پخش زنده
امروز: -
از جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس یک هیات سه نفره متشکل از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پنجاه و سومین اجلاس کمیسیون فرعی سازمان ملل متحد با هدف مقابله با قاچاق مواد مخدر با حضور نمایندگان 27 کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی از جمله جمهوری اسلامی ایران در باکو آغاز به کار کرد .
در این اجلاس 5 روزه که 20 نفر از مسوولان و کارشناسان هیات مبارزه با قاچاق مواد مخدر سازمان ملل متحد نیز حضور داشتند شرایط فعلی همکاری منطقه ای در مبارزه با قاچاق مواد مخدر ، روند اجرای مصوبات اجلاس های قبلی ، اقدامات آتی ، برقراری همکاری های بین المللی با هدف به کارگیری سیاست های راهبردی جامع و متعادل برای مبارزه با معضل جهانی قاچاق مواد مخدر ، روند اجرای مصوبات ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در رابطه با مبارزه با موادمخدر در سال های گذشته و انجام دادن کارهای مقدماتی برای برگزاری اجلاس بعدی تبادل نظر می کنند.
از جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس یک هیات سه نفره متشکل از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.
«محمد نریمانی» رییس اداره دوجانبه و چندجانبه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری اسلامی ایران امروز در سخنرانی خود در این اجلاس ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کشورمان به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر ، خواستار مشارکت جامعه جهانی با کشورمان در مقابله با این معضل جهانی شد.
وی با اعلام اینکه جلب مشارکت جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر از عمده اهداف حضور هیات ایرانی در این اجلاس است ، گفت: در سال 2017 میلادی میزان کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان به طور بی سابقه ای افزایش یافته و به حدود 10 هزار تن رسید و با توجه به ارتباط این موادمخدر با سایر جرائم از جمله جرائم سازمان یافته ، اقدامات تروریستی ، شرارت و دیگر اقدامات ضد امنیتی ، ضروری است در این اجلاس ضمن ارئه عملکرد درخشان کشورمان در زمینه مبارزه با مواد مخدر به جامعه جهانی ، اراده سیاسی دیگر کشورها را هم در این زمینه طلب کنیم .
نریمانی افزود: هیات ایرانی پیشنهاداتی هم در این اجلاس ارائه کرده و خواستار عملیاتی شدن آنها از جمله اینکه مسیر ورودی عواید ناشی از قاچاق مواد مخدر به بانک های جهانی به عنوان یک حلقه مفقوده باید مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرد است.
وی توجه کردن به کشت و تولید مواد مخدر به عنوان اولویت اول براساس اصل مسوولیت پذیری مشترک جامعه جهانی همچنین کمک فنی و تجهیز کشورهای واقع در مسیر ترانزیت مواد مخدر از جمله جمهوری اسلامی ایران را از دیگر پیشنهادت کشورمان در این اجلاس عنوان کرد و افزود: 75 درصد کشفیات تریاک و 30 درصد از کشفیات هروئین توسط جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد و ضرورت دارد کشورهای دیگر در این زمینه به ایران کمک کنند چرا که جامعه جهانی باید بداند اگر این کشفیات در ایران صورت نگیرد وارد بازار مصرف از جمله غرب می شود و پیامدهای ناگواری را به جامعه جهانی وارد خواهد کرد.
سرهنگ «مجید کریمی» معاون عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هم در گفتگو با خبرنگار صدا وسیما در حاشیه این اجلاس گفت: ایران با توجه به اینکه در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد اقدامات قابل توجهی را در زمینه مبارزه با این بلای خانمانسوز انجام می دهد که جامعه جهانی از این اقدامات ایران بهره مند می شود و بنابراین از دیگر کشورها توقع داریم که در این زمینه به ایران کمک کنند.
وی افزود: در راه مقابله و مبارزه با مواد مخدر نزدیک به چهار هزار شهید داده ایم و 12 هزار نفر هم به افتخار جانبازی در این راه نائل شده اند و این نشانگر این است که ما بدون دخالت دادن مسایل سیاسی از جامعه جهانی توقع داریم براساس اصل مسوولیت مشترک با جمهوری اسلامی ایران همکاری کنند .
در حاشیه این اجلاس همچنین نمایشگاهی متشکل از 45 تابلوی نقاشی ، عکس و آثار حجمی و دیگر آثار فرهنگی و هنری برای نشان دادن پیآمدهای مصرف مواد مخدر و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی برگزار شده است.
1- محمد نریمانی رییس اداره دوجانبه و چندجانبه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری اسلامی ایران
2- سرهنگ مجید کریمی معاون عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران