پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران از ادامه قاچاق پوشاک با وجود افزایش قیمت ارز خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجید افتخاری در نشست خبری اتحادیه های تولید و صادرات پوشاک گفت: با وجود افزایش نرخ ارز، قاچاق در صنعت پوشاک، از پوشاک باکیفیت به پوشاک کم کیفیت تغییر یافته طوری که اگر تا پیش از آن، پوشاک 3 دلاری به کشور قاچاق می شد اکنون قاچاق کنندگان پوشاک، اجناس 50 سنتی و کم ارزش تر از آن را وارد و عرضه می کنند.
وی با بیان اینکه هزینه ایجاد شغل در صنعت پوشاک یک چهارم هزینه ایجاد شغل در دیگر صنایع است افزود: هم اکنون 360 هزار نفر در صنعت پوشاک و نساجی مشغول به کار هستند که اگر در کوتاه مدت بتوان به این صنعت توجه کرد، می توان یک میلیون شغل ایجاد کرد. این در حالی است که کشورهای رقیب از جمله ترکیه با ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی توانسته اند درآمدزایی خوبی برای مردم از این صنعت داشته باشند، ضمن اینکه اگر ایران هم به درستی به این صنعت توجه کند امکان ورود به بازارهای صادراتی وجود دارد.
افتخاری گفت: در شرایط امروز نبود درایت و توجه دولت منجر به آسیب ها و بحران های شدیدی در این صنعت شده و هم اکنون با خطر از بین رفتن ۲۰۰ هزار شغل مواجه هستیم که بخش عمده آن به نبود مواد اولیه برمی گردد.
وی با بیان اینکه در صورت عدم توجه به تأمین مواد اولیه و حل مشکلات پیش روی صنعت پوشاک، قطعا شب عید با بحران پوشاک مواجه خواهیم بود گفت: در حالیکه دولت به صنعت پوشاک و نساجی، کمترین توجهی هم ندارد اما تصور می کند بخش خصوصی می تواند معجزه کند. این در حالی است که صنایعی مانند خودرو، فولاد و پتروشیمی مورد توجه دولت است.
افتخاری افزود: این در شرایطی است که سال ۹۱ همین تحریم ها و بحران ها وجود داشت، اما با تدابیری که اندیشیده شد صنعت در رونق قرار گرفته بود.
این فعال صنعت پوشاک گفت: در بخش پارچه های کشباف که 40 درصد بازار پوشاک کشور را تشکیل می دهد 36 درصد سهم بازار این پارچه ها در داخل تولید می شود اما در پارچه های تخت که 60 درصد بازار پوشاک کشور را به خود اختصاص داده 42 درصد این سهم بازار از واردات تامین می شود.
وی با بیان اینکه اواخر شهریور وزارت صنعت به دستور وزیر وقت کارگروهی را برای برطرف کردن بحران مواد اولیه تشکیل داد، گفت: متاسفانه وعده های دولت با عمل متفاوت است و مشکلات پابرجا باقی مانده و این در شرایطی است که متاسفانه دولت در نمایشی بی منطق ۵۰ هزار متر پارچه جین در گمرک مانده را با در نظر گرفتن سود ۱۰ درصدی میان ۵۰ تولیدکننده توزیع کرده و معتقد است بحران مواد اولیه را حل کرده است، در حالیکه چنین اتفاقی نیفتاده و بحران مواد اولیه همچنان پابرجا است.
افتخاری ادامه داد: این پارچه ها بدون مصوبه و مزایده میان افرادی از یک محل جغرافیایی خاص توزیع شده است.
وی گفت: احساس ما این است جریان ها و اشخاصی که مدافع و دلسوز منافع ملی نیستند در سال حمایت از تولید ملی در حال قطع بازوهای تولید و اشتغال کشور هستند، رویکردی که در 40 سال گذشته سابقه نداشته است.
دو درصد واردات پوشاک از مجاری قانونی
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: 59 میلیون دلار از واردات پوشاک کشور در سال گذشته از مجاری قانونی بوده که شامل دو درصد از کل واردات پوشاک به کشور است.
مجید نامی در نشست خبری با بیان اینکه ارزش بازار پوشاک ایران ۱۲ میلیارد دلار است، افزود: بر اساس اعلام رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش قاچاق پوشاک در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار بود که منابعی دیگر حتی میزان قاچاق پوشاک را بیش از این میزان می دانند.
وی گفت: به طور متوسط ۵۰ درصد از ارزش این بازار در دست تولیدکنندگان داخلی است که اگر مشکلات قاچاق رفع و حمایت از تولید صورت گیرد، تولید کننده داخلی توان ارتقای این سهم را دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: قاچاق یکی از مباحث اصلی است که به دلیل سهولت در انجام آن و سود بالا، راه های مختلفی را در صنعت پوشاک، طی می کند.
نامی مصرف سرانه پوشاک در ایران را ۱۵۰ دلار دانست و گفت: البته پوشاک ارزش افزوده بالایی دارد که می تواند با توجه ویژه دولت اشتغالزایی بالایی به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ یک از تولیدکنندگان پوشاک در یک ماه گذشته یک دلار هم ارز نیمایی نگرفته اند، گفت: متاسفانه به دلیل بازنگری ای که دولت و بانک مرکزی در پرونده های ثبت سفارش صورت داده در یک ماه گذشته یک دلار هم از سامانه نیما برای واردات مواد اولیه پوشاک اختصاص داده نشده است، این در شرایطی است که هم اکنون تهیه مواد اولیه در این صنعت با مشکلات بسیار مواجه است که بخشی از آن به دلیل تحریم ها و نبود نقل و انتقالات بانکی و بخشی دیگر به دلیل سوءتدبیرهای دولت است.
نامی اضافه کرد: وزارت صنعت ثبت سفارش۱۴۰۰ قلم کالا را ممنوع کرد اما اکنون با توجه به توافقات دولت با مناطق آزاد و وزارت اقتصاد، وارات این کالاها از طریق مناطق آزاد بدون مانع است و افراد می توانند بدون انتقال ارز ثبت سفارش انجام دهند.
نامی گفت: سال قبل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات مواد اولیه وجود داشته که هم اکنون این میزان به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه واردات بدون ثبت شناسه کالا، قاچاق محسوب می شود افزود: با ثبت شناسه کالا، کالاهای موجود در سطح بازار قابل رصد و پیگیری است اما سوال ما این است اگر واردات پوشاک ممنوع است چرا توزیع آن در بازار آزاد است؟
ششمین نمایشگاه "ایران مُد" از یازدهم آذر
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: ششمین نمایشگاه بینالمللی پوشاک ایران (ایران مُد)، 11 تا 14 آذر با حضور تولیدکنندگان معتبر داخلی و خارجی در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
مجید نامی در نشست خبری افزود: هدف این نمایشگاه که در فضایی بیش از 5 هزار و ۵۰۰ متر مربع برگزار می شود نمایش توانمندیهای تولیدکنندگان پوشاک ایران، گسترش بازار تولیدکنندگان مطرح برای فروشگاههای سراسر ایران، معرفی توانمندیهای تولیدکنندگان پوشاک به سازمانها ونهادها، معرفی توانمندیهای صنعت پوشاک ایران به کشورهای همسایه است.
وی افزود: مهمترین هدف ششمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران (ایران مد)، حمایت از کالای ایرانی و تولید کنندگان است که گامهای موثری در افزایش کیفیت تولیدات داخلی پوشاک کشور برداشتهاند.
نامی گفت: در نمایشگاه امسال علاوه بر تولیدکنندگان پوشاک، فعالان صنایع وابسته به پوشاک در حوزه های مواد اولیه و ماشین آلات نیز حضور دارند.
نمایشگاه ایران مُد از سال 91 و با عنوان جشنواره تولیدکنندگان داخلی در فضایی به وسعت1890 متر مربع آغاز به کار کرد که امسال در ششمین دوره خود با وجود شرایط سخت اقتصادی، از نظر تعداد شرکت کنندگان و فضای نمایشگاهی، افزایش قابل توجهی داشته است.
1800 درصد ارزش افزوده در صنعت پوشاک
همچنین حمید عظیمی فعال صنعت پوشاک و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع پوشاک ایران هم در این نشست گفت: صنعت پوشاک با توانمندی های موجود، تا 1800 درصد ارزش افزوده ایجاد می کند که عامل مهمی در ایجاد اشتغال و ارزآوری است.
وی با بیان اینکه مواد اولیه مهمترین ابزار تولیدکنندگان پوشاک است افزود: بحران ارزی امسال اگرچه در سال 91 هم تجربه شده بود افزود: تفاوت اتفاقات ارزی امسال با سال 91 در این است که در سال 91 با تدابیری که وجود داشت مواد اولیه در دسترس بود و اوضاع اقتصادی و تولید در زمانی مشخص، به تعادل رسید.
عظیمی گفت: در همه جای دنیا فرآیند تولید پوشاک از تامین مواد اولیه تا رسیدن محصول به بازار حدود 6 ماه زمان می برد اما در کشور ما صدور بخشنامه های متعدد و متناقض که برخی وقت ها، روزانه هم صادر می شود تولید را سخت کرده و امکان رقابت را از صنایع پوشاک داخلی گرفته است.