پخش زنده
امروز: -
مدت ها از اسکان شهروندان در واحدهای مسکونی مهر سهند سپری شده و اندک اندک سایه مشکلات این مساکن بر سرشان سنگینی می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هر چند مساکن مهر شهر جدید سهند از مستحکم ترین و بهترین مساکن مهر کشور به شمار می رود اما برخی از آنها نواقصی دارد که صدای اعتراض مالکان را بلند کرده است.
شهر جدید سهند در آذربایجان شرقی انبوهی از مساکن مهر استان را در خود جای داده و با این که این مساکن به منظور صاحب خانه شدن افراد کم توان احداث شده، اما برخی از آنها نواقص و مشکلاتی دارد که دادِ ساکنان را در آورده است.
مجتمع مسکونی امور صنفی در فاز 3 سهند، یکی از همین مساکن مهر مشکل دار است که حتی 2 واحد از آن تا مرحله نشست ساختمان هم پیش رفته است.
ساکنان این مجتمع 170 واحدی، 2 سال است که در آن زندگی می کنند و هر چند زمانی که ساختمان نوسازشان را از پیمانکار تحویل می گرفتند، در ظاهر مشکلی نداشت اما رفته رفته نقص ها عیان شد و زیرساخت هایی که با بی دقتی نصب شده بود، زندگیشان را مختل کرد.
گویا نشت آب از لوله فاضلاب که از همان ابتدا شکسته و معیوب نصب شده بود، پس از 2 سال کم کم دیوارهای ساختمان را سست کرده و به یکباره فروریخته است.
هر چند مشکل به همین نشت آب و فروریختن دیوار ختم نمی شود و مشکلات عدیده دیگری هم از جمله سستی چارچوب درها، آسانسورهای غیراستاندارد و سیستم اطفا حریق که فقط جنبه دکوری داشته و بدون کارایی است، گریبانگیر مهرنشینان است.
البته مشکل بی سند ماندن این ساختمان ها هم مزید برعلت شده و اعتراض مالکان را برانگیخته است.
ساکنان مساکن مهر سهند می گویند: با این که بارها و بارها از شرکت سازنده سند خواسته ایم اما هر بار به علل مختلف ما را از سر باز کرده اند و پاسخگو نیستند، چرا که مساکن مهر سهند پایان کار ندارد و در هیچ کجای ایران بدون پایان کار، سندی برای هیچ ساختمانی صادر نمی شود.
عبادالله نظامی؛ شهردار سهند هم بر این موضوع صحه گذاشته و می گوید: کارشناسان این نهاد با نظارت های لازم بر ساخت و سازها، از صدور سند به ساختمان هایی که در ساخت آنها اصول فنی و ایمنی و ضوابط شهری رعایت نشده باشد، خودداری می کنند، چرا که اولویت شهرداری، تامین امنیت جانی شهروندان است و در این زمینه هیچ گونه سهل انگاری نخواهد شد.
البته در این میان مصطفوی، مدیر عامل شرکت عمران سهند هم با تاکید بر استحکام مساکن مهر سهند در مقایسه با مساکن دیگر شهرهای کشور می گوید: شکی نیست که هر بنایی مشکلات کوچک و بزرگی دارد و مشکلات ساختمان های مسکن مهر سهند هم از این قاعده مستثنی نیست و برخی مشکلات پیش آمده هم قابل رفع و رجوع است به طوری که هم اکنون پیمانکار را ملزم کرده ایم تا مشکل نشت آب برخی واحدهای مسکونی مهر سهند را برطرف کرده و پس از رفع مشکل، آن را صحیح و سالم به مالک تحویل دهد.
یادآور می شود: 35 هزار و 500 واحد مسکونی مهر در شهر جدید سهند ساخته و تاکنون 34 هزار واحد به متقاضیان که عمدتا افراد کم درآمد و ناتوان جامعه هستند، واگذار شده است.
شهر جدید سهند به منظور اسکان جمعیت سرریز تبریز در سال ۸۵ ایجاد شد و هم اکنون با اسکان بیش از 120 هزار نفر در آن، به دومین شهر جدید پرجمعیت کشور تبدیل شده است.
ایجاد شهر جدید سهند، سال ۱۳۶۶، همزمان با اجرای سیاست های ایجاد شهرهای جدید به منظور كاهش تراكم شهر تبریز و تعدیل جمعيت آن و همچنین تامين مسكن مناسب برای حاشیه نشینان تبریز در هیئت دولت وقت تصویب شد و بنا بود سرریز جمعیت تبریز در آن اسکان یابد.
ساماندهی جمعيت روبه رشد كلانشهر تبريز، ايجاد اشتغال و نظام ساماندهی اسكان، بهبود كيفيت زندگی شهروندان و همچنین بهبود شرايط زيست محيطی عللی بود که موجب شد در سال ۱۳۷۰ شهر جدید سهند در محور ارتباطی تبريز - آذرشهر و در دامنه كوه سهند، در فاصله ۲۰ كيلومتری جنوب غربی تبريز مكان يابی و به تصويب شورای عالی معماری و شهرسازی برسد.
هر چند امکانات و زیرساخت های محدودی در آن زمان برای این شهر تازه ساز فراهم شد اما فقط در فاز یک سهند، جمعیتی حدود ۱۳ هزار نفر اسکان یافت تا این که شهر جدید سهند در سال ۱۳۸۷ با انتخاب شهردار و همچنین افتتاح ساختمان شهرداری، به عنوان پنجاه و هشتمین شهر آذربایجان شرقی و سومین شهر شهرستان اسکو پس از شهرهای اسکو و ایلخچی شناخته شد.
قیمت مناسب مسکن، هوای پاک، نزدیکی به تبریز و دیگر مزایا موجب شد تا جمعیتی چند هزار نفری به سمت شهر جدید سهند سرازیر شود، به طوری که در سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهر به بیش از ۳۰ هزار نفر رسید، البته با احداث ۳۵ هزار واحد مسکونی مهر در فازهای دو، سه و چهار و تحویل بخش اعظمی از این واحدها به متقاضیان که بیشتر از دیگر شهرستان های استان غیر از تبریز بودند، براساس اعلام شهرداری سهند، جمعیت آن به بیش از ۱۲۰ هزار نفر رسید.
شکی نیست که سیاست های کلی در احداث مساکن مهر، خانه دار شدن افراد کم توان جامعه، هدایت جمعیت سرزیر کلانشهرها و پیشگیری از حاشیه نشینی و ده ها و ده ها علت دیگر است اما قرار نیست سهل انگاری و کم کاری پیمانکاران به قیمت جان هموطنان مهر نشین تمام شود، بر این اساس باید علاج واقعه قبل از وقوع کرد.
گزارش مکتوب : سهیلا محمدیان