پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۳۰ درصد سرطانها با رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیسی در سومین همایش بین الملی و پانزدهمین همایش تغذیه ایران با تاکید برنقش مهم فرهنگ غذایی و سبک زندگی در سلامت مردم افزود: ۲۷ درصد مردم دچار پرفشاری خون هستند که حداقل یک سوم این افراد با رژیم غذایی مناسب میتوانند فشار خون خود را کنترل کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه میزان مصرف نمک در کشور ما دو و نیم برابر میانگین جهانی است، گفت: حدود ۲۳ درصد افراد کشور اضافه وزن دارند و نه و نیم درصد مردم دچار دیابت هستند که خیلی از این افراد نیز که در مرحله قبل از دیابت هستند میتوانند با فعالیت فیزیکی مناسب و کاهش وزن از این بیماری پیشگیری کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ درصد زنان کمبود ویتامین دی دارند، افزود: در مردان میزان کمبود ویتامین دی به این امار نزدیک است در کودکان نیز بین ۱۶ تا ۲۰ درصد کمبود ویتامین دی داریم.
رئیسی همچنین به اقدامات خوب وزارت بهداشت در مکمل یاری ویتامین دی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: علاوه بر مکمل یاری به سمت غنی سازی مواد غذایی با ویتامین دی از جمله غنی سازی شیر روغن و آرد هستیم از آن جمله که یک استان را به طور نمونه انتخاب کردیم که غنی سازی آرد با ویتامین دی را دردست اقدام داریم که اگر نتیجه مثبت بود کل کشور را در نظر بگیریم.
وی افزود: با اقدامات خوب وزارت بهداشت در یک دهه گذشته میزان کوتاهی قد بچههای زیر ۵ سال از شش و هشت دهم درصد هم اکنون به ۴ و سه دهم درصد رسیده که کاهش محسوسی نشان میدهد در ارتقای سواد و فرهنگ تغذیه همه دستگاهها با همکاریهای بین بخشی دولتی و سازمانهای مردم نهاد باید بصورت جدی کار کنند.
رئیسی همچنین به سند ملی امنیت غذای کشور که در چند سال گذشته تدوین شده است اشاره کرد و گفت: ارزیابیهای اولیه انجام شده نشان میدهد استانهایی با سطح بندی مختلف در وضعیت ناامن غذایی قرار دارند.
وی افزود: این سند سطحهای مختلفی دارد، دسترسی به غذا، میزان بارندگی، زمینهای تحت کشت، میزان مصرف گونههای مختلف غذایی، وضعیت جسمی افراد و میزان دریافت کالری از موارد اندازه گیری برای سطح بندی استانهاست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: هفت استان در مناطق محروم و بخش مرزی ازجمله سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمانشاه، هرمزگان و بوشهر بر اساس معیارهای نامبرده در بخش استانهای ناامن غذایی هستند که برنامههای مفصل بین بخشی وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، مسکن، راه و شهرسازی و دستگاههای مرتبط درنظر گرفته شده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز سهم هر دستگاه را مشخص کرده است که هر دستگاهی برای رفع این موارد چه وظیفهای دارد.
وی افزود: از اجرای این سند پنج سال میگذرد و آخرین نتیجه بررسی سال ۹۶ انجام شده است تا آخرین اطلاعات درباره دیگر استانها و تغییر وضع این استانها را بررسی و اعلام نتیجه کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز که میزبان سومین همایش بین المللی و پانزدهمین همایش تغذیه ایران است با تاکید بر اینکه، سلامت غذا و اصلاح الگوی تغذیه در کشور بعنوان یکی از محورهای اصلی این همایش گفت: بیش از ۸۰ درصد علت مرگ و میر ایرانیان بیماریهای غیرواگیر است.
محمد آقاجانی افزود: بیماریهای قلبی، عروقی و سکتههای قلبی و مغزی و سرطان مهمترین علت این مرگها و تغذیه مهمترین عامل در بروز این بیماری هاست.
وی با اشاره به نقش مثبت طرح تحول سلامت درجهت اصلاح تغذیه مردم گفت: در مراکز جامع سلامت، کارشناسان تغذیه در سراسر کشور به مردم آموزش تغدیه میدهند.
آقاجانی افزود: در بخش کنترل غذاهای صنعتی و تولیدات مواد غذایی نیز برنامههای جدی در دستور کار وزارت بهداشت است، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تغذیه و مرکز تحقیقات سلامت غذا، طرحهای متعددی درحال انجام است.
وی گفت: انستیتو تغذیه هفت برنامه ملی برای بهبود تغذیه مردم دارد، مرکز تحقیقات سلامت غذا نیز با کمک معاونت تحقیقات علمی فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو اندازه گیری کنترل و اصلاح سموم در مواد غذایی را بطور خاص در دستور کار دارد.
آقاجانی افزود: با استفاده از انتقال فناوری و اعزام استاد و دانشجو به سه کشور اروپایی و انتقال فناوری بسیار پیشرفته برای تشخیص تقلب در مواد غذایی از جمله آبلیمو و اندازه گیری باقیمانده سموم آنتی بیوتیکها، فلزات سنگین و سموم آلی بطور خاص در دستور کار مرکز تحقیقات سلامت غذا با برنامهای ۱۶ ساله در ۴ فاز ۴ ساله برنامه ریزی شده است که در فاز اول آزمایشگاههای مواد غذایی در استانهای کشور را به فناوریهای جدید مجهز کردیم و روشهای پیشرفتهای برای تشخیص سموم قرار دادیم.
سومین همایش بین المللی و پانزدهمین همایش تغذیه ایران از امروز تا ۳۰ آذر در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.