پخش زنده
امروز: -
۹۲ و ۷ دهم درصد از جمعیت هدف سوادآموزی در کهگیلویه وبویراحمد باسواد هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان گفت: این تعداد شامل ۴۳۷ هزار و ۴۶ نفر براساس سرشماری سال ۹۵ از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال وهدف فعالیتهای نهضت سوادآموزی است که ۲ و ۳ دهم نسبت به سرشماری سال ۹۰ افزایش دارد.
سیدحمدالله خواهش نیک در همایش ۱۷ شهریور روز جهانی سوادآموزی با گرامیداشت یادشهدای ۱۷ شهریور افزود: این تعداد نسبت به میانگین کشور ۲ درصد کمتر واستان به لحاظ میزان باسوادی رتبه ۲۶ کشور را دارد.
وی ادامه داد: براساس این سرشماری میزان باسوادی مردان ۹۶ و ۱دهم و زنان ۸۹ و ۴دهم درصد است.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان بیان کرد: ۳۴ هزار و ۱۰۶ نفر بی سواد در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال وجود دارد که ۲۴ هزار و ۹۰۱ نفر زن و ۹ هزار و ۲۰۵ نفر مرد هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین جمعیت باسوادی مربوط به گچساران با ۹۶ و ۶ دهم درصد وکمترین مقدار مربوط به شهرستان کهگیلویه با ۸۸ و ۲ دهم درصد است اضافه کرد: درصد باسوادی استان در سرشماری سال ۵۵ حدود ۳۱ درصد بود که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی وتشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام راحل (ره) بیش از ۶۱ درصد افزایش یافته است.
سیدحمدالله خواهش نیک ادامه داد: حجم ابلاغی به استان برای با سواد کردن امسال ۵ هزار و ۶۳۵ نفر است که نسبت به سال گذشته بیش از هزار نفر افزایش دارد.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان افزود: امسال ۲ هزار و ۶۵۵ نفر در دوره سوادآموزی، هزار و ۱۴۲ نفر در دوره انتقال و هزار و ۸۳۸ نفر در دوره تحکیم زیر پوشش فعالیتهای سوادآموزی قرار میگیرند.
وی گفت: امسال ۸ مرکز یادگیری محلی در ۲ بخش دولتی وغیردولتی در استان فعال بودند که با نیازسنجی انجام شده ۸ مرکز دیگر نیز اضافه میشود.
خواهش نیک ادامه داد: اجرای طرح نماز کلید بهشت در ۵ شهرستان ومنطقه استان با هدف ترویج فرهنگ صحیح خوانی نماز،طرحهای خواندن با خانواده،آموزش رایانه وحلقههای کتابخوانی در حوزه سوادآموزی اجرا میشود.
وی گفت: علاوه بر مبلغ پاداش برای سوادآموزان با مصوبه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان وتأکید استاندار به کسانی که امسال باسواد میشوند مبلغ ۱۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه پرداخت میشود.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان ادامه داد: سواد بزرگسالان یکی از ۳ شاخص اصلی در سنجش توسعه انسانی است وضرورت دارد با توجه به فرمان تاریخی امام در مورد وظایف همگانی در موضوع سوادآموزی مشارکت عمومی برای تحقق اهداف در این بستر محقق شود.
روز ۱۷ شهریور روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شده است.