به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام در «دومین همایش سراسری راویان انقلاب و دفاع مقدس» اظهار داشت: یاد و خاطره دفاع مقدس هیچ وقت از یاد مردم ایران پاک نخواهد شد.
وی اظهار داشت: بسیاری در طول تاریخ تلاش کردند حادثه عاشورا نیز از یادها پاک شود، اما موفق نشدند و خاطرات دفاع مقدس نیز همین روند را طی میکند.
رضایی افزود: از دستاوردهای جنگ میتوان به داشتن قویترین نیروی نظامی منطقه که متعلق به ایران است، و همچنین رسیدن به دانش و تجارب عظیم در ساخت موشکها اشاره کرد.
وی ادامه داد: دشمن میخواست جنگ را به ایران بکشاند و انقلاب اسلامی را ناموفق جلوه دهد، اما امروز جنگ نصیب خود متحدین شده است.
ابعاد قطعنامه ۵۹۸ به نفع ایران بودرضایی در ادامه گفت: ابعاد قطعنامه ۵۹۸ به نفع ایران بود و صدام هیچ نفعی از این قطعنامه نبرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز در برخی از اظهارنظرها به شهدای ما در کربلا ۴ و ۵ انتقاد میشود که خجالت آور است.
فرمانده اسبق سپاه یادآور شد: خجالت آور است که برخی از مسئولین همچنان منتظر مذاکره با آمریکا هستند، زیرا عملکرد ترامپ مانند صدام است.
دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: ترامپ مانند صدام میگوید برجام را طوری که من می خواهم باید بنویسید، این اصلا عقلانی نیست.
رضایی اظهار کرد: رزمندگان ما با قدرت و شجاعت جلوی هجوم عراقیها ایستادند، دشمن از ماهواره برای شناسایی مکانهای اسقرار رزمندگان استفاده میکرد.
تاریخ در مورد عملیات کربلای ۴ و ۵ خواهد گفتوی ادامه داد: بعدها تاریخ در مورد عملیات کربلای ۴ و ۵ خواهد گفت که رزمندگان چه رشادتهایی به خرج دادند.
وی افزود: دستاوردهای جنگ تنها این نیست که سرزمین خود را آزاد کردیم، در واقع دشمن را به مکر خودش دچار کردیم و در برابر توطئههای دشمن مقاومت کردیم.
وی افزود: اینکه برخی ها شهدا و دفاع مقدس را زیر سوال میبرند، کور خواندهاند و ما همه برای سربلندی ملت ایران حاضریم تا اخرین قطره خون از رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی دفاع کنیم.
رضایی ادامه داد: ملت ایران راه امام را ادامه میدهند، دشمن با تحریم کشور را تحت فشار قرار داده، اما این کارها کاملا اشتباه است.
فرمانده اسبق سپاه یادآور شد: تاریخ نویسی کار بسیار سخت و مهمی است و باید در روایت عملیاتها دقت بیشتری شود، اما قضاوت با کارشناسان نظامی است.
رضایی اظهار کرد: تحلیل و روایت یک نوع تخصص است و باید آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
وی درخاتمه گفت: از دولت درخواست دارم بودجه نیروهای مسلح را کاهش ندهد، زیرا این موضوع بسیار جدی است و باید به بودجه نیروهای مسلح توجه ویژهای شود.
روایتگری جهادی بزرگ در ادامه دفاع مقدس است
دبیر مجمعع تشخیص مصلحت نظام گفت : روایتگری جهاد بزرگی است که در ادامه دفاع مقدس رخ داد و اینکه شما اینگونه پای میراث شهدا ایستاده اید جای تشکر دارد.
محسن رضایی با بیان اینکه روایتگری کاری زینب گونه است، گفت : اینکه دفاع مقدس حتی با وجود ۳۰ سال بعد از آن زنده است دلایل زیادی دارد ، انقلاب و دفاع مقدس حقیقت بزرگی است که قابل دفن کردن نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود : هر سال به هر مناسبت هجمه های زیادی به جنگ وارد می شود ، ابتدا به سوم خرداد شبهه وارد می کنند که جنگ بعد از آن نتیجه ای نداشت یا در هفته دفاع مقدس ، اصل جنگ را زیر سوال میبرند که چرا ایران کاری کرد که جنگ شود . در دی ماه عملیات کربلای چهار و کربلای پنج را زیر سوال میبرند.
وی گفت : چون نسل ها عوض می شود هربار این شبهات تکرار می شود هرچند بارها و بارها پاسخ داده شده است . برای مردم موضوع جنگ مهم است و جنگ نه موزه است نه بایگانی بلکه موضوعی است که مردم با آن ارتباط نزدیکی دارند.
رضایی با بیان اینکه گاهی می پرسند که جنگ چه دستاوردهای داشته است ؟ افزود : درباره یک سری مسائل زیاد صحبت شده است ، همه می دانند که اگر امروز موشک و پهپاد داریم و یا قوی ترین ارتشی هستیم که با ارتش های آمریکا رقابت جدی کرده و داعش را شکست دادیم همه ریشه در جنگ و دفاع مقدس دارد.
وی ادامه داد: ما نه تنها در جنگ پیروز شدیم و سرزمین های خود را آزاد کردیم و نیروهای مسلح و ارتش مان را ساختیم بلکه جنگ را به درون دشمن (متحدین) منتقل کردیم و خودشان را به جان هم انداختیم و جنگ تحمیلی تبدیل به آتشی درون خانه خود متحدین شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دو سال بعداز پایان جنگ تحمیلی صدام به کویت حمله کرد ، گفت : صدام در یکی از نامه های خود به مرحوم هاشمی نوشته بود که آمریکا از قدرت عراق نگران شده و برای خلع سلاح نشدن توسط آمریکا به کویت حمله می کنیم که البته این روایت جای تامل دارد.
وی افزود: یک روایت دیگر نیز به خاطر بدهی های گسترده عراق به کویت بود که در طول جنگ از کویت به عنوان وام دریافت کرده بود و 30 تا 45 میلیارد دلار بدهی صدام به کویت بود و از کویت می خواست که آنها را ببخشد.
وی ادامه داد : روایت دیگری نیز در خصوص میزان صادرات نفت و قیمت آن است که صدام تلاش کرد تا قیمت نفت را به ۱۰۰ دلار برساند و بدهی های خود را از فروش نفت صاف کند.
محسن رضایی گفت : هیچکدام از این روایات درست نیست بلکه عامل دیگری دارد و آن دست خالی صدام و پیروزی ایران در جنگ تحمیلی صدام بود ، در واقع صدام از جنگ با ایران دست خالی برگشت و عملا شکست خورده بود و هزینه های سنگینی پرداخت کرده و زیربناها تخریب شده بود ، برای جبران آن به کویت حمله کرد .
وی افزود : صدام از قطعنامه ۵۹۸ عایدی نداشت و دید که اینقدر برای کویت و آمریکا و عربستان در جنگ با ایران کار انجام داده است اما ابرقدرت ها قطعنامه ۵۹۸ را به نفع ایران تنظیم کرده بودند به همین منظور دوباره به ایران حمله کرد و با کمک منافقین تا 30 کیلومتری کرمانشاه آمدند اما دوباره شکست خوردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : امام فرمودند ما قطعنامه ۵۹۸ را که پذیرفتیم تاکتیکی نبوده و به این قطعنامه پایبند هستیم اما صدام خرمشهر و کرمانشاه را مورد حمله قرار داد به دنبال این بود که خرمشهر و کرمانشاه را بگیرد و آن وقت بگوید یک قطعنامه 598 آنطور که من می گویم نوشته شود و یا قطعنامه دیگری نوشته شود که در نهایت دست خالی برگشت.
وی افزود : همین اتفاق را ترامپ هم انجام داد و برجام را قبول نداشته و می گوید باید برجام آنگونه که من می خواهم نوشته شود.
رضایی با بیان اینکه همه این پیروزی ها به برکت عملیات کربلای 4 و 5 بود گفت : این دو عملیات سرنوشت جنگ را تعیین کردند . اینها (طرف های جنگ) خیلی تلاش کردند که جنگ بعد از آزاد سازی خرمشهر بلا تکلیف بماند و ما این طرف مرز و آنها ان طرف مرز به صورت اتش بس بمانیم یعنی می گفتند که بعد از فتح خرمشهر آتش بش را نپدیرفتید، در حالی که اگر اتش بش را می پذیرفتیم و قطعنامه ۵۹۸ امضاف نمی شد معادله به نفع صدام تغییر می کرد و صدام به کویت حمله نمی کرد ، امریکا به عراق حمله نمی کرد و صدام می ماند و جنگ بلا تکلیف می ماند . ان وقت صدام هر موقع می خواست به ایران دوباره بعد از ده یا 20 سال حمله می کرد.
وی افزود : رزمندگان ما با مقاومت جنگ را به درون ائتلاف عربستان ،کویت ، امریکا و صدام هدایت کردند و با دست بسته پیروز شدند و اوضاع جنگ را با چنین شرایطی به نفع خود تغییر دادند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در اواخر جنگ تمام تصاویر منطقه ما توسط ماهواره ها و منافقین روی میز صدام بود. توان جاسوسی اسرائیل ، آمریکا عربستان به نفع صدام بود ، هنر ما این بود که عملیات شکست خورده را تبدیل به عملیات فریب کرده یا در والفجر ۸ در ۲۰۰ متر بالاتر یک عملیات پوششی تدارک می دیدیم و تاریخ چگونگی جاسوسی منافقین را به مردم خواهد گفت.
وی افزود : تنها دستاورد جنگ آزاد کردن سرزمین های خودمان نبود و یا اینکه به توان نظامی و موشکی دست پیدا کنیم بلکه دستاورد بالاتر این بود که صدام را به جان کشورهای هم پیمان خود انداختیم و از شرش راحت شدیم در غیر این صورت بعد از مدتی دوباره به ایران حمله می کرد.
وی ادامه داد : اکنون هر چند وقت یکبار برخی می خواهند خود را غمخوار شهدا و خانواده شهدا نشان دهند اما با توهین به شهدا و خانواده شهدا مدام در پی زیر سوال بردن فرهنگ شهادت هستند و می خواهند شهادت را از ما بگیرند . در حالی که همه ما برای شهادت رفته بودیم و اکنون نیز کورخوانده اند، همه ما برای سربلندی نظام و انقلاب حاضریم همه قطرات خون خود را فدای امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) کنیم.
رضایی گفت : البته همین شبهات در صحرای کربلا هم بود هرکدام از یاران امام حسین که شهید می شدند ، سپاه دشمن هلهله می کرد تا روحیه امام حسین (ع) را تضعیف کنند. امروز هم همین است، از یک طرف تحریم های فلج کننده را بر ایران وضع کرده اند اما از سوی دیگر مدیران در کمال بی کفایتی و ناکارآمدی کار انجام داده و عده ای هم در حال زیر سوال بردن اصول انقلاب اسلامی هستند.
وی ادامه داد: هیچ عملیاتی نیست که امام در جریان ریز آن نبوده باشد و شب تا صبح برای پیروزی آن دعا نکرده باشد. تاریخ و تاریخ نویسی را نباید با تحلیل تاریخی یکسان دانست و تحلیل تاریخی را نباید با قضاوت ها یکی دانست، در تاریخ نویسی باید مستندسازی شود چرا که مستند سازی یک روش علمی است و باید تاریخ را از دل مستندات بیرون کشید تاریخ نویس باید همه روایات را بررسی کند و بر اساس آنها به نتیجه کلی برسد و این یک علم است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : کسی که تحلیل تاریخی می کند هم باید علم تاریخ نویسی را بلد باشد ، هم تحلیل کند و حداقل تخصصی برای تحلیل داشته باشد و در مورد قضاوت هرکسی نمی تواند قضاوت کند و کسی می تواند یک عملیات را قضاوت کند که از رده های بالای نظام باشد. هر حرف ممکن است از جنس بیان تاریخی یا تحلیل تاریخی یا قضاوت تاریخی است.