مدیر مسئول واشنگتن پست،
همه قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با عربستان لغو شود
مدیر اجرایی ارشد و ناشر روزنامه واشنگتن پست خواستار لغو همه قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با عربستان سعودی شد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ، مدیر اجرایی ارشد و ناشر روزنامه واشنگتن پست خواستار لغو همه قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با عربستان سعودی شد.
فرد رایان Fred Ryan در مراسم دریافت جایزه بنیاد بین المللی رسانه های زنان سخنرانی خود را به جمال خاشقجی، ستون نویس این روزنامه که در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید، اختصاص داد.
وي گفت: من سخنانی را درباره روزنامه نگاری آزاد و تحولات آینده آماده کرده بودم اما به جای آن مایلم از این فرصت برای جلب توجه همگان به یک روزنامه نگار بزرگ استفاده کنم که در اینجا حضور ندارد اما من معتقدم ما باید کاری برای او بکنیم. سی روز قبل، جمال خاشقجی به سوی یک تله مرگ کشانده شد. او زمانی که وارد یک مرکز دیپلماتیک در ترکیه شده بود، بیرحمانه به دست ماموران دولت عربستان سعودی به قتل رسید. برخی از این ماموران از اعضای تیم محافظ شخصی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی ، بودند. جمال هیچ کاری نکرده بود که سزاوار این قتل بیرحمانه باشد. او فقط کاری را می کرد که یک روزنامه نگار می کند، و آن گفتن حقیقت بود. او حقیقت را درباره خودداری دولت عربستان از دادن آزادی های اساسی به شهروندان این کشور می گفت. او حقیقت را درباره توخالی بودن برنامه به اصطلاح اصلاحات ولیعهد می گفت. او حقیقت را درباره سرکوبگری دولت عربستان علیه زنان بیان می کرد. زمانی که بسیار از این سخن گفته می شد که عربستان به زنان اجازه داده است رانندگی کنند، جمال به این اشاره می کرد که بسیاری از فعالان این جنبش شامل زنان و مردان، دستگیر شده اند و همچنان در زندان های عربستان به سر می برند. او در ستون هایی که برای واشنگتن پست می نوشت اسامی زنان و مردان ناراضی را اعلام می کرد تا آرمان آنها به فراموشی سپرده نشود. جمال آثار نویسندگان زن سعودی را ترجمه و حتی تبلیغ می کرد تا کمک کند صدای آنها به حداکثر ممکن از مخاطبان برسد. اما برای جمال و بسیاری از روزنامه نگاران حقیقتی که او می کوشید آشکار سازد، برای عده ای ناراحت کننده بود -- دست کم برای آن دسته از رهبران کشورها که می کوشند سوءاستفاده از قدرت را مخفی کنند. بنابراین، دولت سعودی تصمیم گرفت جمال را برای همیشه ساکت کند. هرچند آنها جان جمال را گرفتند، اما فقط پیام او را پرطنین کرده اند. نام و کارهای جمال و نگاه او درباره کشورش الان بهتر از قبل در سرتاسر جهان شناخته شده است.
گاهی اوقات رویدادی که در یک لحظه رخ می دهد، ممکن است پیامدهای فراگیری به دنبال بیاورد و تاثیری ماندگار بر جا بگذارد. مرگ جمال یکی از آن رویدادها بود. حال همه ما ، همه کسانی که در این مکان حضور دارند و همه کسانی که به حرفه روزنامه نگاری اشتغال دارند، وظیفه دارند از این حرکت حمایت کنند و ترتیبی دهند که جنایات شنیعی مانند این هرگز دیگر تکرار نشود. ما باید از صدای خود و تریبون خود برای مطالبه حقیقت استفاده کنیم. ما نه فقط باید حقیقت را از سعودی ها مطالبه کنیم، بلکه باید از رهبران خودمان نیز حسابرسی کنیم. آنها باید عاملان این جنایت وحشیانه را مسئول بشناسند، کاری که تاکنون نکرده اند. وقتی از مقامات دولت ما درباره پیامدهای قتل جمال سوال می شود، آنها اغلب درباره لزوم "متوازن کردن منافعمان در منطقه" سخن می گویند. ماجرای خاشقجی از برخی جنبه ها یک عارضه در روابط راهبردی بسیار مهم تر ما تلقی می شود. اما قتل جمال چیزی بیش از یک عارضه است. این اعدام بیرحمانه و تحت حمایت دولت یک روزنامه نگار بیگناه است. توهین و بی اعتنایی عربستان سعودی به ارزش های ما باید ما را بر آن دارد که ببینیم منافع ما در خاورمیانه و نیز در سرتاسر جهان واقعا چیست. کدام منافع برای آمریکا از حقوق بشر، از آزادی بیان، و توانایی اعتماد کردن به شرکایمان بالاتر است؟ دولت ما بایستی بی درنگ قراردادهای تسلیحاتی با عربستان سعودی را لغو کند. دولت آمریکا باید از قانون مگنیتسکی برای مجازات همه کسانی که در برنامه ریزی، اجرا و مخفی کردن نقشه قتل بیرحمانه جمال مشارکت داشته اند، استفاده کند. مقامات آمریکایی باید از دولت عربستان بخواهند بی درنگ همه روزنامه نگاران و ناراضیان زندانی را آزاد کند. هر روز که می گذرد و با فاش شدن هر دروغ جدیدی که سعودی ها می گویند، آمریکا باید با دقت به ارزیابی روابط ما با پادشاهی عربستان سعودی بپردازد و اطمینان حاصل کند که ما به منافع واقعی خودمان احترام می گذاریم. ما شاهد بودیم که دموکرات ها و جمهوریخواهان در کنگره به دفاع از ارزش های ما برخاستند و این نگرانی ها را ابراز کردند. دولت آمریکا نیز باید حرکت مشابهی از خود نشان دهد. نحوه واکنش ما به قتل جمال ، به منزله پیامی است که ما به مستبدان سعودی و دیگران در جهان می دهیم. ما در لحظه مهمی هستیم. ما می توانیم موضع بگیریم و جلو روند روزافزون حمله به روزنامه نگاران در جهان را بگیریم. اگر کسانی که روزنامه نگاران را تحت پیگرد قرار می دهند، تاوان جنایات خود را ندهند و اجازه یابند که کارشان را طبق روال عادی گذشته ادامه دهند، این روند همچنان ادامه خواهد یافت. اگر عربستان سعودی با پیامدهای قتل جمال مواجه نشود، این پیامی قوی درباره تحمل ما خواهد فرستاد و چه بسا به منزله نوعی تشویق خواهد بود و هر روزنامه نگاری در هر کشوری با خطر بیشتری مواجه خواهد شد.
برای کمک به این تلاش، ما امروز طرح جدید و مهمی را در واشنگتن پست اعلام می کنیم که "مشارکت در آزادی مطبوعات" نام دارد. کمیته خبرنگاران برای آزادی مطبوعات، گزارشگران بدون مرز، و دیگر گروههای علاقه مند با همکاری کمیته حمایت از روزنامه نگاران تلاش بزرگی را در سطح جهانی آغاز می کنند تا سطح آگاهی عمومی را درباره اهمیت مطبوعات مستقل بالا ببرند.