پخش زنده
امروز: -
«سیاستهای رسانه ملی در ارتقای سرمایه اجتماعی و تابآوری ملی» مهمترین موضوع کلیدی و پراهمیت ششمین منشور رسانه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی رسانه ملی؛ برنا فیروزی مشاور اجرایی و رئیس حوزه ریاست سازمان، در یادداشتی به تیین شعار این نشست پرداخت و نوشت:
یکی از مؤلفهها و شاخصهای بررسی و ارزیابی عملکرد سازمانها، میزان همبستگی فکری و اجرایی در انجام فعالیتها و مأموریتهاست؛ مؤلفهای که با عنوان «انسجام سازمانی» شناخته و معرفی میشود. انسجام سازمانی، ضرورت و راهبردی است که زوایای گوناگون ساختار و شاکله سازمان را بهعنوان یک سیستم یکپارچه و هماهنگ در بر میگیرد و موجب بهبود حرکت و عملکرد آن میشود. به بیان دیگر، این انسجام از یکسو با ایجاد تعامل و ارتباط گستردهتر میان افراد و حوزههای مختلف، باعث همافزایی درونسازمانی و از سوی دیگر با تبیین و ترسیم اهداف و چشمانداز مطلوب، انگیزه و بهرهوری نیروی انسانی اعمّ از مدیران و کارکنان را ارتقاء میبخشد. تحقیقات و بررسیها در این زمینه نشان میدهد که در یک سازمان منسجم، نهتنها از تعارضات و پراکندگیهای اجرایی و موازیکاریها کاسته میشود بلکه زمینه بروز خلاقیت و رفتارهای نوآورانه نیز بیش از پیش فرصت بروز و ظهور مییابد.
این مقدمه، تحلیلی اجمالی بر ضرورت طراحی و برگزاری نشستهایی است که در مقطع کنونی با عنوان «منشور رسانه» و با حضور و مشارکت مدیران و کارشناسان حوزههای مختلف برگزار و در آن سیاستها و راهبردهای کلان رسانه ملی بهمنظور دستیابی به زبان و درک مشترک از مفاهیم و موضوعات مورد بحث، تبیین و تشریح میشود.
بیتردید، یکی از مهمترین دستاوردهای منشور رسانه، علاوه بر دستیابی به ادبیات و گفتمانی واحد، افزایش انسجام سازمانی و به تبع آن رشد و پیشرفت پایدار در حوزههای مختلف سازمان صدا و سیماست.
بر این اساس، نگاهی به گزارش عملکرد حوزهها و واحدهای گوناگون سازمان با توجه به موضوعات طرح شده در نشستهای منشور رسانه، نشان از جایگاه و اثرگذاری آن در حوزه فکری و اجرایی دارد؛ بهطوری که میتوان این نشستها را استراتژی رسانه ملّی در قبال رویدادها و تحولات ملّی و بینالمللی نامید و از آن به عنوان نقشه راه سازمان در مسیر حرکت به سوی اهداف و افق مورد نظر تعبیر کرد.
امروز و همزمان با برگزاری ششمین «منشور رسانه»، ضرورت استمرار چنین نشستهایی با توجه به نیاز رسانه ملّی به همافزایی درونسازمانی برای قدرت بخشیدن به حرکت رسانه در مسیر مقابله با موانع و مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه بیش از پیش احساس میشود؛ زیرا تجربه مقاطع مختلف گذشته نشان داده که رسانه ملّی بهعنوان بازوی قدرتمند رسانهای نظام و مرجع و معتمد مردم، در عبور از بحرانها وتنگناها همیشه نقشی مؤثر و تعیین کننده داشته و در جایگاه قرارگاهی عملیاتی و نظارتی، عمل کرده است.
بر این مبنا، امید است مباحث طرح شده در نشست اخیر منشور رسانه با عنوان «سیاستهای رسانه ملّی در ارتقاء سرمایه اجتماعی و تابآوری ملّی» نیز با همافزایی و عزم جدّی حوزههای ستادی و تولیدی، زمینه لازم برای تجمیع و مشارکت ملّی با هدف بهرهگیری و اتکاء به توانمندیهای داخلی را فراهم سازد و رسانه ملّی در این آوردگاه اقتصادی و اجتماعی نیز همچون گذشته، برگ زرّین دیگری بر کارنامه درخشان خود در همیاری و پشتیبانی از دولت و نظام و همگامی با مردم شریف ایران بیفزاید.