پخش زنده
امروز: -
اقتصاد مقاومتی یکی از راهبردهایی اساسی است که میتواند راه برونرفت از مشکلات را برای اقتصاد ایران فراهم کند اما به ثبات و فضای آرام نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علا میرمحمد صادقی می گوید: اقتصاد و رشد اقتصادی نیاز به بسترهای آرام و متعادل داردو باید اجازه دهیم که دولت در فضای با ثبات و آرام، برنامههای حوزه اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند.
وی افزود : اقتصاد ایران به گواه تجربه شش دهه گذشته و به ویژه سه دهه بعد از پیروزی انقلاب دارای زمینههای آسیبپذیری متعددی از شوکها در برابر تکانههای بیرونی و درونی و تغییرات محیطی و تحولات روندهای اقتصادی ، اجتماعی و داخلی است.
میرمحمد صادقی اظهار کرد : در گذشته آسیبهای زیادی از ناحیه تغییرات در بازارهای جهانی به ویژه نفت و گاز، آشوبهای منطقهای در کشورهای پیرامونی اقتصاد را آسیبپذیر کرده و در موارد متعددی برنامههای توسعه و سیاستهای مصوب را از مسند تعیینکنندگی به زیر کشیده است.
وی گفت : این شوکها باعث شده است برنامهها بیاثر شوند؛ بلایای طبیعی، تغییرات یا نوسان شدید در بازارهای نفت و گاز و درآمدهای ارزی کشور، تحریمها، آشوبهای منطقهای و ... از این موارد هستند و سبب شدهاند چندین برنامه توسعه از همان ابتدا بهدلیل تغییرات شدید اجرانشدنی شوند.
ازاین رو برخورداری از یک اقتصاد مقاوم یا مقاومسازی اقتصاد برای تابآوری در مقابل این تکانهها، روندها و تغییرات پرشتاب، پیچیده، چندبعدی و شبکهای به یک ضرورت بنیادی و یک هدف کلیدی قبل از هر برنامه توسعه دیگری در ایران تبدیلشده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران از اهمیت اقتصاد مقاومتی می گوید : اقتصاد مقاومتی بهعنوان یک رویکرد رهاییبخش، خردمحور و با تدبیر آیندهنگری از سال 92 از سوی مقام معظم رهبری در فضای سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی ایران مطرح شد و با پیگیری و تدبیر ایشان در سال 95 به دستور کار اجرائی و برنامه عملیاتی برای دولت یازدهم تبدیل شده است.
علا میرمحمد صادقی در ادامه میگوید: اقتصاد مقاومتی یکی از راهبردهای اساسی است که میتواند راه برونرفت از مشکلات را برای اقتصاد ایران فراهم کند. این گفتمان میتواند بهعنوان راه برونرفت و یک رویکرد رهاییبخش موردتوجه باشد.
میرمحمد صادقی تصریح می کند : دولت یازدهم به اقتصاد مقاومتی و سیاستهای اجرایی آن توجه داشته ولی باید در این دوره بیشازپیش به این مسئله توجه شود.
او درباره چگونگی این مسئله میگوید : دولتهای غربی بعد از برجام قولهای متعددی در حوزه اقتصادی داده بودند ولی هنوز موانع بانکی را هم برطرف نکردهاند. مقام معظم رهبری با توجه به این مسائل و با شناخت وضع اقتصاد ایران راهبرد توجه به توانمندی درونی را مورد عنایت قرار دادهاند.
میرمحمد صادقی تصریح میکند: یک مشکل برای رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی وجود دارد آنهم نبود درک هماهنگ و واحد از این مفهوم است. شاید دلیل اینکه در تدوین و رسیدن به اهداف برنامهها کامیاب نمیشویم، همین باشد. مردم ایران هم با این مسئله همراهی و همدلی بیشتری دارند.
میرمحمد صادقی، با سابقهترین عضو اتاق ایران به اهداف مقام معظم رهبری پیرامون موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره می کند و میگوید: ایشان تأکید کردند که در اقتصاد توانایی داشته باشیم و آمادگی لازم برای شوکهای احتمالی را شناسایی و برنامههای مرتبط برای مقابله با این شوکها را تدوین و منتشر کنیم.
نایبرئیس اتاق تهران تاکید میکند: همواره تولید داخلی از سوی مقامات کشور مورد تأکید قرار گرفته است ولی باید برای بهبود فضای کسبوکار، تقویت تولید یا گسترش سرمایهگذاری گامهای عملیاتی برداشته شود.
وی تاکید میکند : غیر از تولید متکی به نفت، دولت باید بتواند به ظرفیتهای تولید صادرات محورغیرنفتی و تقویت و حمایت از این حوزه توجه و تاکید کند. در صورت حمایت از تولید، ما میتوانیم امیدوار باشیم که از وابستگی اقتصاد خود به نفت و سیاستهای نفتی و شوکهای نفتی کاستهایم. اگرچه من در ارزیابی این دوره نسبت به گذشته، معتقد هستم که دولت در مسیر درستتری قدم میگذارد و مسیر اقتصاد به سمت بهبود حرکت میکند.
وی در نهایت تصریح میکند : اقتصاد و رشد اقتصادی نیاز به بسترهای آرام و متعادل دارد؛ باید اجازه دهیم که در فضای آرامش برنامههای دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود.