به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه پزشکی واشنگتن در آمریکا اعلام کردند چاقی خطر ابتلای زودهنگام به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
این بررسی نشان می دهد کنترل وزن بر جلوگیری از ابتلا به سرطان به خصوص در سنین جوانی اهمیتی جدی دارد.
دانشمندان می گویند زنانی که به چاقی یا اضافه وزن مبتلا هستند دو برابر بیشتر از زنانی که چاق نیستند در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و راست روده در سنین پیش از پنجاه سالگی قرار دارند.
از سال 1980 تاکنون در آمریکا به علت استفاده وسیع از تکنیک غربالگری کولونوسکوپی شمار مبتلایان به سرطان یاد شده کمتر و کمتر شده است.
با این حال شمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ و راست روده در سنین 20 تا 49 سال افزایش یافته است.
محققان در مقاله ای در شماره اخیر نشریه انجمن سرطان شناسی آمریکا JAMA Oncology اعلام کردند چاقی و اضافه وزن، سبب می شود افراد در سنین پایین به سرطان یاد شده مبتلا شوند.
در واقع آنان دریافتند هر قدر میزان بی ام آی BMI یا نمایه توده بدنی در سنین پیش از 18 سال بالاتر باشد احتمال ابتلای فرد به این سرطان بیشتر خواهد بود.
این نتایج حاصل بررسی بر روی 85 هزار و 256 فرد 25 تا 44 سال است که از سال 1989 آغاز شد و با همکاری مشترک بین محققان دانشگاه واشنگتن و بیمارستان زنان و بریگهام و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام شد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیامبرهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.