پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما محققان علوم پزشکی در دانشگاه پورتموث انگلیس اعلام کردند تا پنج سال آینده ربات ها به جنگ سرطان پروستات خواهند رفت.
این دانشمندان در طرحی مشترک با دانشمندان فرانسوی و هلندی در حال بررسی برای ساختن روبات هایی هستند که بتوان با استفاده از آنها سرطان های شایع در مردان به خصوص سرطان پروستات را درمان کرد.
در این پروژه سه میلیون و سیصد میلیون پوندی قرار است روبات هایی ساخته شوند که با روش های ساده تر بتوان سرطان پروستات را توسط آنها کنترل کرد.
پروفسور دیلان جونز و دکتر اشرف لبیب می گویند این روبات ها همچنین برای درمان سرطان های سر و گردن مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
یکی از مهم ترین روش هایی که توسط این روبات ها به کار گرفته خواهد شد روش براکی تراپی است که در آن بذرهای رادیواکتیو در اندازه و شکل دانه های برنج در درون بافت پروستات کاشته می شود و این بذرها قادرند سلول های سرطانی را در طول چند ماه نابود کنند.
قرار است شکل اولیه این روبات ها تا پنج سال آینده به کار گرفته شود.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان باخته اند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسان های سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.