به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حسین میرمحمدصادقی در کنفرانس منطقهای حقوق کودک با اشاره به این که کودکان جزو اقشار آسیب پذیر جامعه هستند؛ افزود: تربیت صحیح کودکان، ضامن داشتن جامعه ای سالم برای آینده است و هرگونه سهل انگاری در این خصوص تبعات جبران ناپذیری دارد.
وی گفت: بررسی زندگی بسیاری از افرادی که در بزرگسالی دست به جنایت می زنند، نشان دهنده این است که آنها در کودکی در معرض خشونت های بسیاری قرار داشته اند.
معاون امور قوانین مجلس تصریح کرد: پیمان نامه حقوق کودک که در سال ۱۹۹۰ میلاد مفتوح شد، تنها هفت ماه طول کشید که لازمالاجرا شد که نشان از موقعیت حساس توجه به حقوق کودکان دارد.
این استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ در دو قانون آیین دادرسی کیفری و حقوق اسلامی پیشبینیهای خوبی برای کودکان انجام شد، افزود: در آیین دادسی کیفری محاکم مخصوص برای پیگیری بزهکاری کودکان در نظر گرفته شده تا بزهکاری های کودکان در شرایط تخصصی و مشارکتی با حضور مشاور برگزار شود.
وی در ادامه به آخرین وضعیت تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان این چنین اشاره کرد: این لایحه در مجلس به تصویب نهایی رسید البته ایراداتی از سوی شورای نگهبان مطرح شد که بعد از ارجاع به کمیسیون قضایی ایرادات برطرف شده است.
میرمحمدصادقی افزود: لایحه دیگری در مجلس به تصویب رسید که مربوط به قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بدسرپرست است که آییننامههای اجرایی این قانون نیز تصویب شده است.
وی گفت: بر اساس قانون؛ آزار، سوءاستفاده جنسی و معامله کودکان و همچنین بحث خودکشی و موجبات خودکشی، بهرهکشی از اطفال، گزارش کردن وقوع جرم علیه اطفال محسوب می شود و از آنجایی که کودک بزه دیده با افشای نام، در معرض خسارت روحی قرار می گیرد، مشخصات چنین کودکانی رسانه ای نمی شود.
رئیس کرسی حقوقبشر، صلح و دموکراسی یونسکو تصریح کرد: افشای هویت کسی که وقوع جرم علیه کودک را گزارش میدهد، جز با رضایت خود او و به موجب قانون ممنوع است که شورای نگهبان در این زمینه نیز موازین شرعی را اضافه کرده است.
کنفرانس منطقه ای حقوق کودک با حضور وزیر دادگستری و نمایندگان بیش از 10 کشور خارجی در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد