به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه مترو چاپ انگلیس؛ توئیتر با سعودی ها برای دستگیری یک روزنامه نگار منتقد که شکنجه و کشته شده همکاری کرده است.
پایگاه اینترنتی این روزنامه در گزارشی نوشت: توئیتر بعد از آنکه یکی دیگر از روزنامه نگاران مخالف سعودی طبق گزارشها در عربستان سعودی شکنجه و کشته شده است مورد انتقاد شدید قرار گرفته است و به نقل از منابع آگاه، اطلاعات مربوط به ترکی بن عبدالعزیز الجاسر روزنامه نگار سعودی را که شکنجه و کشته شد، توئیتر در اختیار عربستان سعودی قرار داده است.
ترکی بن عبدالعزیز الجاسر 15 مارس گذشته به علت انتشار مطالبی در یک حساب کاربری توئیتر با نام مستعار کشکول Kashkool درباره نقض حقوق بشر توسط مقامات و حکام سعودی، دستگیر شد.
طبق گزارش الخلیج الجدید، وی در زندان شکنجه و کشته شد. دستگیری و قتل وی باعث خشم از درز اطلاعاتی شده که منجر به دستگیری وی شده است.
یک منبع که خواست نامش فاش نشود به روزنامه مترو گفت: «آنها این اطلاعات را از دفتر توئیتر در دبی به دست آوردند و اینگونه بود که وی دستگیر شد. توئیتر برای مخالفان یا منتقدان ناامن شده است. هر کسی زیر بار تهدید و فشار به حرف می آید. از حسابهای مخالفان سعودی جاسوسی می شود. ما در استفاده از توئیتر ایمن نیستیم».
این منبع همچنین مدعی شد که سعود القحطانی، مشاور سابق دربار سعودی رهبری یک «حلقه جاسوسی سایبری» را بر عهده دارد و با افرادی در دفتر توئیتر در دبی در ارتباط است.
آنها ادعا می کنند که توئیتر اطلاعات مربوط به الجاسر را به مقامات سعودی داده و این اطلاعات منجر به دستگیری وی در سال جاری شده است.
بعد از انتشار خبر مرگ الجاسر، بسیاری از افراد و کاربران شبکه توئیتر در روزهای گذشته از هشتگ TwitterKilledTurkiAlJasser# (به معنی توئیتر ترکی الجاسر را کشت) استفاده کردند تا از ناامن بودن این شبکه اجتماعی انتقاد کنند.
یکی از کاربران توئیت کرده است: «ما خواهان برقراری عدالت برای فعالانی هستیم که به خاطر توئیتر بازداشت شده اند».
یکی دیگر از کاربران در توئیتر خود نوشت: «توئیتر دیگر امن نیست».
کاربر دیگری نیز توئیت کرد: «توئیتر باید در سیاست حفظ حریم خصوصی خود تجدید نظر کند. به معنای واقعی کلمه، زندگی در اینجا در معرض خطر است».
القحطانی که پس از انتقاد از رژیم سعودی به دلیل قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار (منتقد) سعودی از سمتش برکنار شده بود قبلا به «سه روش» که مقامات سعودی سال گذشته از آنها برای شناسایی فعالان در شبکه های اجتماعی استفاده کردند اشاره کرده بود.
وی در توئیتی در سال 2017 هشدار داده بود که اسامی مستعار نمی تواند از مخالفان محافظت کند.
القحطانی در توئیت خود نوشته بود: «آیا اسامی مستعار می تواند از شما در برابر فهرست سیاه محافظت کند؟ خیر. 1- دولت ها روش هایی برای شناسایی صاحب آن اسم مستعار دارند. 2- آی پی (IP) از طرق مختلف قابل شناسایی است. 3- رازی که قصد ندارم آن را بگویم».
آن منبع همچنین به روزنامه مترو گفت: «این توئیت القحطانی تهدیدی هدفمند بوده است».
یک سخنگوی توئیتر ادعا کرده که آنها سخت تلاش می کنند تا از کاربران خود محافظت کنند. وی همچنین گفت که آنها به دلایل امنیتی و حفظ حریم خصوصی درباره موارد فردی اظهار نظر نمی کنند.
وی افزود: توئیتر سابقه محکم و مستندی از لحاظ محافظت از اطلاعات و آمارهای کاربران دارد.
قتل الجاسر تنها یک ماه بعد از قتل جمال خاشقجی خبرنگار واشنگتن پست در داخل کنسولگری عربستان در استانبول، اتفاق افتاده است.