پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی موفق به تبدیل پسماند خشک موادقندی به الکل و خمیر مایه شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ برای نخستین بار در کشور یک تیم 3 نفره از دانشگاه شهید بهشتی بعد از 3 سال تلاش موفق به تبدیل پسماند خشک موادقندی به الکل و خمیرمایه شدند.
داریوش مینایی سرپرست این تیم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: به دلیل نیاز کشور به تولید الکل و خمیرمایه، پژوهشگران این دانشگاه به مدت 3 سال بر روی این طرح فناورانه کار کرده اند.
وی افزود: مخمر ماده ای است که در نانوایی استفاده می شود و در تغذیه مردم اثر گذار است و الکل هم در تولید مواد مختلف به کار می رود.
مجید طالبی پژوهشگر این طرح پژوهشی نیز گفت: پسماندهای خشک قندی از سراسر کشور جمع آوری و در 4 مرحله به الکل و یا خمیرمایه تبدیل می شود.
وی افزود: این پسماند به میزان زیاد در کشور وجود دارد که در مرحله اول آن را به محلول تبدیل می کنیم و در مرحله دوم فرآوری می کنیم و در این مرحله مواد قندی که برای الکل و خمیر مایه نیاز است تولید می شود و در مرحله سوم رسوب ها از محلول جدا و سپس محلول استریل می شود.
زهرا سبحانی همکار پژوهشی این طرح نیز درباره صرفه اقتصادی این طرح پژوهشی گفت: تبدیل پسماند خشک قندی به الکل و خمیرمایه 80 درصد صرفه اقتصادی دارد ضمن اینکه این محصول در داخل کشور و در تمام فصل ها به راحتی تولید می شود.