پخش زنده
امروز: -
پنجاه و سومین اجلاس کمیسیون فرعی سازمان ملل متحد با هدف مقابله با قاچاق مواد مخدر با حضور نمایندگان 27 کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی از جمله جمهوری اسلامی ایران در باکو پایان یافت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، در این اجلاس 5 روزه که با حضور نمایندگان 27 کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی و 20 نفر از مسوولان و کارشناسان مبارزه با قاچاق مواد مخدر سازمان ملل متحد برگزار شد شرایط فعلی همکاری های منطقه ای در مبارزه با قاچاق مواد مخدر به ویژه در افغانستان و کشورهای همسایه آن ، روند اجرای مصوبات اجلاس های قبلی ، اقدامات آتی و زمینه همکاری های بین المللی با هدف بکارگیری سیاست های راهبردی جامع و متعادل برای مبارزه با معضل جهانی قاچاق مواد مخدر بررسی شد.
از جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس یک هیات سه نفره متشکل از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.
معاون عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اعلام اینکه در این اجلاس به نقش بی نظیر جمهوری اسلامی ایران در مقابله با مواد مخدر اشاره شد ، گفت: سازمان ملل همواره بر این نکته تاکید دارد که جمهوری اسلامی بدون هیچ چشمداشتی در این راه ، مبارزه خود را به خوبی انجام می دهد.
سرهنگ «مجید کریمی» افزود: ما هم به عنوان نمایندگان ایرانی حاضر در این اجلاس ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته بر ضرورت تبادل اطلاعات و تجربیات کشورها برای افزایش کشفیات مواد مخدر و بازداشت قاچاقچیان بین المللی تاکید کردیم و پیشنهادات و توصیه هایی را به کشورهای حاضر و نمایندگان سازمان ملل ارائه دادیم.
وی درخواست حمایت مادی و معنوی از کشورهای واقع در همسایگی افغانستان و درخواست تبادل اطلاعات سازمان های همکار با نهادهای فعال ایرانی در مقابله با قاچاق مواد مخدر و بررسی این موضوعات در جلسه را از دستاوردهای این اجلاس بیان کرد و گفت: براساس اصل مسوولیت مشترک همه کشورهای منطقه باید در زمینه مبارزه با موادمخدر وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد هم در پایان این اجلاس در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: در این اجلاس چهار محور اساسی مطرح شد که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با توجه به اقدامات این کشور در مبارزه با مواد مخدر در بررسی هر چهار محور فعال و خوب ظاهر شدند.
«توفیق مرشدلی» افزود: افزایش کمک نهادهای بین المللی به افغانستان و کشورهای همسایه آن برای مقابله با قاچاق مواد مخدر از جمله محورهای مطرح از سوی ایران بود که مورد استقبال حاضران قرار گرفت .
وی همچنین با اشاره به مشکلات موجود در مقابله با قاچاق مواد مخدر به شکل صنعتی ، اهمیت همکاری های منطقه ای و بین المللی را در این زمینه بسیار مهم خواند و افزود: در مبارزه با این معضل جهانی فقط حبس افراد فعال در کشت و تولید و قاچاق آن کافی نیست بلکه جلوگیری از منابع مالی و مصادره درآمدهای حاصل از آن نیز مهم است .
باصداها"
1- توفیق مرشدلی نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد
2- سرهنگ مجید کریمی معاون عملیات پلیس مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران