به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد سالاری ایجاد ضوابط بلند مرتبه سازی را تکلیفی معوق مانده از طرح تفصیلی و طرح جامع شهر تهران معرفی کرد و گفت : طرح جامع شهر تهران به عنوان طرحی با رویکرد ساختاری-راهبردی مجموعه ای از تکالیف را برای نهادها و سازمان های مجری مشخص کرده است که امروز با گذشت بیش از 5 سال از زمان ابلاغ این مصوبه هنوز برخی از آنها به سرانجام نرسیده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی ، شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی را مسئول ضابطه مند کردن بلندمرتبه سازی در شهر تهران دانست و ادامه داد: شورای شهر تهران و شورای عالی معماری و شهرسازی در مصوبات خود این موضوع را مورد تاکید قرار داده اند ضمن اینکه در طرح تفصیلی شهر تهران نیز ایجاد لایه ای بر اساس مطالعات مکان یابی و ضابطه مندسازی بلند مرتبه سازی در شهر تهران تعبیه شده است.
سالاری اظهار داشت : با تهیه این ضوابط، ذینفعان شهر از جمله متولیان ساخت و ساز، مهندسان مشاور و شهرداری ها می دانند که در هر نقطه از شهر تهران با چه طبقات و چه شاخصه هایی می توانند بلندمرتبه سازی کنند.
وی ادامه داد: البته این تکلیف انجام نشد تا اینکه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران و شورای عالی معماری و شهرسازی هر کدام نسبت به این موضوع تذکر دادند؛ چرا که در همین زمان متقاضیان بلند مرتبه سازی به صورت موردی و بدون انجام مطالعات، طرح هایشان را به کمیسیون ماده 5 ارسال می کردند و به صورت تک پرونده ، رای لازم را دریافت می کردند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی تصریح کرد: حدود 4 سال پیش شورای عالی معماری و شهرسازی در بخشنامه ای صدور پروانه برای ایجاد ساختمان های بلند مرتبه را متوقف کرد و نماینده ساختمان های دولتی دارای حق رای هم پرونده های ارسالی را امضا نکردند و شورای شهر تهران نیز به عنوان ناظر ماده 5 از این تصمیم حمایت کرده است.
سالاری به پراکنش جمعیتی شهرهای کشور اشاره کرد و گفت: امروز 70 درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند و بلندمرتبه سازی امری ناگزیر است.
وی به شاخص های بلند مرتبه سازی اشاره کرد و اظهار داشت : اصولا بلندمرتبه سازی باید در جاهایی شکل گیرد که فضای باز قابل ملاحظه ای داشته باشد از طرفی اگر ساخت و ساز بر مبنای شاخص های زیست محیطی انجام شود و اصول و مبانی علمی را رعایت کند از بسیاری از ساختمان هایی که بلند مرتبه نیست،
، بهتر است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی اظهار داشت: با این وجود بسیاری از فضاها ساخته شده اند به گونه ای که مشاور طرح تفصیلی اعلام می کند که شهر تهران 1500 نقطه مناسب بلند مرتبه سازی دارد و حدود 800 نقطه آن ساخته شده است.
سالاری به مطالعات شهرداری تهران درباره بلندمرتبه سازی که با تاخیری طولانی مدت انجام شده بود هم گفت : هرچند که شهرداری اعلام می کند مطالعات خود را به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال کرده است اما دبیرخانه شورای عالی جلسه ای را در این خصوص برگزار نکرده است از این روی شورای شهر تهران با برگزاری جلساتی با معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب ضوابط بلند مرتبه سازی را در دستور کار خود قرار داده و آن را تا نتیجه نهایی پیگیری می کند.