پخش زنده
امروز: -
از داروی ری لو زوله که برای درمان بیماری ای ال اس(نوعی بیماری پیشرونده دستگاه عصبی) به کار می رود می توان برای درمان سرطان پروستات نیز بهره جست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در آمریکا اعلام کردند با استفاده از نوعی دارو که برای یکی از بیماری های مغز و اعصاب مورد استفاده قرار می گیرد می توان سرطان پروستات را نیز درمان کرد.
دکتر شهریار کوچک پور و همکارانش در مرکز جامع درمان سرطان روزول پارک در آمریکا اعلام کردند یافته های آنان نشان می دهد می توان از داروی ری لو زوله riluzole که برای درمان بیماری ای ال اس ALS (نوعی بیماری پیشرونده دستگاه عصبی) به کار می رود برای درمان سرطان پروستات نیز بهره جست.
بر اساس بررسی این پزشک و همکارانش که نتایج آن در شماره اخیر نشریه پروستات The Prostate منتشر شده است می توان از این دارو در مراحل اولیه و مراحل پیشرفته سرطان پروستات استفاده کرد. از دهه 1940 به بعد آندروژن ها برای درمان پروستات به طور گسترده ای استفاده می شده اند و دهه ها کار از آن زمان تاکنون بر روی گیرنده های آندروژن یا AR انجام گرفته است.
اکنون این دارو که برای درمان بیماری ای ال اس به کار می رود از مسیری جداگانه قادر است بر این گیرنده ها تاثیر گذارد و سرطان یاد شده را در هر دو مرحله اولیه و پیشرفته درمان کند. سرطان پروستات در بعضی از آقایان بهصورت پنهان پیشرفت میکند و زمانی علائم خود را نشان میدهد که بیماری وارد مراحل پیشرفته شده است.
پروستات غده کوچکی در بدن آقایان است که دقیقا در زیر مثانه قرار دارد. تمام سلولهای بدن ما با سرعت مشخصی رشد میکنند و تقسیم میشوند و بعد از مدتی از بین میروند. سرطان پروستات زمانی اتفاق میافتد که سلولهای پروستات با سرعت غیرعادی رشد کنند و برخلاف سلولهای عادی بعد از پایان عمر خود از بین نروند و تجمع سلولها باعث بهوجود آمدن تومور در پروستات شود. تومور بهوجود آمده با گذشت زمان میتواند به سایر بافتها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوانها سرایت کند.
سرطان پروستات دومین سرطان رایج در آمریکا و دومین دلیل مرگهای ناشی از سرطان در میان مردان است. در آمریکا از هر ۷ مرد ۱ نفر به سرطان پروستات مبتلاست. حدود ۲,۵ میلیون نفر در آمریکا درگیر این بیماری هستند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سالانه ۳۰۰۰۰ مرد بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست میدهند. مشکل در دفع ادرار؛ تکرر ادرار؛ ادرار با فشار کم؛ مشاهده خون در ادرار؛ تورم پاها؛ درد و ناراحتی در لگن یا مقعد علائم اصلی این بیماری محسوب می شوند.
گاهی ممکن است سرطان بهصورت پنهان و بدون هیچ نشانهای پیشرفت کند و ماهها یا حتی سالها بعد نشانههای خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایشهای منظم در پیشگیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.آزمایش آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA): در این آزمایش میزان PSA خون اندازهگیری میشود. PSA نوعی پروتئین است که توسط غده پروستات تولید میشود و با یک آزمایش خون ساده میتوان میزان این ماده را در خون اندازهگیری کرد. مشکلاتی از قبیل التهاب، بزرگی پروستات یا سرطان باعث میشوند مقدار این ماده در خون از حد نرمال آن بیشتر شود.
ممکن است از سونوگرافی برای بررسی وجود تومور استفاده شود. چنانچه در معاینات اولیه مورد مشکوکی مشاهده شود، در مرحله بعد برای معاینه دقیقتر، بیوپسی یا همان نمونهبرداری تجویز میشود. در نمونهبرداری قسمتی از بافت پروستات توسط سوزن مخصوص نمونهگیری و زیر میکروسکوپ بررسی میشود.پزشک بعد از نمونهبرداری و بررسی سلولهای نمونه، نمرهای به نمونه موردنظر میدهد که معیار گلیسون (Gleason score) نام دارد. هرچه عدد این معیار بزرگتر باشد، توده موردنظر بدخیمتر است. پاتالوژیست به کمک این معیار و آزمایشها و معاینات انجام شده، تشخیص میدهد که سرطان در چه مرحلهای است و تا چه حد به بافتها و ارگانهای اطراف خود سرایت کرده است.