پخش زنده
امروز: -
در ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺸﻮرﻫﺎ، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﯽ ﻣﯿﺎن ﮔﺴﺘﺮش ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ و دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻧﺮخ رﺷﺪ اﻗﺘﺼﺎدی وﺟﻮد دارد و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ از ﺟﻤﻠﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی اﺳﺎﺳﯽ و زﯾﺮﺑﻨﺎﯾﯽ ﺑﺮای رﺷﺪ و ﺗﺤﻮل اﻗﺘﺼﺎد ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
پژوهش خبری صدا وسیما: ﺟﺎﯾﮕﺎه و ﻧﻘﺶ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ در اﺑﻌﺎد ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻗﺘﺼﺎدی، ﺳﯿﺎﺳﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺟﻮاﻣﻊ اﻣﺮوزی ﺑﺮ ﮐﺴﯽ ﭘﻮﺷﯿﺪه ﻧﯿﺴﺖ. ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﯾﮑﯽ از ﭘﺎﯾﻪ ﻫﺎی اﺻﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﯾﺪار و ﻣﺘﻮازن در ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮی ﻣﺤﺴﻮب ﺷﺪه و در واﻗﻊ ﺷﺒﮑﻪ ﻫﺎی ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﺑﺎ ﻣﺆﻟﻔﻪ ﻫﺎی ﻣﻬﻤﯽ ﻫﻤﭽﻮن اﻗﺘﺼﺎد، اﻣﻨﯿﺖ و ﻋﺪاﻟﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ارﺗﺒﺎط ﺗﻨﮕﺎﺗﻨﮓ دارﻧﺪ. در ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺸﻮرﻫﺎ، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﯽ ﻣﯿﺎن ﮔﺴﺘﺮش ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ و دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻧﺮخ رﺷﺪ اﻗﺘﺼﺎدی وﺟﻮد دارد و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ از ﺟﻤﻠﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی اﺳﺎﺳﯽ و زﯾﺮﺑﻨﺎﯾﯽ ﺑﺮای رﺷﺪ و ﺗﺤﻮل اﻗﺘﺼﺎد ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
تمایل روز افزون جهانی نسبت به حمل و نقل جاده ای را می توان در سه عامل عمده جست و جو نمود. اول آنکه در سال های اخیر با ساخت شبکه راه های مدرن و بهتر شدن عملکرد وسایل نقلیه، حمل و نقل جاده ای به صورت انقلابی وسیع کارآیی افزون تری یافته است. دوم آنکه با توسعه اقتصادی ملت ها اهمیت هزینه حمل و نقل کاهش یافته و توجه بیشتر معطوف به سرویس بهتر می باشد که این خود تاثیر قابل توجهی روی هزینه کل و توزیع دارد. سوم اینکه وقتی هزینه کل تولید مطرح می شود، اقتصادی بودن حمل و نقل ریلی اغلب به خاطر تاخیر در تحویل و سایر کمبودهای موجود در سرویس مورد تردید قرار گرفته و اهمیت عامل زمان در خصوص کالاهای فسادپذیر، رونق و اهمیت حمل و نقل جاده ای را روزافزون می نماید. حتی زمانی که حمل با راه آهن ارزان تر از کامیون باشد، ممکن است به علت گرانی هزینه های توزیع باز هم حمل و نقل جاده ای انتخاب شود. از جمله ویژگی های این شیوه سفر، انعطاف پذیری در انتخاب مسیر و مقدار بار، کنترل دائمی روی کالا در طی مسیر، امنیت نسبی بالا و ارزانی توام آن می باشد.
وزارت راه و شهرسازی در زمینه حمل و نقل عهدهدار تأمین زیرساخت و نگهداری راههای کشور اعم از زمینی (راه و راهآهن)، دریایی و هوایی در راستای دستیابی به سیستم متوازن ترابری کشور با توجه به مقتضیات توسعه اقتصادی، اجتماعی، عمران و امنیتی میباشد.
انقلاب اسلامی سرآغاز تحولات چشم گیری در حوزه حمل و نقل جاده ای می باشد در همین راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبری در ادامه سلسله نشست های کارشناسی خود به بررسی دستاوردهای چهار دهه فعالیت های وزارت راه و شهرسازی از سال 1357 تا 1397 در زمینه حمل و نقل جاده ای با وجود تحریم ها و جنگ تحمیلی، در مورخ 10/10/ 97 با حضور آقای دکتر مهدی قربانی، مدیر کل دفتر آمار، اطلاعات و پایش برنامه های وزارت راه و شهرسازی اختصاص داده است.
متن کامل این مطلب در پیوست قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی قنبری شیرسوار