پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت: اکنون ۲۰۰ هزار دانشجو در ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور در حال تحصیل هستند و با توجه به اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار داریم کارنامه حوزه پزشکی درخشان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی که در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، به دهههای اول، دوم، سوم و چهارم انقلاب و فعالیت حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: در دهه اول انقلاب تلاشها معطوف به حفظ انقلاب و مقابله با گروههای ضد انقلاب بود که نمیتوانستیم فعالیت پرثمری در عرصه پزشکی داشته باشیم، در دهه دوم انقلاب همه تلاشها برای گسترش زیر ساختها در حوزه پزشکی انجام شد و ثمره آن را در دهه سوم شاهد بودیم، ما در دهه چهارم انقلاب موضوع خلق ثروت را مطرح کردیم و در این حوزه شاهد فعالیت و توجه به علم و خلق ثروت از علم بودیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هم اکنون بالغ بر هزار شرکت دانش بنیان در حوزه پزشکی کشور مشغول فعالیت هستند و کارنامه فعالیت در حوزه پزشکی در این عرصه پرثمر است.
قاضی زاده هاشمی گفت: اگر بخواهیم یک نگاه کلی به آموزش عالی داشته باشیم باید از رشتههای گروه پزشکی قدردانی شود، زیرا فعالیتهای خوبی در عرصه پزشکی صورت گرفته است، اگر چه در برخی موارد شاهد تعرض سودجویان بوده ایم.
وی با اشاره به یکی از مشکلات در عرصه پزشکی افزود: کمیت گرایی یکی از مشکلات است و این مشکل در رشتههای غیرپزشکی نیز وجود دارد و اثرات نامطلوبی در عرصه آموزش گذاشته و لازم است که مدیران و معاونان دانشگاهها در این عرصه مراقبت لازم را انجام دهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در رشتههایی که نمیخواهیم مدرک خاصی بدهیم باید حضور جدی داشته باشیم، گفت: در طول این پنج سال معاونت آموزشی اقدامات خوبی را انجام داده است و میتوانیم قلههای پیشرفت و توسعه را طی کنیم، البته باید در این عرصه از شورای انقلاب فرهنگی به دلیل مطرح کردن موضوع آمایش سرزمین در رشتههای پزشکی تشکر کنیم، چنانچه حوزه پزشکی در موضوع آموزش به ۱۰ منطقه تقسیم شده است و شاهد رشد و توسعه در این عرصه بوده ایم.
قاضی زاده هاشمی افزود: هم اکنون ۹۱ دانشکده پزشکی در کشور وجود دارد که ارتقا پیدا کردند، هر چند شورای انقلاب فرهنگی اشاره کرد که نباید گسترش کمی داشته باشیم مگر در مناطق محروم، ما به این مسأله توجه کردیم و شاهد رشد بی رویه در عرصه دانشکدههای پزشکی نبودیم.
وی با اشاره به اینکه بیکاری دانش آموختگان یکی دیگر از مشکلات بخش پزشکی است، گفت: از یک طرف بخش اقتصادی و زمینه سازی دقیقی که در این عرصه صورت نگرفته و از طرف دیگر مأموریت محور نبودن آموزشها موجب بروز چنین مشکلی شده است، اگر دستگاههای اقتصادی به ما سفارش میدادند که در چه زمینهای نیازمند نیرو هستند، نیرو را در همان بخش تربیت میکردیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: اعتباربخشی مراکز، کار مهمی است که باید به آن توجه شود و نباید درباره ظرفیت در مراکز پزشکی کوتاهی شود.
وی همچنین به مشکلی که در پذیرش داوطلبان در رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد اشاره کرد و گفت: درباره دانشگاه آزاد و اتفاقی که رخ داده است به هیچ وجه مقررات را زیر پا نمیگذاریم و ظرفیت همانی است که قبل از آزمون اعلام شده است و قابل تغییر نیست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: باید به مسئله راه اندازی سنجش و آموزشها در این زمینه توجه شود و آموزشها باید در قالب مناطق مختلف صورت گیرد، البته سیاست گذاری و نظارت در این عرصه لازم است و باید در عرصه آموزش بتوانیم یک آزمون ملی داشته باشیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: راه اندازی مرکز سنجش، آزمون الکترونیک و راه اندازی دانشگاه مجازی یکی از کارهای بزرگ در حوزه پزشکی بود، البته باید در حرفه علوم پزشکی مهارت را در نظر بگیریم، زیرا مهارت بخشی از دانش عملی ماست و نباید بی سوادی مدرن را توسعه دهیم.
وی افزود: در ابتدای انقلاب تعداد دانشجویان رشته پزشکی ۶۰۰ نفر بود و اکنون به ۸ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است، این را باید در نظر بگیریم که رشته پزشکی با جان مردم سر و کار دارد و باید به کیفیت آموزشی توجه ویژه شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: بازنگری در ساختار وزارت بهداشت جزو آرزوهای من بود تا یک سازمانی، پژوهش و آموزش را مدنظر فعالیتهای خود قرار دهد که اگر بتوانیم چنین کاری انجام دهیم کار بزرگی است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم نسبت دانشجو با حوزه تخصصی را مقایسه کنیم مناسب نبوده است، افزود: باید به بومی گزینی توجه کنیم و باید به مسئولان کمک شود تا در این عرصه فعالیت موثری داشته باشند و مشکل مناطق محروم برطرف شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طرح خدمات قانون پزشکی و پیراپزشکی و بومی گزینی اشاره کرد و گفت: باید درباره این طرح بومی گزینی شود و بتوانیم مشکل را برای همیشه برطرف کنیم هر چند در بومی گزینی نیازمند سرمایه گذاری هستیم، اما باید منافع مردم را در نظر بگیریم.
وی به شغل دانش آموختگان دانشگاهی و ایجاد اشتغال در عرصه پزشکی اشاره کرد و افزود: باید بتوانیم ۴۰ هزار شغل ایجاد کنیم و نباید در این عرصه کوتاهی صورت گیرد.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه معاونان آموزشی نباید خودشان در دانشگاهها مشکل ایجاد کنند، گفت: دامن زدن به توقعات در محیطهای علمی نباید ایجاد شود و معاونان آموزشی و مسئولان در دانشگاه باید به این مسئله توجه کنند تا بتوانیم ایرانی یکپارچه داشته باشیم.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه ناکارآمدی برخی بخشها و قوا را کتمان نمیکنم، گفت: باید همه ایران یکپارچه شود تا اتفاقات مهمی در کشور رقم بخورد و عیبی ندارد که معاونان آموزشی از خوابگاهها نیز بازدید کنند.
وی افزود: در بخش دارو و خدمات پزشکی که تا حدی مورد نارضایتی مردم بوده است برنامه داریم و باید به این برنامه توجه شود.