به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ غلامحسین دهقانی در کنفرانس منطقه ای حقوق کودک افزود: در همه جوامع بشری،کودکان ارزشمندترین دارایی جامعه محسوب می شوند و از آنها به عنوان سازندگان آینده یاد می شود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی با سوابق ارزشمند تمدنی، فرهنگی و قومی؛ موضوع کرامت انسانی را یک اصل انکار ناپذیر می داند و از این جهت برای تربیت کودکان به عنوان نسل های آینده از کشور اهتمام ویژه دارد.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در سال 90 به کنوانسیون بین المللی حقوق کودک پیوسته و به عنوان عضو متعهد به این کنوانسیون تا کنون 4 گزارش دوره ای از وضعیت کودکان کشور را به کمیته حقوق کودک ارائه و از آن دفاع کرده است.
وی ادامه داد: ایران به پروتکل الحاقی مقابله با فروش، فحشا و هرزه نگاری کودکان پیوسته و در حال حاضر گزارش مقدماتی اجرای آن را در دست تدوین است که این گزارش ها و تعاملات انجام شده حاوی اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارتقای حقوق کودک و حمایت از آنها در عرصه های مختلف است.
دهقانی با اشاره به تلاش های مشترک بین نهادهای داخلی صورت گرفته و برای صیانت از حقوق کودکان، افزود: ما بدون در نظر داشتن هرگونه تبعیض ملیتی و نژادی به حقوق کودکان توجه داریم و همواره فرامرزی عمل کرده و منافع ملی خود را با رویکرد اخلاق محور تعریف کرده ایم و در همین راستا بر اساس فرمان مقام معظم رهبری شرایط تحصیل و ثبت نام برای تمام کودکان مقیم در خاک ایران حتی کودکان فاقد مدارک هویتی فراهم شده است.
وی در ادامه به تصویب لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که اخیرا در هیات دولت تصویب شده اشاره و تصریح کرد: این اقدام، یک گام مهم برای تامین منافع کودکان در حوزه تابعیت است چرا که حقوق اجتماعی کودکان و حق اقامت پایدار آنها و رفع تبعیض از این کودکان را فراهم می کند.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه گفت: وضعیت امروز کودکان در منطقه به نحوی است که بی شک هر وجدان آگاه و بیداری که وضعیت موجود را رصد کند نمی تواند نسبت به آلام کودکان که در نتیجه یکجانبه گرایی های خودخواهانه امریکا و جاه طلبی های غیرمشروع برخی دولت ها در منطقه به وجود آمده بی تفاوت باقی بماند.
وی افزود: این روزها میلیون ها کودک در سراسر جهان به دلیل تبعات جنگ دچار آسیب های روانی، جسمی و محرومیت از آموزش، تغذیه نامناسب و آلودگی به تمام بیماری های خطرناک شده اند و نکته مهم این که حقوق بشر آنها به صورت سیستماتیک نقض شده و همه کشورهای سلطه سکوت کرده اند.
دهقانی ادامه داد: بر اساس گزارش رئیس اجرایی یونیسف از آغاز جنگ یمن، بیش از 2400 کودک کشته و بیش از 3400 کودک آسیب فیزیکی دیده اند و 2 میلیون کودک نیز از آموزش محروم شده اند.
دهقانی تصریح کرد: این روزها کودکان در سراسر جهان قربانی قراردادهای چند ده میلیارد دلاری فروش اسلحه برای تامین منافع اقتصادی می شوند و حتی در آمریکا این کودکان را بی رحمانه از مادران خود جدا می کنند تا مانعی بر سر مهاجرت آنها به کشور خود ایجاد کنند و جالب این که چنین حرکتهایی با شعار ملی گرایی افراطی انجام می شود.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه، تاکید کرد: کودکان عراقی، افغان و فلسطینی سالهاست که در منطقه قربانی منفعت طلبی امریکا و ایادی استکباری می شوند و دریغ از این که صدایی از مدعیان حقوق بشر در این زمینه شنیده شود.
کنفرانس منطقه ای حقوق کودک با حضور وزیر دادگستری و نمایندگان بیش از 10 کشور خارجی در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.