پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت : طرح های بزرگ صنعتی در استان کرمانشاه با روحیه جهادی و روحیه ای که در دوران دفاع مقدس وجود داشت به سرعت اجرا شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود احمدی نژاد در مراسم آغاز بهره برداری از چند طرح عمرانی و صنعتی در استان کرمانشاه ، با اشاره به افتتاح خط لوله انتقال آب در این استان افزود : شهر بزرگ کرمانشاه 900 هزار نفر جمعیت دارد و با افتتاح این خط لوله بخشی از آب مورد نیاز این استان تأمین شد .
وی گفت : کار ادامه دارد و باید در تأمین آب به اطمینانی حداقل برای 25 تا 30 سال آینده برسیم .
رئیس جمهور به افتتاح پست برق در این استان نیز اشاره کرد و گفت : صادرات برق منافع فراوان برای کشور دارد و فقط درآمد نیست ، روزی را تصور کنید که ایران عزیز با تمام کشورهای همسایه پیوند خورده و خطوط نفت ،آب ، گاز ،نفت و حمل و نقل همیشه دایر است .
احمدی نژاد افزود : خط برق که می رود پیشرفت ،آبادانی و دوستی دو ملت را به ارمغان می آورد و با این کار پیوند های تاریخی دوستی دو ملت نیز تقویت می شود .
وی گفت : این کار، عملی انسانی هم است چرا که مردم عراق همه را برادر خود می دانند و نگاهی جهانی دارند و خوشایند نیست در یک سمت مرز برق باشد و در طرف دیگر نباشد .
رئیس جمهور افزود : سد آزادی هم کار با ارزشی است و با ظرفیت 70 میلیون متر مکعبی خود می تواند علاوه بر آبیاری 4 هزار هکتار زمین کشاورزی ، آب آشامیدنی سه شهر را تأمین کند .
احمدی نژاد گفت : این سد یکی از 13 سدی است که در غرب کشور به بهره برداری رسیده و یا نزدیک به بهره برداری است و در مجموع 22 سد در این منطقه از کشور ساخته می شود .
وی گفت : امیدواریم این طرح ها به سرعت جلو برود بخصوص طرح هایی که با تأمین آب کشاورزی مرتبط است و احیا و توسعه کشاورزی، پایدار کردن امنیت ، جمعیت و ثروت است .
باید نفت تبدیل به کالا و سپس صادر شود
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر پرهیز از خام فروشی نفت و گاز گفت: باید نفت و گاز را تبدیل به کالا و سپس آن را صادر کنیم .
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه نفت و گاز یکی از مزیت های اصلی کشور ماست، افزود: در گذشته استعمارگرانی که در کشور ما حضور داشتند نفت را به قیمت ناچیزی می بردند و آن را تبدیل به کالا می کردند و با قیمت بالایی به کشورمان می فروختند.
رئیس جمهور به خاصیت استعماری غربی ها اشاره و اضافه کرد: اروپایی ها هر مشکلی را که در داخل خودشان بوجود آید آن را جهانی جلوه می دهند ، همانطوری که جنگ داخل خود را جنگ جهانی دوم نامیدند و به بهانه آن صاحب حق وتو و ثروت شدند و در عوض فقر و بدبختی را به ایران تحمیل کردند .
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه نفت ایران با سختی ملی شد، گفت: پس از آن نیز تا دهها سال مردم چیزی از آن را در زندگی خود احساس نکردند و نفت ما به قیمت پایین صادر می شد و دوباره پس از تبدیل به کالا در کشورهای غربی با قیمت گرانتر به ایران برمی گشت و یا آنها به بهانه توسعه صنعت نفت پول های گزافی می گرفتند و یا خرج مستشاران آنها در ایران و واردات تجهیزات نظامی می شد .
رئیس جمهور افزود: پس از انقلاب اسلامی ایران بخشی از منافع نفت به جیب ملت آمد اما هنوز منافع کامل آن در جیب ملت نیامده است.
آقای احمدی نژاد با اشاره به اینکه هم اکنون نفت را بشکه ای 107 دلار صادر می کنیم، گفت: این قیمت در مقایسه با قیمت آن در دهه 60 ارزان تر است.
رئیس جمهور افزود: غربی ها نفت ما را بیش از آن اندازه که می خرند مالیات می گذارند و پس از تبدیل کالا و لحاظ مالیات و حقوق کارگران آن را با قیمت گزافی به ایران می فروشند .
آقای احمدی نژاد گفت: شاید حدود 30 درصد پول نفتی را که صادر می کنیم به ملت ایران برمی گردد و بقیه مال آنهاست .
رئیس جمهور با اشاره به اینکه افتتاح طرح هایی مانند طرح پتروشیمی پلیمر کرمانشاه ارزش افزده ای زیادی را به همراه دارد، افزود: پالایشگاهی مانند آن ، گاز اتان و دیگر گازهای همراه را تبدیل به کالا می کند و حدود 9 برابر به ارزش آن می افزاید.
آقای احمدی نژاد تاکید کرد: هنر این است که بجایی برسیم که همه نفت و گازی را که می خواهیم صادر کنیم تبدیل به کالا و سپس آن را صادر کنیم.
16 پالایشگاه باید در 12 استان تاسیس شود
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در مراسم آغاز بهره برداری از چند طرح عمرانی و صنعتی در استان کرمانشاه ، گفت: هزینه گازی که می خواهیم استخراج کنیم خیلی بالاست.
آقای احمدی نژاد افزود: به طور مثال یک بخش پارس جنوبی 50 میلیون متر مکعب گاز در روز به ما می دهد ولی دو و نیم تا سه میلیارد دلار خرج دارد.
وی گفت: در این طرح ها سرمایه گذاری های اساسی را دولت انجام می دهد و از آن پس وقت سودآوری برای ملت است.
رئیس جمهور افزود: چاه زدن، پالایش گاز و فرستادن در لوله کار ماست که در آینده مردم قوی می شوند و این کارها را انجام می دهند.
وی گفت: در 12 استان 16 پالایشگاه باید تاسیس شود که در کردستان هم در حال تاسیس است و اگر توفیقی بود برای افتتاح به انجا می رویم.
رئیس جمهور با بیان اینکه تا اینجای کار امده ایم و از این به بعد باید سرمایه گذاری کمتر شود و سود بیشتر حاصل شود، گفت: از این جا به بعد را صنایع پایین دستی می گویند، این یعنی اینکه پلیمری که در اینجا تولید می شود تبدیل به کالای قابل مصرف شود.
وی افزود: ظرفیت کارخانه کرمانشاه 300 هزار تن است و معنای ان این است که در این استان 300 کارخانه هزار تنی با 6 میلیارد تومان می شود درست کرد.
رئیس جمهور افزود: الان در همین کارخانه 400 نفر مشغول به کار هستند.
وی گفت: محصولات همین کارخانه باید در همین استان و در داخل کشور مصرف یا صادر شود.
اقتصاد بدون حضور مردم پیشرفت نمی کند
رئیس جمهوردر ادامه سخنان خود بر ضرورت نقش توده مردم در فعالیت های اقتصادی تأکید کرد و گفت : مطمئناً اقتصاد بدون حضور مردم پیشرفت نمی کند.
آقای احمدی نژاد با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد اقتصاد در انحصار عده قلیل، مثلاً 10 هزار نفر باشد و اسم این تعداد را فعالان اقتصادی بگویند، افزود: زمانی اقتصاد شکوفا می شود و پیشرفت می کند که همه آحاد مردم در آن نقش داشته باشند و تا حدودی از دانش اقتصاد آگاهی یابند.
وی اضافه کرد: در صورت حضور بیشتر مردم در فعالیت های اقتصادی، عدالت، رفاه، پیشرفت و بالندگی به مرزی خواهد رسید که دیگر همه دنیا هم فشار بیاورند نمی توانند به آن آسیبی برسانند.
رئیس جمهور با یادآوری موضوع هسته ای ایران و فشارهای چند سال اخیر مقامات غربی علیه ملت ایران به دلیل ایستادگی بر حقوق هسته ای خود افزود: دو سال پیش یک مسئول غربی که تصور می کند دنیا ازآن خود و اطرافیانش است در جلسه ای در پاسخ به اظهارات دیگر هم سنخ هایش که می خواستند وی بیشتر به ایران فشار بیاورد گفته بود " اکنون که دیگر ایرانی ها به دانش هسته ای دست یافته اند نمی توانیم با زور از آنها بگیریم چرا که دانش هسته ای در مغز آنان است".
آقای احمدی نژاد در ادامه اشاره ای به افتتاح پتروشیمی پلیمر کرمانشاه کرد و گفت: مسئولان استان باید تلاش کنند تا کارخانجات پایین دستی پتروشیمی پلیمر در استان ایجاد تا زمینه توسعه صنعتی و اشتغال در استان فراهم شود.
وی همچنین بر ضرورت پرهیز از خام فروشی تأکید کرد و افزود: لزومی ندارد که فولاد به شکل خام صادر شود بلکه باید از طریق آن به تولید کیفی لوازم خانگی، خودرو و یا شبیه به آن برسیم تا صادر کننده نیز باشیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: باید در کشور به سمتی برویم که ابتدا مواد اولیه و طبیعی را در کشور مصرف کنیم و سپس مازاد آن صادر شود.
آقای احمدی نژاد ، باز بودن راه برای فعالیت همگان را برای پیشرفت مضاعف کشور ضروری دانست
و ابراز امیدواری کرد: استان کرمانشاه با بهره مندی از همت والای مردان و زنانش و فعال شدن آحاد مردم در عرصه اقتصادی ، پیشتاز و پیشگام باشد.