به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اينترنتي روزنامه انگلیسی گاردین؛ براساس نتایج یک مطالعه تحقیقاتی نوشت چهار میلیون کودک در انگلیس به اندازه ای فقیرند که نمی توانند رژیم غذایی سالمی داشته باشند.
نتایج یک مطالعه درباره فقر غذایی در انگلیس نشان می دهد تقریبا 4 میلیون کودک در انگلیس در خانواده هایی زندگی می کنند که استطاعت کافی برای خرید میوه، سبزیجات، ماهی و دیگر غذاهای سالم کافی مطابق با دستورالعمل های تغذیه ای رسمی ندارند.
این تحقیقات که انجمن غذا (Food Foundation) آن را انجام داده است نشان می دهد کاهش توانایی خانواده های کم درآمد در تهیه غذای سالم، سبب می شود خانواده های با درآمد پایین در معرض خطر رژیم غذایی نامناسب و بیماری های ناشی از آن مانند چاقی و دیابت و نیز افزایش نابرابری های بهداشتی در سراسر جامعه قرار گیرند.
تقریبا 4 میلیون کودک در انگلیس در خانواده هایی زندگی می کنند که استطاعت کافی برای خرید میوه، سبزیجات، ماهی و دیگر غذاهای سالم کافی مطابق با دستورالعمل های تغذیه ای رسمی ندارند.
نتایج این مطالعه نشان می دهد خانواده هایی که در دهک پنجم فقیرترین خانواده ها هستند بیش از 40 درصد کل درآمد هفتگی خود را بعد از هزینه های مسکن برای برآورده کردن دستورالعمل های غذایی مناسب دولت انگلیس موسوم به «ایت ول» (Eatwell) کنار می گذارند.
نویسندگان این گزارش از وزرای انگلیسی خواسته اند تا میزان پرداختی مزایای رفاهی را افزایش دهند و اطمینان دهند - به عنوان مثال از طریق ارائه کوپن های غذایی بعد از زایمان و وعده هایی غذایی رایگان همگانی در مدرسه - که غذاهای سالم به طور گسترده در دسترس است و خانواده های کم درآمد توان خرید آن را دارند.
در این مطالعه برآورده شده است که 47 درصد از تمام خانوارهای دارای فرزند در انگلیس به اندازه کافی برای مواد غذایی جهت مطابقت و برآورده کردن هزینه های ایت ول خرج نکرده اند. این نسبت برای خانواده های تک فرزند به 60 درصد افزایش می یابد. براساس این گزارش تنها 20 درصد خانوارهایی که درآمد اصلی آنها حقوق بیکاری است، میزان توصیه شده مطابق با دستورالعمل رسمی غذایی را مصرف می کنند.
پژوهشگران برآورد کردند خانوارهایی که در دو دهک پایین ترین سطح درآمد قرار دارند - درآمد کمتر از 15 هزار و 860 پوند در سال - باید پس از اجاره بها 42 درصد از درآمد خود را صرف کنند و این در حالی است که خانوارهایی که در ردیف 10 درصد درآمد بالا قرار دارند تنها 6 درصد از درآمد قابل مصرف خود را هزینه می کنند.
نتایج این مطالعه نشان می دهد میزان درآمد در خانواده های فقیر بین سالهای 2002 تا 2016 حدود 7.1 درصد کاهش یافت و این درحالی است که قیمت مواد غذایی 7/7 درصد افزایش یافته است.
برای خانوارهایی که کمترین درآمد را دارند و در حال حاضر برای رژیم غذایی سالم تقلا می کنند، باتوجه به افزایش قیمتها باعث خواهد شد دستورالعمل های رژیم غذایی رسمی دست نیافتنی تر باشد.
نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد افزایش بیشتر قیمت ها - که به عنوان مثال ممکن است در پی نوسانات مربوط به برگزیت در ارزش پوند صورت گیرد - می تواند باعث شود یک خانواده چهار نفره برای برآورده کردن استانداردهای ایت ول Eatwell نیاز به 158 پوند بیشتر در سال داشته باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: برای خانوارهایی که کمترین درآمد را دارند و در حال حاضر برای رژیم غذایی سالم تقلا می کنند، این سطح از افزایش قیمت باعث خواهد شد دستورالعمل های رژیم غذایی رسمی دست نیافتنی تر باشد.
سال گذشته نیز نتایج مطالعات آژانس استانداردهای غذایی نشان داد چهار میلیون نفر از جوانان انگلیسی اعلام کردند امنیت غذایی پایین یا بسیار کم داشته اند و این به این معنی است که برای داشتن توان مالی جهت تهیه وعده غذایی سالم تقلا کردند و در نتیجه وعده های غذایی خود را یا کم کردند یا کیفیت رژیم غذایی خود را پایین آوردند.