رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه در نیویورک درباره مهمترین مسایل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کردند. حسن روحانی و "شینزوا آبه" در این دیدار با تاکید بر روابط سنتی و صمیمانه دو کشور، بر تداوم همکاریهای مشترک ایران و ژاپن در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی تاکید کردند.
آقای روحانی در این دیدار با اشاره به نقش مهم ژاپن در سطح منطقه و جهان، گفت: روابط با ژاپن به عنوان کشوری دوست، برای ایران اهمیت دارد و ملت ما احترام خاصی برای ژاپن قائل است و پشتیبان روابط نزدیک با این کشور دوست هستند.
رئیس جمهور همچنین اظهارداشت که ایران از حضور و مشارکت سرمایه گذاران ژاپنی در پیشبرد طرحهای انرژی و توسعه بندر چابهار استقبال می کند.
روحانی با قدردانی از مواضع قاطع ژاپن در برجام، اظهارداشت: خروج آمریکا از برجام تخلف از پیمان چندجانبه و قطعنامه شورای امنیت و محکوم است. مساله برجام به صلح و امنیت منطقه مربوط می شود، علاوه بر آن همه کشورها طبق قطعنامه 2231 موظف به حمایت از برجام هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایجاد تنش جدید را به نفع هیچکس نمی دانیم، مذاکرات 30 ماهه برای رسیدن به توافق برجام را گامی مهم در مسیر کاهش تنش ها برشمرد و گفت: آمریکا دچار اشتباه محاسباتی و استراتژیک شده و فکر می کند با فشار بر مردم ایران می تواند به اهداف خود برسد حال آنکه این فشارها بر مردم ایران، فاصله ها را افزایش می دهد.
روحانی، برجام را به نفع همه طرفها دانست و تاکید کرد: مهم است که با کمک سایر دوستان برجام و چندجانبه گرایی را حفظ کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به ابراز همدردی نخست وزیر ژاپن با ملت و دولت ایران به مناسبت حادثه تروریستی اهواز گفت: حادثه تروریستی اهواز نشان داد همه باید اقدامات قاطع تری در برابر تروریسم انجام دهیم.
روحانی با ابراز خرسندی از کاهش تنش ها در منطقه شرق آسیا افزود: برای ایران تقویت صلح و ثبات در منطقه آسیا و بویژه شرق آسیا مهم است.
نخست وزیر ژاپن نیز در این دیدار ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت ایران به مناسبت حادثه تروریستی اهواز، اظهارداشت: برای ثبات منطقه ، ادامه نقش سازنده ایران ضروری است و توکیو به همکاری های خود با ایران در حوزه های مختلف ادامه می دهد.
"شنیزوا آبه" با اشاره به اینکه دو کشور سال آینده، نودمین سالگرد روابط دو کشور را جشن می گیرند گفت: روابط دو طرف سنتی و دوستانه است و منابع غنی طبیعی و نیروهای تحصیل کرده ایرانی جایگاه این کشور را ارتقاء بخشیده و ژاپن خواهان نقش برجسته تر ایران در عرصه جهانی است. وی همچنین بار دیگر حمایت قاطع کشورش از برجام را مورد تاکید قرار داد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه ایران و مالزی، بر توسعه و تعمیق همه جانبه مناسبات و همکاری های تهران- کوآلالامپور در راستای منافع دو ملت تاکید کرد.
حسن روحانی صبح چهارشنبه به وقت نیویورک در دیدار «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی، با بیان اینکه در دهه های اخیر قدم های خوبی در روابط دو کشور در بخش های مختلف از جمله سرمایه گذاری مشترک، انرژی و همکاری های علمی و دانشگاهی و تبادل دانشجو برداشته شده است، افزود: باید تلاش کنیم تا مناسبات و همکاری های خود را در دیگر زمینه ها مانند روابط تجاری و اقتصادی، ارتباطات، راه آهن و بنادر، کشاورزی و صنعت بیش از گذشته تقویت کرده و افزایش دهیم. وی ایرانیان مقیم مالزی را سرمایه هایی بزرگ برای توسعه روابط دو کشور خواند.
رئیس جمهور با اشاره به خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و اعمال تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی کشورهای دوست وظیفه دارند تا با توسعه روابط در برابر یکجانبه گرایی آمریکا ایستاده و این تحریم ها را بی اثر کنند و در این راستا ایران از حضور شرکتهای مالزیایی برای مشارکت و سرمایه گذاری در پروژه های خود استقبال می کند.
آقای روحانی توسعه روابط بانکی را در گسترش مناسبات در بخش های دیگر از جمله گردشگری، سرمایه گذاری و همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: اراده و جدیت مسئولان عالی رتبه ایران و مالزی برای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری های فی مابین سرمایه ای ارزشمند در روابط دو کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران و مالزی در بسیاری از مسائل سیاسی و بین المللی دیدگاههای مشترکی دارند، گفت: دو کشور می توانند با تعامل و رایزنی بیشتر در زمینه موضوعات مختلف منطقه ای و بین المللی نقش آفرینی تاثیرگذار داشته باشند.
روحانی امضای پیمان میان ایران و اتحادیه آ.سه.آن را موجب تحرک بیشتر در روابط تهران با کشورهای آسیای شرقی دانست و بر ضرورت تلاش برای ارتقاء این مناسبات تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به لزوم همکاری و مشارکت جدی همه کشورها در مسیر مبارزه با تروریسم و افراطیگری در دنیا بویژه در جهان اسلام، گفت: امروز در بسیاری کشورهای اسلامی از جمله فلسطین و یمن شاهد مشکلات و فجایع بزرگی علیه انسان ها هستیم و در این شرایط توسعه همکاری کشورهای اسلامی برای مبارزه با خشونت و تروریسم به نفع ثبات و امنیت جهانی است.
«ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی نیز در این دیدار با اشاره به روابط و همکاریهای مثبت و رو به توسعه دو کشور در بخشهای مختلف و نزدیکی دو ملت با هم، بر تلاش برای توسعه و تقویت مناسبات فی مابین بویژه در زمینه تجاری و سرمایه گذاری تاکید کرد.
نخست وزیر مالزی تحریم های آمریکا علیه ملت ایران را غیرقانونی دانست و افزود: باید با توسعه همکاری ها و تعامل بیشتر، راهکارهای گسترش مناسبات دو کشور به گونهای که تحریم ها بر آن بی اثر باشد را دنبال کنیم.
وی با ابراز ناخرسندی از فجایع و حوادث ناگوار انسانی در کشورهای مسلمان و تاکید بر ضرورت یکپارچگی و تقویت امت اسلام در برابر توطئه دشمنان، گفت: نباید اجازه دهیم اختلافات در کشورهای اسلامی موجب گسترش افراطی گری و خشونت علیه مسلمانان شود.
تهران از توسعه همکاری ها با رم در همه عرصه ها استقبال می کند
رئیس جمهور کشورمان، روابط ایران و ایتالیا را دیرینه و مستحکم برشمرد و با تاکید بر اینکه باید این روابط را حفظ و تقویت کنیم، گفت: ایران از توسعه همکاری های تهران – رم در همه عرصه ها استقبال می کند.
حسن روحانی در دیدار "جوزپه کنته" نخست وزیر ایتالیا، با اشاره به ابراز همدردی ایتالیا با دولت و ملت ایران به مناسبت حادثه تروریستی اهواز اظهارداشت: به شهادت رساندن 24 نفر از مردم بیگناه از جمله یک کودک چهار ساله در حمله تروریستی اهواز، نشان می دهد که همه باید اقدامات جدی تری علیه تروریسم اتخاذ کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران با ایتالیا همواره خوب و دوستانه بوده است، تصریح کرد: ایتالیا اکنون بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا است و مطمئنم می توانیم روابط اقتصادی و تجاری را بیش از پیش توسعه دهیم.
آقای روحانی با اشاره به توافقات گسترده میان دو کشور، اظهارداشت: اجرای کامل این توافقات تحول بزرگی در روابط ما بوجود می آورد و مقامهای مسوول در دو کشور باید در راستای اجرای این توافقات بیش از پیش تلاش کنند.
رئیس جمهور به موضوع برجام و نقض آن از سوی آمریکا اشاره کرد و گفت: اقدام آمریکا توهین به سازمان ملل و استقلال کشورهاست و خوشحالیم که اتحادیه اروپا و ایتالیا مواضع خوبی را در دفاع از برجام اتخاذ کردند و البته اروپا باید برای حفظ و تقویت برجام به اقدامات عملی و سریع دست بزند.
روحانی با اشاره به سیاست دوگانه آمریکا در قبال ایران اظهارداشت: آمریکایی ها از یکسو تهدید و از سوی دیگر و از طرق مختلف پیام مذاکره می دهند و غافلند که مذاکره در چنین فضایی معنایی نخواهدداشت.
رئیس جمهور تاکید کرد: ملت ایران قبلا نیز تحریم های سخت تری را پشت سر گذرانده اند و با تحریمهای ضدقانونی و ضدانسانی کنونی آمریکا نیز مقابله می کنیم اما در عین حال دنیا باید این پیام قاطع را به آمریکا بدهد که راهی را که انتخاب کرده، غلط است.
نخست وزیر ایتالیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روابط دیرینه و نزدیک دو کشور تاکید کرد: روابط مستحکم ایران و ایتالیا نه تنها در حوزه های تجاری و اقتصادی بلکه در حوزه فرهنگی نیز دو ملت ایران و ایتالیا را به هم پیوند داده است.
"جوزپه کنته" گفت: ایتالیا آماده است سطح همکاری های خود را با ایران ارتقاء بخشد و علیرغم مشکلاتی که آمریکا برای اجرای برجام ایجاد کرده، ما هرگز اجازه نمی دهیم رابطه تهران –رم به هر دلیلی تضعیف شود.
وی تصریح کرد: از نظر ایتالیا برجام میوه سالها گفت و گو و کشمکش جامعه جهانی و دستاورد مستحکمی برای گسترش روابط بین المللی است و تنها راه پیش رو حفظ این توافق است و معتقدیم توافقات بین المللی باید به طور کامل مورد احترام باشد.
دبیرکل سازمان ملل با آقای روحانی در مقر اين سازمان دیدار کرد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از نیویورک گوترش دبیرکل سازمان ملل با آقای روحانی در مقر اين سازمان دیدار کرد.