توسعه زراعت چوب، راهكاری برای حفاظت از جنگل
برای مقابله با بحران نابودی جنگل ها ، رویکردی جایگزین مانند زراعت چوب میتواند راهحلی پایدار و موثر باشد که در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
برای مقابله با این بحران، رویکردی جایگزین مانند زراعت چوب میتواند راهحلی پایدار و موثر باشد که در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: زراعت چوب از مهمترین طرحهایی است که در قالب آن چوب مورد نیاز باید از زارعان و کشاورزان خریداری شود
علی حیدر راثی نظام یادآورشد: برای جلوگیری از قاچاق چوب در استان و برداشت بیرویه از جنگلها، زراعت چوب بسیار موثر است و در راستای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی مرتبط که در استان فعال هستند میتوان در ارضی مستعد به صورت بادشکن و یا در اراضی کشاورزی و باغات اقدام به کاشت صنوبر و یا سایر درختان کرد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نیز گفت: در حال حاضر در حدود ۶ هزار هکتار از اراضی استان در قالب طرح زراعت چوب به کشت صنوبر اختصاص یافته است که به صورت تک درخت و یا در حاشیه مزارع و باغات کاشته میشود.
یونس رستمیکیا اظهار داشت: امکان افزایش سطح زیر کشت صنوبر تا ۱۲ هزار هکتار هم وجود دارد و در هر جایی که منابع آبی مطمئن و پایدار وجود داشته باشد، میتوان از این فرصت به خوبی استفاده کرد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اضافه کرد: رقم سالاری از نظر اقلیمی برای شمال غرب کشور و به ویژه استان اردبیل بسیار مستعد تشخیص داده شده و مقاومت خوبی در مقابل بیماریها و آفات چوب خوار نشان داده و این گونه میتواند یک دوره سالم هفت ساله را در استان طی کند.
یکی از موضوعاتی که معمولا کشاورزان در هرگونه فعالیتی باید مدنظر قرار دهند درآمد مالی حاصل از این فعالیت است، به گفته کارشناسان زراعت چوب درآمد خوبی دارد به طوری که بازه زمانی هفت ساله امکان برداشت ۵۰۰ تن چوب در هر هکتار زمین وجود دارد که با قیمت امروز درآمد آن نزدیک به ۱۰۰ میلیارد ریال است.