افتتاح سد و مجتمع پتروشیمی کرمانشاه با حضور رئیس جمهور
سد آزادی شهرستان دالاهو و مجتمع پتروشیمی پلیمر کرمانشاه امروز با حضور رئیس جمهور در استان کرمانشاه افتتاح شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، این سد در فاصله 70 کیلومتری کرمانشاه و 90 کیلومتری شهرستان جوانرود ، بر روی رودخانه زمکان ساخته شده است.
برای بهره برداری از این سد ، 750 میلیارد ریال هزینه شد و حجم مخزن این سد70 و نیم میلیون مترمکعب است.
با احداث این سد علاوه بر تامین آب شرب شهر تازه آباد ، مرکز شهرستان ثلاث باباجانی ، و روستاهای پایین دست و تامین آب کشاورزی برای بیش از چهار هزار و 200 هکتار از زمینهای زراعی محدوده دریاچه سد ، از خسارت سیلاب های بزرگ حوزه رودخانه زمکان به روستاهای مجاور آن در فصل بارش جلوگیری می شود.
افتتاح کارخانه پتروشیمی پلی اتیلن کرمانشاه
کارخانه پتروشیمی پلی اتیلن سنگین کرمانشاه با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
این کارخانه با 55 هکتار وسعت ، واقع در منطقه پل چهر شهرستان هرسین با هدف توسعه تولیدات پتروشیمی در کشور و ایجاد کار ، اشتغال ، تولید مولد ، توسعه صادرات پتروشیمی ، استفاده بهینه از منابع گازی کشور ، ایجاد ارزش افزوده بر روی سرمایههای ملی و همچنین جذب و بکارگیری تکنولوژیهای جدید پتروشیمی احداث شده است.
شرکت پلیمر کرمانشاه ساخت این کارخانه را از آذر سال 1384 آغاز کرده بود.
این طرح با سرمایه ثابت 230 میلیون یورو( مجری طرح ) و 750 میلیارد ریال تسهیلات بانکی و سرمایه در گردش 40 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
در این کارخانه پلی اتیلن با وزن مخصوص بالا و ظرفیت 300 هزار تن در سال تولید می شود و با افتتاح این مجتمع 400 نفر به صورت مستقیم و 3 هزار نفر بصورت غیر مستقیم مشغول به کار شدند.
افتتاح همزمان سه طرح اقتصادی در کرمانشاه
سه طرح اقتصادی از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
از جمله این طرح ها می توان به پست 230 /400 کیلوولت مرصاد شهرستان اسلام آباد غرب اشاره کرد که در زمینی به مساحت 18 هکتار با ظرفیت نهایی 3 دستگاه ترانس قدرت هر یک به ظرفیت 315 مگاولت آمپر و 8 فیدرخط 400کیلوولت و 10 فیدر خط 230 کیلوولت احداث شد.
این پست ، تنها پست اتوماسیون در رده ولتاژی 400 کیلوولت منطقه غرب است که درفاز اول راه اندازی آن 2 فیدر خط 400 کیلوولت زاگرس و دیاله به بهره برداری رسید و در فاز دوم آن ، یک دستگاه ترانس 315 مگاولت آمپر و فیدر مربوطه و همچنین ، 4 فیدرخط 230 کیلوولت شامل 2 فیدر اسلام آبادغرب و 2 فیدر سرپل ذهاب افتتاح و متعاقباً 2 فیدر400 کیلوولت نیروگاه دالاهو هم وارد شبکه سراسری می شود.
این پست بزرگترین ایستگاه انتقال از نظر تعداد فیدرهای 400 به 230 کیلوولت و ظرفیت نصب 2 در 315 مگاولت آمپر ، حجم عملیات ساختمانی و بزرگترین ایستگاه انتقال در ایران از نظر فروش و صادرات برق به عراق ، قرار گرفتن درمسیر رینگ سراسری 400 کیلوولت جنوب به شمالغرب و نخستین پست دی سی اس ( DCS ) منطقه در رده ولتاژی400 به 230 کیلوولت است.
این طرح در انتقال انرژی تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو به ظرفیت هزار مگاولت به شبکه سراسری برق ، بالا بردن قابلیت های صنعتی و بسترسازی برای ایجاد صنایع متوسط و سنگین منطقه غرب ، تغذیه پستهای 230 کیلوولت اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب ، افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه 400 کیلوولت و 230 کیلوولت ، تداوم برق رسانی منطقه غرب ، کاهش خاموشی ها و تلفات انرژی درمنطقه غرب ، بهبود ولتاژ در پست های انتقال و فوق توزیع اسلام آباد غرب ، سرپل ذهاب ، قصرشیرین و ایلام و افزایش امکان مانور بیشتر در شبکه 400 و 230 کیلوولت در منطقه غرب موثر است.
برای اجرای این طرح 452 میلیارد ریال هزینه شد.
طرح دوم فاز اول بهره برداری طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان بود که با بهره برداری از آن ، انتقال آب خام از سد گاوشان به تصفیه خانه شهید نظری شهر کرمانشاه به میزان هزار لیتر در ثانیه ، برای جمعیتی حدود 350 هزار نفر و رفع کمبود بخش اعظم مشکل کمبود آب شهر کرمانشاه حاصل می شود.
برای اجرای این طرح با طول خط انتقال 70 و بین شبکه ای 30 کیلومتر و نیز ، ظرفیت تامین آب تا 63 میلیون مترمکعب در سال 700 میلیارد ریال هزینه شد.
طرح سومی که با حضور رئیس جمهور و از طریق ویدیوکنفرانس در استان کرمانشاه به بهره برداری رسید ، شبکه آبیاری گاوشان بود که با افتتاح آن هزار و 800 هکتار از اراضی شهرستان کرمانشاه و دشت بیلوار سیراب می شود.
هزینه اجرای این طرح 240 میلیارد ریال است که شروع عملیات اجرایی آن در سال 1388 بود.
شبکه اصلی این طرح به آبیاری و زهکشی دشت میاندربند اختصاص یافته است که 10 هزار هکتار از اراضی این منطقه را تحت پوشش قرار می دهد.
برای اجرای این طرح 500 میلیارد ریال هزینه شد و از مشخصات طرح می توان به کانال آب بر اصلی به طول هزار و 504 کیلومتر و ظرفیب آبرسانی هزار و 905 متر مکعب آب در ثانیه اشاره کرد.
افتتاح پتروشیمی پلیمر کرمانشاه زمینه ساز کارآفرینی در استان
وزیر نفت در مراسم افتتاح پتروشیمی پلیمر کرمانشاه آن را موجب توسعه صنعتی و کارآفرینی در این استان دانست.
آقای قاسمی در مراسم افتتاح این طرح و چند طرح دیگر در استان کرمانشاه با بیان اینکه خط لوله اتیلن که از عسلویه به طول دو هزار کیلومتر از 12 استان از جمله کرمانشاه عبور می کند انقلاب صنعتی را در طی سالهای آینده در این مناطق دربر خواهد داشت.
وی گفت: این خط در کنار افتتاح پتروشیمی های دیگر و همچنین کارخانجات پایین دستی در بخش های گوناگون اشتغالزایی و همچنین خودکفایی را در پی خواهد داشت.
وزیر نفت گفت: پتروشیمی پلیمر در صنایع گسترده ای کاربرد دارد به همین دلیل به تبع افتتاح این پتروشیمی در صورتی که کارخانجات پایین دستی آن نیز در نقاط گوناگون به بهره برداری برسند در بسیاری از صنایع با فناوری پیشرفته می توانیم به عنوان صنعتی پیشرو گام برداریم.
قاسمی اشاره ای به سرمایه گذاری دولت در بخش های نفتی کرد و گفت: فقط در دو مرحله پارس جنوبی حدود 20 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که در نوع خود کم نظیر است.
وی اضافه کرد: 57 طرح مهر ماندگار نفتی به ارزش 57 هزار میلیارد تومان نیز با سرعت هرچه تمام در حال ساخت است که قطعا تا پایان دولت دهم به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: علاوه بر آن 70 واحد پتروشیمی از پیشرفت فیزیکی 5 تا 95 درصد در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است.