پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمار پزشکی قانونی، طی ۱۰ سال گذشته (۱۳87 تا ۱۳96)، در حوادث ناشی از کار، ۱5 هزار و 997 نفر جان خود را از دست دادند که ۱5 هزار و 767 نفر از این افراد مرد و ۲۳۰ نفر زن بودند.
چکیده مطلب:
- سالانه بیش از دو میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری ها و حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند.
- حوادث و بیماری های ناشی از کار باعث از دست رفتن حدود 4 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها می شود.
- در سال 93 حدود 24 هزار حادثه ناشی از کار در کشور رخ داده که در طی آن 1874 نفر جان خود را از دست داده اند.
- بر اساس آمار، 88% حوادث، سهم انسانی دارد و تنها 12% آنها بر اثر عوامل محیطی رخ می دهند.
-آموزش و تقویت فرهنگ ایمنی در همه سطوح از کارفرما تا کارکنان و سیاستگذاران اهمیت ویژه ای در کاهش حوادث ناشی از کار دارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: حوادث ناشی از کار پس از حوادث رانندگی دومین علت مرگ در کشورمان است و علاوه بر آن معلولیتها و مصدومیت های ناشی از آن خسارتهای بسیاری بر منابع انسانی و فنی و اقتصادی کشور وارد می کند و این در حالی است که این حوادث خود به خود اتفاق نمی افتد بلکه قابل شناخت، علتیابی و پیشگیری است. گرچه حذف علت ها و اقدام های پیشگیرانه هزینههایی به افراد و سازمانها تحمیل می کند اما تجربه و مطالعات نشان می دهد که این هزینه ها به مراتب از هزینه عواقب اجتماعی اقتصادی که سطوح خرد و کلان جامعه را متأثر می کند کمتر خواهد بود.
1ـ مهمترین علل وقوع حوادث کار چیست؟
2ـ چگونه میتوان با اقدامهای پیشگیرانه میزان وقوع حوادث را کاهش داد؟
تعریف حوادث ناشی از كار
طبق ماده 60 قانون كار و تامین اجتماعی، حوادث ناشی از كار حوادثی هستند كه درحین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. منظور از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است كه بیمه شده دركارگاه، موسسات وابسته، ساختمان ها و محوطه آن مشغول كار باشد و یا به دستور كارفرما در خارج از محوطه كارگاه مامور انجام كاری می شود. زمان مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان برای درمان و توانبخشی، رفت و برگشت از خانه به کارگاه و بالعكس نیز شامل این اوقات می شود. حوادثی كه حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان آسیب دیده و کمک به آنان رخ می دهد نیز حادثه ناشی از كار محسوب می شود. انواع این حوادث عبارتند از: صنعتی، کشاورزی، ساختمانی، معادن، خدماتی، ترابری.
آمار جهاني حوادث ناشي از كار[1]
- سالانه بیش از دو میلیون نفر بر اثر بیماریها و حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند. همه ساله در جهان دهها میلیون کارگر قربانی حوادثی میشوند که به کشتهشدن یا از کارافتادگی تعداد بسیاری از آنها منجر میشود. در کشورهای پیشرفته صنعتی، سالانه از هر ۱۰ نفر کارگر یکی دچار سانحه میشود که در نتیجه آن، پنج درصد روزهای کار ملی به هدر میرود.
- علاوه بر این، سالانه 268 میلیون حادثه منجر به جراحت نیز رخ می دهد که مصدومین ناشی از این گونه حوادث حداقل 3 روز از کار خود غایب خواهند بود .
-سازمان بین المللی کار، برآورد کرده است که حوادث و بیماریهای ناشی از کار باعث از دست رفتن حدود 4 درصد تولید ناخالص داخلی میشود.
آمار حوادث ناشي از كار در ایران
- سومین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از تصادفات، حوادث ناشی از کار است.
- در سال 93 حدود 24 هزار حادثه ناشی از کار رخ داده که در طی آن 1874 نفر جان خود را از دست داده اند. تا قبل از سال ۱۳۹۲ نرخ حواث منجر به فوت در محیط کار روزانه ۵.۵ نفر بود که در حال حاضر این نرخ به ۴.۵ نفر در روز کاهش یافته است. برابر اعلام وزارت کار تاکنون دو میلیون نفر ساعت آموزش برای پیشبینی مخاطرات در کارگاههای تولیدی و صنعتی ارائه شده است.[2]
-46 درصد کل حوادث ناشی از کار و 60 درصد حوادث منجر به فوت در پروژه های ساختمانی اتفاق می افتد.
بر اساس آمار پزشکی قانونی، طی ۱۰ سال گذشته (۱۳87 تا ۱۳96)، در حوادث ناشی از کار، ۱5 هزار و 997 نفر جان خود را از دست دادند که ۱5 هزار و 767 نفر از این افراد مرد و ۲۳۰ نفر زن بودند.[3]
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری //پژوهشگر: فریفته هدایتی