمایهگذاریها و دیگر فعالیتهای شرکت از آقای دومان سوال کردم، اما وی پاسخی نمیداد و اکنون هم اطلاع دقیقی از کارهای شرکت ندارم.
قاضی صلواتی پرسید شما چه زمانی به این شرکت وارد شدهاید که متهم پاسخ داد: آخرین ماه سال ۱۳۹۳ به این شرکت آمدم.
قاضی صلواتی گفت: پس حدود دوسال شما در این شرکت فعالیت داشته اید در این مدت شما چقدر حقوق میگرفته اید که متهم پاسخ داد: در حدود دو سال کار خود در مجموع با توجه به کار خود و ارتباط با پیمانکاران بنده تنخواه بگیر بودم که پس از مصرف و ارائه اسناد این تنخواه دوباره شارژ میشد البته تمام مبالغ در زمان خارج شدن از شرکت تسویه شده است.
وی ادامه داد: بنده از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در این شرکت کار میکردم.
قاضی صلواتی در ادامه خطاب به متهم گفت:: شما خودروی ۱۵۰ میلیون تومانی از مجموعه گرفتید. چه پاسخی دارید؟
حدیدساز گفت: اینها خدماتی بوده که مجموعه به کارمندان میداده و از حقوق آنها کسر میشده است.
قاضی صلواتی پرسید: آیا خود شما هم در این شرکت سرمایه گذاری کرده بودید که متهم پاسخ داد: خیر، مادر همسرم و برخی دوستان سرمایه گذاری کرده بودند که پس از مدتی پول را از مجموعه بر داشتند.
قاضی گفت: آیا این فرد هم جز شکات است که متهم پاسخ داد: خیر، آنها در همان اوایل سرمایه گذاری کرده بودند و بعد سرمایه خود را خارج کردند.
قاضی صلواتی پرسید کار شما تجهیز چه جاهایی بوده است که متهم پاسخ داد: بنده ۹ دفتر را برای این شرکت تجهیز کردم. تجهیز موسسه حقوقی، آژانس هواپیمایی، دفتر روزنامه، مجله، رستورانها با بنده بوده است.
حدید ساز در ادامه دفاعیات خود گفت: هیچ پورسانتی هم بابت قرارداد مورد اشاره نگرفته ام.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: همین حرفها را هم آقای ذکایی میزند که کار تجهیز شرکت را انجام میداده است.
متهم گفت: خیر ایشان در بخش دیگری بوده است، چون کار بنده از نظر فنی بوده یعنی نصب کولر، رنگ کاری و امثال آن را انجام میدادهام.
قاضی صلواتی تاکید کرد: گویا شما مسئول جذب سرمایه بودهایدکه متهم پاسخ داد: خیر من اصلا مسئول جذب سرمایه نبودم.
قاضی صلواتی گفت:؛ آقای جباری فر گفته است که شما از این شرکت پورسانت میگرفتهاید. این پورسانت برای چه بوده است؟ متهم پاسخ داد: بنده اصلا پول بابت پورسانت نگرفتهام و هرچه گرفتهام حقوق، مزایا، سنوات، پاداش و عیدی بوده است.
قاضی صلواتی از متهم خواست که درباره علت خروجش از شرکت توضیح دهد.
متهم توضیح داد:، چون این شرکت هیچ توضیحی درباره فعالیتهای خود نمیداد و بنده وقتی سوال میکردم مدام پاسخ میشنیدم که کارهای شرکت محرمانه است و حتی متهم میشدم که بنده سواد اقتصادی ندارم. به مرور زمان متوجه شدم که ورودیهای شرکت با خروجیها مطابقت ندارد لذا تصمیم به ترک شرکت گرفتم.
قاضی صلواتی پرسید: زمانی که شما از شرکت خارج شدید چند سرمایه گذار در شرکت سرمایه گذاری کرده بودند؟ متهم پاسخ داد: حدود ۴۰ نفر.
قاضی صلواتی گفت: آیا آن زمان مشکلی در پرداخت سود وجود نداشت که متهم افزود: خیر هیچ مشکلی وجود نداشت و همه سرمایهگذاران سودهای خود را در وقت مقرر دریافت میکردند.
وی افزود: برخی از شکاتی را که شکایت کرده اند نمیشناسم و بعد از خروج بنده از شرکت شکایت کرده اند.
متهم ردیف سوم شرکت دومان توکان
۱۶:۲۳ || اخذ آخرین دفاع از متهم ردیف سوم پرونده دومان توکان
آخرین دفاعیات متهم ردیف سوم پرونده شرکت سرمایه گذاری دومان توکان امروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی اخذ شد.
در ادامه چهارمین جلسه دادگاه متهمان پرونده شرکت دومان توکان قاضی از وکیل متهم ردیف سوم خواست از موکلش دفاع کند.
اسماعیل سلوکی هم در دفاع از موکل خود گفت: مطرح کردید که پول مردم کجاست، طی رصدهای انجام شده و اظهاراتی که برخی از شکات عنوان کردند ۹۰ میلیارد تومان در حساب شخصی دومان بوده که تخلیه شده است.
وی افزود: تنها موردی هم که دومان منکر نشده، همین مبلغ ۹۰ میلیارد تومان است. تقاضای پیگیری این موضوع را از دادگاه داریم.
وکیل متهم ردیف سوم پرونده دومان توکان گفت: به دلیل نسبتی که موکلم با دومان سهند دارد از بیان برخی از حقایق معذور است.
وی ادامه داد: اینکه عموم قراردادها را جباریفر امضا میکرده، به این معنی است که دومان از موکل بنده سوءاستفاده کرده است. چرا که تمام قراردادها و اسناد تعهدآور توسط موکل بنده امضا شده است.
قاضی صلواتی در ادامه خطاب به متهم گفت: آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.
متهم جباریفر در آخرین دفاعیات خود افزود: من تمام اتهامات وارده را رد میکنم. اگر شکات در طول جلسات دادگاه از دومان حمایت کردند بیانگر این است که این افراد دو سال با این شرکت کار کردند و به آن اعتماد دارند.
وی گفت: من از شکات عذرخواهی میکنم و در صورت فراهم شدن امکان به شرکت، به شکات قول میدهیم که اصل و سود آخرین قرارداد را با احتساب ضرر و زیان به آنها پرداخت کنیم.
با توجه به نزدیک شدن ساعت اذان ظهر، قاضی صلواتی ۱۵ دقیقه تنفس اعلام کرد.
متهم ردیف دوم شرکت دومان توکان
۱۳:۰۱ || فریب خوردم و اشتباه کرد
متهم ردیف دوم پرونده شرکت سرمایه گذاری دومان توکان گفت: فریب دومان سهند را خوردم و اشتباه کردم.
قاضی صلواتی به مهدی ذکایی متهم دوم پرونده دومان گفت: شما در شرکت دومان توکان معاون حقوقی بودید.
متهم پاسخ داد: در آن دفتر مؤسسه حقوقی مستقر شده بود، اما من معاون حقوقی نبودم.
قاضی پرسید: چقدر حقوق میگرفتید؟
متهم گفت: ابتدا ۳ میلیون تومان میگرفتم و بعد ۵ میلیون تومان شد و از ساعت ۷ صبح تا ۱۲ شب مشغول بودم و به مشکلات رستورانها و مشکلات کارمندان رسیدگی میکردم.
وی ادامه داد: شرکت، مالی و سرمایه گذاری بود و به همین دلیل دومان مبلغ ۳ میلیارد تومان داده بود که برای هزینه امور جاری همراه ما باشد.
قاضی در ادامه پرسید: علاوه بر حقوق ثابت هدایا و مبالغ دیگری دریافت میکردید.
متهم پاسخ داد: هیچ چیزی به غیر از حقوق دریافت نکرده ام و تمام مراحل رسیدگی نیز گفته ام که هیچ پولی دریافت نکرده ام و تمام آن پولی که دراختیارم بود صرف هزینه جاری کرده ام.
وی گفت: تنها در یک مورد به مأموری که خود را مأمور اماکن ناجا معرفی کرده بود ۵ میلیون تومان دادم که بعد شکایت کردم و ۴ میلیون تومان آن را برگرداندم.
متهم در ادامه گفت: به غیر از آن، هرگونه پرداخت تکذیب میشود و اصلاً به کسی رشوه نداده ام.
قاضی صلواتی گفت: ۵۰۰ میلیون تومان به مأمور بانک مرکزی رشوه دادی.
متهم پاسخ داد: هیچ وقت رشوه نداده ام.
قاضی پرسید: چه لزومی داشت ۳ میلیارد تومان پول نقد دست شما باشد؟ ضمن اینکه ۳۰۰ میلیون تومان هزینه درمان همسرتان کرده اید.
متهم پاسخ داد: این ۳ میلیارد تومان در گاوصندوق بود و دومان میگفت که این را در نزد خود نگه دارید و در مواقع ضروری هزینه کنید. ضمن اینکه این ۳۰۰ میلیون تومان را من از دومان دستی گرفته بودم و تنها ۱۰۰ میلیون و خردهای تومان هزینه درمان همسرم کردم.
قاضی شعبه ۱۵ گفت: ۲۵۰ میلیون تومان سانتافه خریدی، ۵۰ میلیون تومان زانتیا، ۲۰ میلیون تومان سیم کارت رند و ۲ میلیون تومان ساعت شما بوده که متهم پاسخ داد: دومان میگفت: شما باید متشخص باشید. ضمن اینکه ساعت من ۲ میلیون تومان نیست و ۲۰۰ هزار تومان میارزد، یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان پول نقد در اختیار من بود و همانطور که گفتم دومان میگفت: شما باید پول دراختیارتان باشد و به هرکسی که من گفتم بپردازید.
قاضی در ادامه گفت: پس این یک شرکت نبوده بلکه دنیای هرج و مرجی بوده و هر کسی پولی دراختیار داشته و هرکاری میکرده است.
متهم پاسخ داد: نمیگویم که گناهکار نیستم، بلکه به دلیل اعتماد به دومان سهند گناه کردم و فریب دومان را خوردم و این پولها صددرصد حق سرمایه گذاران است.
قاضی صلواتی در ادامه از متهم پرسید: شما مسئول پرداخت رشوه بودید.
متهم پاسخ داد: من تنها پیگیر کار بودم ضمن اینکه بنده خودم از دومان شاکی هستم.
قاضی ادامه داد: شما این اواخر با دومان به مشکل برخوردید و قبل از آن با هم بودید.
متهم پاسخ داد: ما تا روز دستگیری با هم بودیم و هیچ اختلافی نداشتیم.
قاضی گفت: دومان از شما شکایت کرده.
متهم در پاسخ گفت: در مرحله بازپرسی شکایت دومان از طرف بنده منع تعقیب خورده است.
متهم در ادامه دفاعیات خود گفت: به دلیل قسم برادری که با دومان خورده بودم به وی اعتماد کردم و فکر نمیکردم به من خیانت و بدی کند.
قاضی صلواتی در ادامه خطاب به متهم گفت: شما طی اس ام اسی که به ندا مختارزاده داده بودید و درخواست کرده اید که سرمایه گذران را از دریافت سرمایه خود منصرف کند.
متهم پاسخ داد: من این را نگفته ام.
قاضی پرسید: چه سمتی داشتی و بالاخره چه کاره بودی در این شرکت؟
متهم پاسخ داد: همه اینها دستور دومان بود.
قاضی گفت: شما طبق اقرارنامهای که در جلسه بازپرسی داشتید کاملاً درجریان تخلفات شرکت و حیف و میل میلیاردها تومان سرمایه سرمایه گذاران بوده اید.
متهم پاسخ داد: بنده هیچگونه اطلاعی نداشتم.
رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب در ادامه خطاب به متهم گفت: شما به مأموران بورس، اماکن ناجا و بانک مرکزی رشوه دادید.
متهم پاسخ داد: ۳ میلیارد تومان نزد من بود که همه آن برگشت داده شده چگونه رشوه داده ام که هیچ مبلغی از آن کم نشده است؟
قاضی ادامه داد: تعدادی از شکات میگویند که آنها را برای انصراف از عودت سرمایه خود تهدید کرده اید.
متهم پاسخ داد: من هیچ کس را تهدید نکرده ام بلکه مخالف این کار دومان بودم.
قاضی گفت: شما شبه سلاح داشته اید ضمن اینکه افشانه و باتون و شوکر به همراه داشتید.
متهم پاسخ داد: آن شبه سلاح اسلحه ساچمهای بود که اگر از نزدیک به کسی شلیک میشد طرف را کور میکرد که دومان با این شبه سلاح با بچهها شوخی میکرد و من برای اینکه خطایی ازش سر نزد آن را گرفتم و داخل کشو گذاشتم که دو سه ماه داخل کشو بود و درباره افشانه و باتوم نیز عضو بسیج هستم و مجوز آنها را داشته ام و بر مبنای مجوز بوده و غیرقانونی نبوده است.
قاضی پرسید: درباره انعقاد قراردادها توضیح میدهید؟
متهم پاسخ داد: هیچگونه اطلاعی ندارم و بنده فقط در واحد اجرایی بودم و در بحث مالی، سوددهی، انعقاد قرارداد و ... نقشی نداشته ام.
قاضی از متهم پرسید: همه کارمندان شما را رشوه دهنده معرفی میکنند.
متهم پاسخ داد: همانطور که گفتم حتی ۱ هزار تومان نیز رشوه نداده ام به جز آن ۵ میلیون تومان که آن نیز مأمور نبود و با پیگیری ۴ میلیون تومان عودت داده شد و بعد از آن متواری شد و اگر کارمندان چنین صحبتی کرده اند بر مبنای اظهارات دومان بوده است.
قاضی گفت: شما خود را نظامی معرفی کرده ای.
متهم گفت: بنده خودم را نظامی معرفی نکرده ام و نظامی هم نیستم.
در ادامه نماینده دادستان در جلسه دادگاه خطاب به متهم گفت: ۵۰۰ میلیون تومان برای پرداخت رشوه به بانک مرکزی و از دومان گرفته بودی، قرار بود چه کاری انجام دهی؟
متهم پاسخ داد: من قرار نبود به کسی رشوه بدهم ضمن اینکه کارمند بورس را دوبار دیدم آن هم در جلسهای که با دومان داشت.
قاضی پرسید: سمت شما در این جلسه که با کارمند بورس داشتید چی بود؟ پس سمت معاونت حقوقی این شرکت درست است.
متهم پاسخ داد: من سواد حقوقی نداشتم و در مجموع ۱۵، ۱۶ ماه در این شرکت کار اجرایی کرده ام.
قاضی گفت: چرا بعد از اینکه از صداوسیما پخش شد این شرکت مجوز ندارد بازهم به کار خود ادامه دادی؟
متهم پاسخ داد: دومان به من میگفت: ما مجوز داریم و سوددهی خوبی هم داریم.
در ادامه نماینده دادستان عکسهایی به متهم نشان داد و گفت: کسی که کارمند ساده است به همراه بادیگارد تردد نمیکند.
متهم در پاسخ گفت: این افراد بادیگارد نبودند بلکه مسئولان حراست شرکت بودند و بادیگاردی در کار نبوده ضمن اینکه ما در نمایشگاه مطبوعات غرفه داشتیم و به آنجا رفته بودیم که این مسئولان حراست نیز در آنجا ما را همراهی میکردند.
قاضی در ادامه از متهم پرسید: شما مدیریت انصراف سرمایه گذاران را برعهده داشتی و خودت را نیز نظامی معرفی کرده بودی، اسلحه هم که داشتی.
متهم پاسخ داد: من چنین سمتی نداشتم.
قاضی گفت: چرا به جرمت اعتراف نمیکنی؟
متهم گفت: من از همان ابتدا گفتم که اشتباه کردم و به دومان اعتماد کردم و وارد این شرکت شدم و طی ۱۱ ماهی که در زندان هستم زندگی ام از بین رفته و آبرویی برایم نماینده است.
قاضی در ادامه خطاب به متهم گفت: شما در شمال یک ویلایی ۲۵۰ میلیون تومان خریده اید.
متهم پاسخ داد: بنده ویلا نخریده ام بلکه زمینی بوده که دومان دستور داد تا خریداری شود دلیل آن نیز این بود که میگفت: تو متل قو سرمایه گذاری میکنیم بنابراین ما این ملک را خریدم که اگر برای سرمایه گذاری به متل قو رفت و آمد داشته باشیم در آنجا بمانیم.
قاضی در ادامه گفت: سود رستوران ۲۵۰ میلیون تومان بود که با هزینهها یر به یر میشد و گاهی منفی نیز میآمد.
متهم در پاسخ گفت: من نمیدانستم که رستورانها سود ندارد دومان به من میگفت که پرسود هستند و آنقدر سود داریم که بی حساب است.
امروز
۱۲:۰۳ || آخرین دفاعیات متهم ردیف دوم پرونده دومان
متهم ردیف دوم پرونده شرکت سرمایه گذاری پیشرو دومان توکان آخرین دفاعیات خود را امروز در دادگاه بیان کرد.
قاضی صلواتی بعد از آغاز جلسه دادگاه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب از مهدی ذکایی فرزند احمد بعنوان متهم ردیف دوم پرونده خواست که در جایگاه حاضر شود و از خود دفاع کند.
قاضی صلواتی گفت: طبق کیفرخواست صادره اتهامات شما مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی و کلاهبرداری شبکهای است، دفاعیات خود را بیان کنید.
متهم در دفاع از خود اتهامات مطرح شده را رد کرد و گفت: بنده کارمند شرکت سرمایه گذاری دومان توکان بودم و از سال ۹۵ به دستور مدیرعامل کارهای اجرایی را انجام میدادم و وظایف محوله را در بحث کارهای اجرایی و اداری داشتم و در کارهای مالی هیچ گونه دخالتی نمیکردم و بر مبنای اعتمادی که به دومان سهند کردم، مشغول کار شدم.
وی گفت: دومان در جلسه قبل اعلام کرد وکلا به زندان مراجعه نکردند که من این ادعا را کاملاً تکذیب میکنم بلکه وکیل بنده نزدیک ۴۵ دقیقه با بنده صحبت کرد و هر وقت که زنگ زدم جوابگو بود و با هم صحبت کردیم.
وی گفت: بنده کل مبلغی که از دومان سهند دریافت کردم ۳ میلیارد تومان بود و در اقرار نیز در جلسه بازپرسی بوده که یک مقدار از آن نقدی بوده و دو خودرو بوده که البته دومان سهند ابتدا ادعا کرده بود که به بنده ۳ میلیارد تومان داده بعداً گفتند ۵ میلیارد و بعد شد ۷ میلیارد که اگر اینگونه پیش برود بنده باید بدهی سرمایه گذاران را نیز پرداخت کنم.
وی گفت: وظیفه بنده پرداخت هزینههای جاری بوده و به همین دلیل این ۳ میلیارد در اختیارم قرار گرفته بود و کل حقوق و مزایای بنده نیز ۳ میلیون تومان بود.
وی ادامه داد: در بحث مالی و جذب سرمایه هیچگونه دخالتی نداشتم و حتی یک نفر را هم تهدید به انصراف از دریافت سپرده گذاری نکردم و در هیچکدام از آنها دخالت نداشتم، وظیفه بنده اداره رستورانها بود و در کارهای دیگر دخالت نداشتم و دومان به من میگفت: شما کارمند هستید و بحث مالی و مابقی قضایا ربطی به شما ندارد.
متهم پرونده در آخرین دفاع خود گفت: هچیکدام از این اتهامات را قبول ندارم و جرمی را مرتکب نشده ام و فریب دومان سهند را خورده ام و اغفال وعدههای او شده ام.
متهم ردیف دوم در آخرین دفاعیات خود ادامه داد: دومان به من چنان وانمود میکرد که شرکت در سود بالا به سر میبرد و با این کار خود به مردم و سرمایه گذاران خدمت میکند.
به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد
۱۰:۳۰ || چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده دومان
چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان شرکت دومان توکان در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی آغاز شد.
این پرونده ۵ متهم دارد که یکی از آنها متواری است و ۴ متهم در دادگاه حضور دارند.
دومان سهند، متهم ردیف اول این پرونده در دو جلسه دادگاه محاکمه و دفاعیات او و وکیلش به صورت کامل اخذ شده است.
دومان به اتهام مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و مشارکت در کلاهبرداری محاکمه شد.
او به اسم شرکت سرمایه گذاری گردشگری، ۱۴۰ میلیارد تومان از مردم پول گرفته در حالی که هیچ فعالیت اقتصادی در این شرکت صورت نگرفته است.
او به سرمایه گذاران وعده ارائه سودهای ۳ تا ۴۰ درصدی داده بود که بیشتر سرمایه گذارن دو تا سه ماه سود گرفته اند.
این پرونده ۱۸۶ شاکی دارد که شکایت آنها در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی و به ریاست قاضی صلواتی رسیدگی میشود.