پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی باید برای خود و همچنین برای سایرین شغل ایجاد کنند به این معنا که کارآفرین باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ منصور غلامی در نشست روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری با اشاره به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی افزود: برخیها معتقدند که دانش آموختگان دانشگاهی در حوزه اشتغال موفق نبودند که البته این موضوع توضیح خودش را دارد.
وی گفت: ما تعداد زیادی دانش آموخته دانشگاهی داریم که به دلیل برخی نگاههای اقتصادی و یا اجتماعی موفق به اشتغال مناسب نبوده اند.
غلامی افزود: موضوع معرفی مهارت ها، اشتغال و کارآفرینی را از سال گذشته آغاز کردیم و یکی از زمینههای ایجاد امید در جوانان این است که افق آینده شغلی آنها را در جامعه مشخص کنیم و جوانان به خودشان متکی باشند.
وی گفت: در حوزه پژوهش و فناوری در موضوعات اجتماعی و اشتغال تلاش داریم رویکردهای گستردهای نسبت به قبل در دانشگاهها داشته باشیم.
غلامی افزود: موضوع تغییر آئین نامه ارتقاء اساتید دانشگاهی برای تاثیرگذاری اعضای هیات علمی در صنعت و جامعه در حال بازنگری است.
وی گفت: برای برخی از مسائل و مشکلات جامعه کنسرسیومی از دانشگاهها تشکیل شده که یکی از آنها درخصوص حل مسائل و مشکلات محیط زیستی است.
غلامی با اشاره به فعالیت ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور افزود: تلاش داریم پارکها را به سمت فعالیتهای پژوهشی و ارائه ایدههای نو پیش ببریم.
وی گفت: علاوه بر پارکها، ۱۹۳ مرکز رشد مشغول فعالیت هستند که این مراکز در حمایت از شرکت ها، کارهای خوبی انجام میدهند.
غلامی افزود: همچنین حدود ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور مشغول فعالیت هستند و براساس بررسیها برای ایجاد اشتغال پایدار میتوان از این شرکتها استفاده کرد به گونهای که برای ایجاد شغل در این شرکتها به ۵۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است که این رقم در صنایع به ۶ برابر سرمایه گذاری بیشتر نیاز دارد.
وی گفت: حفظ روابط بین المللی و جایگاه کشور در سطح جهانی یکی از اهداف است و تلاش داریم جایگاه و رتبه کشور در این باره را ارتقا دهیم.
غلامی افزود: موضوع ساماندهی آموزش عالی نیز در دستور کار قرار دارد و یکی از ایرادها به آموزش عالی توسعه کمی و در برخی جاها فاقد استانداردهای لازم است.
وی گفت: در گذشته بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد آموزش عالی در کشور داشتیم که این رقم هم اکنون به بیش از ۲ هزار واحد افزایش پیدا کرده است.
غلامی افزود: اقدامات اولیه در خصوص بازنگری عناوین درسی و جایگزینی آنها انجام شده است.
وی گفت: ارتباط دانشگاههای بزرگ و کوچک را باید در سطح کشور تقویت کنیم و هدف این است که دانشگاههای مقتدر با واحدهای وابسته داشته باشیم و اجرایی شدن این طرح را بزودی اعلام خواهیم کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در دانشگاهها محدودیتهای زیادی در خصوص حمایتهای مالی داریم.
نشست روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است.