پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، گروه افراط گرای طالبان افغانستان با تاکید بر این که انتخابات پارلمانی آتی افغانستان توطئه آمریکاییها است، تشدید حملات و خشونت بر ضد نیروهای دولتی و نظامیان خارجی مستقر در افغانستان را هنگام برگزاری انتخابات خواستار شد.
در شرایطی که زلمای خلیلزاد فرستاده آمریکا برای صلح در افغانستان در حال اولین دور رایزنیهای خود با مقامات کابل است، طالبان روز دوشنبه از نیروهای خود خواست همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی بیستم اکتبر، حملات خود را بر ضد نیروهای امنیتی و پلیس افغانستان به منظور به شکست کشاندن انتخابات تشدید کنند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان در بیانیه ای اعلام کرد طالبان از همه نیروهای خود می خواهد روند انتخابات افغانستان را که تحت هدایت آمریکاست، با استفاده از همه ابزارهایی که در اختیار دارند، متوقف کنند اما مراقب جان غیرنظامیان و اموال آنها باشند.
در بیانیه طالبان آمده است: "آنهایی که به دنبال موفقیت این روند (انتخابات) هستند و تلاش می کنند امنیت آن را تامین کنند، یعنی نیروهای دولتی افغانستان، باید هدف حملات طالبان قرار گیرند. جنگجویان طالبان باید همه تلاش خود را برای به شکست کشاندن این توطئه شرورانه آمریکایی به اجرا گذارند."
بیانیه هشداردهنده طالبان در حالی منتشر شده است که زلمای خلیلزاد که از سپتامبر گذشته از طرف دولت آمریکا مسئولیت هدایت تلاشها برای برقراری صلح در افغانستان را بر عهده گرفته است، روز یکشنبه برای اولین بار در سمت جدید خود وارد کابل شد تا با مقامات دولت افغانستان رایزنیهای خود را آغاز کند.
تلاشهای دیپلماتیک آمریکا برای فراهم کردن شرایط گفتگو میان طالبان و دولت افغانستان در ماههای اخیر افزایش یافته است. در همین راستا مسئولان آمریکایی و نمایندگان گروه طالبان ژوئیه گذشته در قطر دیدار کردند. با این حال حملات متعدد هفته های اخیر امیدها را برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان آشکارا کاهش داده است.
زلمای خلیلزاد در سفر دوره ای ده روزه خود علاوه بر افغانستان به پاکستان، امارات عربی متحده، قطر و عربستان سعودی نیز خواهد رفت تا به گفته مقامات وزارت امور خارجه آمریکا، " تلاشهای واشنگتن را برای متقاعد ساختن گروه طالبان به مشارکت در مذاکرات صلح هماهنگ کند."
زلمای خلیلزاد یکشنبه شب با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و چند مسئول دیگر دولت افغانستان گفتگو و تبادل نظر کرد.
پیشنهاد گفتگوهای صلح با گروه طالبان که اشرف غنی اوایل امسال مطرح کرد، از نظر آمریکاییها یک پیشنهاد متهورانه است با این حال این پیشنهاد با واکنش سرد شورشیان طالبان مواجه شده است. رئیس جمهور افغانستان بیست و هشتم فوریه در سخنرانی خود در برابر نمایندگان بیش از بیست و پنج کشور و سازمان بین المللی در نشست کابل پیشنهاد کرد طالبان به عنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شود، اجازه گشایش دفتر نمایندگی در افغانستان داشته باشد، درباره آزادسازی نیروهای زندانی خود با کابل وارد گفتگو شود و درباره حذف اسامی رهبران این گروه از فهرست تحریمهای سازمان ملل متحد مذاکره کند.
با این وجود گروه ستیزه جوی طالبان که از اواخر ماه رمضان گذشته آتش بس بیسابقه ای با نیروهای دولتی افغانستان به اجرا گذاشت و با این کار امیدها را برای فراهم شدن شرایط گفتگو میان این گروه و دولت افغانستان افزایش داد، روز دوشنبه بار دیگر مطالبات خود را در روند صلح افغانستان تکرار کرد. آتش بسی که از ژوئن گذشته به اجرا گذاشته شد، ابتدا امیدواریها را برای توافق با طالبان افزایش داد اما پیشرفتهای بعدی در جهت انعقاد توافق نامه صلح با این گروه بسیار کند و حملات و درگیریهای مسلحانه طالبان از سر گرفته شد.
طالبان در بیانیه جدید خود تاکید کرد: "ما یک بار دیگر به اشغالگران خارجی و طراحان این انتخابات جعلی یادآوری می کنیم که راه حل واقعی بحران کنونی افغانستان، خروج کامل همه نیروهای اشغالگر خارجی از کشور و برقراری مجدد حاکمیت اسلامی در آن برای همیشه است."