پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور بین الملل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه، همکاری های منطقه ای و بین المللی را برای مقابله با بلایای طبیعی بویژه گردو غبار ضروری خواند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سید علی محمد موسوی در نشست تخصصی _ مشورتی در زمینه همکاری های منطقه ای برای ایجاد تاب آوری در برابر حوادث تدریجی شامل طوفان های گردو غبار و مدیریت اطلاعات برای مقابله با حوادث فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه گفت: در بحث زیست محیطی، برای مقابله با گرد و غبار باید شبکه ای جهانی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گرد و غبار در ایران و خارج از مرزهای کشور به چالشی بزرگ تبدیل شده است افزود: این پدیده، در سال های اخیر زندگی، سلامت، امور روزمره و طرح های توسعه ای دولت و منابع آن را تحت تاثیر قرار داده است.
موسوی ایران را در معرض مخاطرات حوادث طبیعی از جمله گردو غبار بیان کرد و گفت: ایران یکی از بلاخیزترین کشورهاست و کشور ما، در مقابل این بلایا ،آسیب پذیر است.
وی به بیش از ۱۷۰ روز طوفان های گرد و غبار در سال در مناطق جنوب غربی و جنوب شرق کشور به علت خشکسالی های طولانی و تغییر اقلیم اشاره کرد و افزود: طوفانهای گردو غبار مساله فراملی است و نیازمند راه حل های چند جانبه است که باید میان دست اندرکاران هماهنگی ایجاد شود.
مدیرکل امور بین الملل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه، تدوین برنامه عملی برای مدیریت طوفان های گرد و غبار را ضروری خواند و گفت: کاهش مخاطرات با تمرکز به هشدار به هنگام، از اهمیت بالایی برخوردار است.
موسوی یکی از اهداف توسعه پایدار 2030 را کاهش مخاطرات بلایای طبیعی بیان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایرانتلاش خواهد کرد که بتوانیم همه اهداف توسعه پایدار را محقق کنیم.
کاهش خسارات با مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی را مهم خواند و گفت: کاهش آسیب ها و مخاطرات و خسارات ناشی از بلایای طبیعی، با اتکاء به مدیریت اطلاعات این بلایا، امکان پذیر است.
سید حمید پورمحمدی در نشست تخصصی-مشورتی در زمینه همکاریهای منطقهای برای ایجاد تابآوری در برابر حوادث تدریجی شامل طوفان، گرد و غبار و مدیریت اطلاعات برای مقابله با حوادث فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) افزود: منطقه آسیا و اقیانوسیه را می توان خطرپذیرترین منطقه کره زمین از لحاظ بلایا و مخاطرات طبیعی دانست.
وی با اشاره به گزارش سال 2017 آسیا و اقیانوسیه در خصوص بلایای طبیعی که آثار منفی اقتصادی قابل توجهی را داشت گفت: کشورهای در معرض تهدید، هر سال زیان اقتصادی فراوانی را به واسطه این بلایا متحمل می شوند و مرگ و میر زیادی به ویژه در مناطق آسیب پذیر وجود دارد.
پورمحمدی با بیان اینکه بلایای طبیعی، تحقق توسعه پایدار را تحت الشعاع قرار می دهدبه اهمیت فرامزی بودن بلایای طبیعی اشاره کرد که در بیشترموارد، بیش از یک کشور متحمل خسارات ناشی از این بلایا می شود.
وی گفت: کمیسیون اسکاپ در هفتاد و یکمین نشست خود، قطعنامه تاسیس مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایا برای آسیا و اقیانوسیه موسوم به اپدیم را تصویب کرده است که اجرای آن و افتتاح این مرکز در تهران در حال گذراندن مراحل قانونی و تصویب در مجلس شورای اسلامی است.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: به موازات پیگیری تصویب این لایحه، تدوین موافقت نامه اداری و مالی تاسیس این مرکز نیز در دست پیگیری است.
وی این نشست را فرصت ارزشمندی برای یافتن راه هایی برای همکاری های بیشتر اعضا در زمینه نحوه ایجاد شبکه های مشارکتی مدیریت اطلاعات بلایای بین المللی مانند زمین لرزه، سونامی، سیل و گرد و غبار دانست.
پورمحمدی ابراز امیدواری کرد کارگاه های تخصصی این نشست بتواند افق های جدیدی را پیش روی همه ما در جهت توسعه هر چه بیشتر اقتصادی و اجتماعی در منطقه اسکاپ بگشاید.