پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح الحاق موادی به قانون مجازات اسلامی در قالب یک فوریتی موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۸ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، با ۱۱۴ رأی موافق، ۳۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه با درخواست بررسی الحاق موادی به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده در خصوص اهانت به ادیان و مذاهب قانونی و اقوام ایرانی در قالب یک فوریتی که از طرف تعدادی از نمایندگان از جمله محمدحسین فرهنگی مطرح شده بود، موافقت کردند.
* برخی با توهین به اقوام و مذاهب، جامعه را تحت تاثیر قرار میدهند
محمدحسین فرهنگی به عنوان یکی از پیشنهاددهندگان یک فوریت طرح الحاق موادی به قانون مجازات اسلامی در تشریح دلایل این درخواست، گفت: ما در مواد مختلف قانون مجازات اسلامی، مجازاتهایی برای انواع اهانتها پیش بینی کرده ایم کمااینکه در ماده ۶۰۸ توهین به افراد حقیقی، در ماده ۶۹۸ تشویش اذهان عمومی، در ماده ۷۰۰ هجو اشخاص و در ماده ۶۰۹ توهین به مقامات جرم محسوب میشود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال ۷۹ نیز استفساریهای در مجلس تصویب شد که توهین را منع کرده بود تا فردی نتواند از آن استفاده دیگری داشته باشد، اما برای اهانت به میلیونها نفر در سطح کشور هیچ ماده و حکم قانونی نداریم، وقتی هم گفته شود اقوام ایرانی، قوم خاصی مدنظر نیست.
وی تصریح کرد: این یک خلاء قانونی است که باعث میشود گاهی افرادی با نوشتن یک مقاله یا کتاب شرایطی را فراهم کنند که بخش قابل توجهی از جامعه را تحت تأثیر قرار دهد ضمن اینکه آنچه قانون اساسی و قوانین عادی به رسمیت شناخته مصون از انواع توهین و اتهام نیستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تأکید کرد: ما در آئین نامه داخلی مجلس اولویت موجود در جامعه را ملاک فوریت قرار داده ایم بنابراین ما براساس آن در این مورد درخواست یک فوریت این طرح را داریم که جزئیات آن نیز بعد از آن در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بررسی خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیام مثبتی که در پی تصویب این طرح به جامعه داده میشود این است که برای ممانعت از بروز خسارت ناشی از این قبیل اقدامات برای بازدارنده بودن آن از مسیر قانونی عبور کنیم کما اینکه در گذشته موارد خسارت باری داشتیم که آسیبهایی را وارد کرد، اما مجرم مجازات نشده، آزاد شد و به کشورهای خارجی مخاصم پناهنده شده و هم اکنون نیز علیه کشور فعالیت دارد.
* بررسی این طرح در قالب فوریت ضرورت کنونی جامعه نیست
سیدعلی ادیانی در مخالفت با درخواست یک فوریت این طرح، گفت: عنوان این طرح از جمله بدیهیات است چرا که ممانعت از توهین به اقوام و ادیان نیاز به قانونگذاری ندارد و باید به حکم عقل صورت بگیرد ضمن اینکه برای آن مجازاتهایی در مجموعه احکام جزایی هم تعیین شده است.
نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مخالفت بنده با فوریت این طرح است چرا که این امری بدیهی است و هیچ کس حق ندارد به ادیان الهی و مذاهب مورد احترام شرعی و قومیتها که بخشی از خرده فرهنگ ایران هستند چه به زبان، چه قلم و چه مجاز دهن کجی یا توهین کند بنابراین این طرح جزء نیاز فوری و اساسی کنونی جامعه نیست.
* توهین به اقوام و مذاهب ابزار تفرقه افکنی دشمنان شده است
مصطفی کواکبیان در موافقت با بررسی این طرح در قالب یک فوریت، گفت: به عنوان یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که برای بررسی مشکلات از مرزها بازدید کرده ایم، تأکید میکنم که دشمنان توهین به اقوام و ادیان را ابزاری قرار داده اند و از آن علیه نظام، امنیت ملی و تمامیت ارضی استفاده میکنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مجلس توجه کنند که این موضوع فوریت دارد چرا که تصویب آن از تفرقه افکنی دشمنان علیه ایران به ویژه در مناطق مرزی جلوگیری میکند و واقعیت این است که اگر ما بخواهیم انسجام ملی را حفظ کنیم باید از طریق حفظ حرمت اقوام و مذاهب و ایجاد اتحاد بین آنها به این مهم دست یابیم بنابراین اگر قرار باشد به ترک، ترکمن، بلوچ و فارس توهین شود و دیگران سکوت کنند انسجام از بین میرود.
وی تأکید کرد: با تصویب این طرح میتوان شرایطی را ایجاد کرد که با کوچکترین اهانت به مذاهب به رسمیت شناخته شده و اقوام حق اعتراض داشته باشیم ضمن اینکه قرار نیست به دلیل کینه ها، وحدت جامعه را برهم زنیم بنابراین به یک فوریت آن رأی دهید.