پخش زنده
امروز: -
محققان اعلام کردند با برنامه تغذيه اي مناسب مي توان از کاهش قدرت بدني مبتلايان به سرطان پروستات جلوگيري کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه خبري يورک الرت در اينترنت؛ محققان علوم پزشکي در دانشگاه دولتي اوهايو اعلام کردند با ورزش هاي گروهي و برنامه تغذيه اي مناسب مي توان از افزايش وزن و تجمع چربي و نيز کاهش قدرت بدني مبتلايان به سرطان پروستات جلوگيري کرد.
مردان مبتلا به سرطان پروستات که تحت هورمون تراپي قرار دارند در صورتي که با گروهي از بيماران به سالن هاي ورزشي بروند و غذاهاي مناسب از جمله سبزيجات را انتخاب کنند و از مصرف غذاهاي مضري همچون چيزبرگر را فراموش کنند مي توانند نتايج بهتري از روش درماني خود بگيرند. از روش هاي موثر درمان سرطان پروستات استفاده از روش درماني محروميت از آندروژن است که سلاحي قدرتمند محسوب مي شود و همه روزه مردان بيشتري از اين روش استفاده مي کنند. ولي سرکوب هورمون هاي مردان از جمله تستوسترون، به کاهش قدرت جسماني و عضلاني و نيز افزايش چربي بدن مي انجامد.
اکنون محققان دانشگاه اوهايو مي گويند رژيم غذايي مناسب و ورزش متوسط و به جا، سلاح قدرتمندي براي موفقيت اين روش درماني محسوب مي شوند. نتايج اين مطالعه در شماره اخير نشريه تازه هاي طب رفتاري منتشر شده است.
دکتر برايان فوگت رئيس گروه محققان مي گويد روش ورزش گروهي و برنامه غذايي مناسب و منظم، به موفقيت روش درماني هورمون تراپي در سرطان پروستات کمک شاياني مي کند.
محققان اميدوارند اين روش کمکي، در درمان وسيع مبتلايان به سرطان پروستات موثر واقع شود. سلولهاي سرطاني از سازوکارهاي عادي تقسيم و رشد سلولها جدا ميافتند. علت دقيق اين پديده نامشخص است ولي احتمال دارد عوامل ژنتيکي يا عوامل بيروني همچون ويروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در يک جاندار سالم، هميشه بين ميزان تقسيم سلول، مرگ طبيعي سلولي و تمايز، يک تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومورهاي بدخيم ميشود که در پزشکي آنها را بيشتر با نام نئوپلاسم ميشناسند. احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد ولي احتمال بروز سرطان با افزايش سن زياد ميشود سرطان باعث سيزده درصد مرگها است بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمريکا شش ميليون و هفتصد هزار نفر بر اثر سرطان و در سال دو هزار و هفت مردهاند سرطان تنها ويژه انسان نيست و همه جانوران و گياهان پرسلولي نيز ممکن است به سرطان دچار شوند.سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نيازهاي بدن ميباشد.
در جنين ميزان تکثير سلولها بيشتر از مرگ طبيعي سلولي است اما در جاندار بالغ ميزان مرگ سلولي و تقسيم سلولي به تعادل ميرسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقيق، بوسيله فاکتورهاي رشد، پيامهاي محيطي و برخي پروتئينها و پيامبرهاي سلولي، کنترل ميشود. جهشهايي که منجر به تغيير هر يک از فاکتورهاي موثر در سرنوشت سلول، ميشوند باعث بهم خوردن نظم دقيقي که در تنظيم رشد و تکثير و تمايز سلول هاوجود دارد ميشود و ميتواند منجر به بروز سرطان شود. سلولهاي سرطاني کنترل خود را بر چرخه سلولي از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پيامهاي سلولي و فاکتورهاي رشد، به تکثير ادامه ميدهند. در سلولهاي سرطاني بيان پروتئينهاي سلولي تغيير کرده و برخي از آنها که نبايد بيان شوند بيان شده و يا بيان برخي ديگر از ژنها متوقف ميشوند.