پخش زنده
امروز: -
سرپرست مرکز منطقهای علوم جهان اسلام (isc) گفت: بر اساس اعلام نتایج رتبه بندی بین المللی تایمز ۲۰۱۹ دانشگاههای ایران رتبه اول را از نظر تعداد دانشگاههای در میان کشورهای اسلامی به دست آوردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی افزود: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظامهای رتبه بندی بین المللی است که دانشگاههای جهان را رتبه بندی میکند.
وی گفت: در سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ از ایران تنها یک دانشگاه و در سال ۲۰۱۵ دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه بندی حضور داشتند و در سال ۲۰۱۶ تعداد ۸ دانشگاه، در سال ۲۰۱۷ تعداد ۱۳ دانشگاه و در ۲۰۱۸ این تعداد به ۱۸ دانشگاه افزایش یافته است.
دهقانی افزود: در رتبه بندی اخیر در سال ۲۰۱۹ با ورود ۱۱ دانشگاه جدید شاهد حضور ۲۹ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع هزار و ۲۵۰ دانشگاه برتر جهان از ۸۶ کشور بوده و این موضوع نوید بخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاههای توانمند ایران در رتبه بندیهای معتبر بین المللی است.
وی گفت: دانشگاههای کاشان، علوم پزشکی مشهد، صنعتی شیراز، شهید مدنی آذربایجان، علوم پزشکی ایران، مازندران، علوم پزشکی شهید بهشتی، خوارزمی، شهید باهنر کرمان، صنعتی شاهرود و ارومیه برای نخستین بار در رتبه بندی تایمز حضور یافته اند.
سرپرست ISC افزود: بر اساس رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۱۹، دانشگاههای کاشان، علوم پزشکی مشهد، صنعتی شیراز، شهید مدنی آذربایجان که برای نخستین بار در این رتبه بندی حضور داشتند رتبههای خوبی کسب کرده اند و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نیز دانشگاه کاشان در بین دانشگاههای برتر در این نظام رتبه بندی قرار دارند.
دهقانی گفت: ۳ دانشگاه آکسفورد و کمبریج (از انگلیس) و استنفورد (از آمریکا) در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ به ترتیب در رتبههای اول تا سوم و نیز دانشگاههای MIT، صنعتی کالیفرنیا، هاروارد، پرینستون، ییل و کالج لندن به ترتیب در رتبههای ۴ تا ۱۰ دنیا قرار گرفته اند و در بین ۱۰ دانشگاه برتر جهان ۳ دانشگاه از کشور انگلستان و ۷ دانشگاه از ایالات متحده بوده اند.
وی تأکید کرد: کشور آمریکا با ۱۷۲ دانشگاه، انگلیس با ۹۸ دانشگاه، آلمان ۴۷ دانشگاه، استرالیا ۳۵ دانشگاه، فرانسه ۳۴ دانشگاه و کانادا ۲۷ دانشگاه در این رتبه بندی داشته اند. دانشگاه سوربن فرانسه با کسب رتبه ۷۳ بالاترین رتبه را در میان دانشگاههای تازه وارد (newcomer) در رتبه بندی دارد.
دهقانی گفت: در منطقه آسیا کشور چین با ۷۲ دانشگاه و کسب رتبه جهانی ۲۲ توسط دانشگاه تسینگ هوا (Tsinghua) بهترین رتبه جهانی در میان دانشگاههای آسیا معرفی شده و کشور سنگاپور با دو دانشگاه و کسب رتبه جهانی ۲۳ توسط دانشگاه NUS در جایگاه بعد قرار دارد، کشور ژاپن با ۱۰۳ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه و دانشگاه توکیو رتبه جهانی ۴۲ را کسب کرده است، کشور چین ۷ دانشگاه، ژاپن ۲ دانشگاه و سنگاپور نیز ۲ دانشگاه رتبه زیر ۲۰۰ داشته اند.
وی افزود: از نظر تعداد دانشگاه، جمهوری اسلامی ایران با ۲۹ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است، از سایر کشورهای اسلامی کشور ترکیه با ۲۳ دانشگاه، مصر با ۱۹ دانشگاه، مالزی ۱۱ دانشگاه، پاکستان با ۹ دانشگاه و عربستان و الجزیره هرکدام با ۶ دانشگاه، اندونزی با ۵ دانشگاه، مراکش، اردن و امارات متحده عربی هرکدام ۴ دانشگاه، قزاقستان ۲ دانشگاه و کشورهای عراق، عمان، نپال، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ قرار گرفته اند و در رتبه بندی امسال تایمز، برای نخستین بار دانشگاههایی از کشورهای عراق، جامائیکا، نپال، تانزانیا و قزاقستان در رتبه بندی حضور داشته اند و در مجموع از کشورهای اسلامی حدود ۱۴۱ دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته اند.
دهقانی گفت: درمیان دانشگاههای برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی، مالزی و امارات متحد عربی، ایران، ترکیه و اردن بهترین رتبه جهانی را کسب کرده اند، در مجموع از میان کشورهای اسلامی تنها ۱۱ دانشگاه رتبه زیر ۵۰۰ داشته اند، این در حالی است که طبق برنامه ۱۰ ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب ۲۰۱۷ در قزاقستان) لازم است تا ۲۰۲۶ تعداد ۵۰ دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند، به همین دلیل باید تلاشهای جدی همراه با تهیه برنامه راهبردی و نقشه راه مناسب توسط دانشگاههای این کشورها صورت گیرد تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاهها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین المللی کسب کنند.